Home » Plekjes op de wereld die ik graag nog een keer wil bezoeken

Plekjes op de wereld die ik graag nog een keer wil bezoeken

 

Travel Bucketlist

Het liefst zou ik ieder jaar meerdere reizen willen maken om zo veel mogelijk van de wereld te kunnen zien. Er zijn voor veel mooie plekjes te vinden. Van mooie steden tot aan mooie natuurgebieden. En ieder plekje heeft weer zijn eigen charme. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik totaal geen held ben als het om Australië gaat. Het idee dat daar van die enge beesten rondkruipen houdt mij toch een beetje tegen. Maar gelukkig zijn er op de aardbol nog oneindig veel andere geweldige plekjes te vinden.

Het leek mij leuk om een aantal plekjes onder elkaar te zetten die ikzelf heel graag zou willen bewonderen. Natuurlijk gaat dit lijstje nog veel verder, maar dit zijn toch wel echt de plekjes die op mijn “Travel Bucketlist” te vinden zijn. Benieuwd? Hier komen ze!

 

Ik begin bij één van mijn favoriete vakantielanden, Griekenland. Griekenland heeft mijn hartje gestolen. Natuurlijk komt dat ook doordat ik op Griekenland ten huwelijk gevraagd bent, maar buiten dat is het een prachtig land. Er zijn nog veel gebieden/eilanden die ik zou willen ontdekken, maar Santorini staat bij mij toch wel op nummer één. De mooie witte huisjes, de prachtige zee. Ja, zo’n reisje mag je gelijk wel voor me boeken. Daarnaast lijkt het me ook leuk om het eiland Skopelos te bezoeken. Hier is namelijk de film “Mamma Mia” opgenomen. Zo leuk!

 

We gaan iets dichter bij huis, namelijk naar Duitsland. Je vraagt je misschien af waarom Duitsland in dit lijstje voorkomt, maar dat komt natuurlijk door het prachtige slot “Neuschwanstein”. Dit mooie kasteel ziet er niet alleen heel sprookjesachtig uit, het is ook nog eens de inspiratiebron geweest voor het Disneykasteel. En als ware Disney liefhebber moet je daar gewoon een keer geweest zijn, vinden jullie niet?

Hoe geweldig zou het zijn om op een prachtig strand te kunnen liggen, in een blauwe zee te kunnen zwemmen en omringt te worden door allemaal varkens. Haha! Oké, ik kan het me voorstellen dat je dit helemaal niets vindt, maar het lijkt mij zo leuk! Ik ben dol op dieren en deze lieve, roze diertjes lijken me zo schattig!

En daarnaast lijken mij de Bahama’s, natuurlijk ook adembenemend mooi.

 

Rome staat al een lange tijd op mijn lijstje en hier hoef ik vast niet zo veel over te vertellen. De mooie, oude panden, de cultuur, het lekkere eten. Ik denk dat Italië sowieso onmisbaar in dit lijstje is.  Het is niet zo ver vliegen, maar op één op andere manier is het er nog niet van gekomen. Hopelijk komt daar snel verandering in.

 

Eén keer eerder ben ik in Turkije geweest. Ondanks dat ik wat negatieve vooroordelen had, vond ik het uiteindelijk een heerlijke vakantie. De mensen zijn erg gastvrij en de omgeving is prachtig. Ik ben toen niet bij Cappadocië geweest en achteraf vind ik dat toch wel jammer. Dit rotsachtige gebied zie je waarschijnlijk de laatste tijd ook veel op Instagram voorbij komen en is ook zeker een plek die je een keer gezocht moet hebben.

 

Er is nog een plekje in Turkije dat op mijn lijstje staat, namelijk de Pammukkale. De Pammukkale is een natuurverschijnsel dat ontstaan is door een vulkaan. Het is kalkwater waar je jezelf ook in kan dompelen en dat ook nog goed voor je huid blijkt te zijn. Het ziet er zo magisch uit. En ze zeggen dat het nog mooier is om het te bezoeken als de zon net onder gaat
.nl/blog/bestemmingen/29-meest-adembenemende-natuurwonderen-ter-wereld/

Wat zou jij nog een keer heen willen gaan?

Bron foto’s:
Pinterest.com

Delen:

11 Reacties

 1. Wendy (B)
  15 maart 2018 / 1:01 PM

  Goh, er zijn veel plaatsen waar ik graag eens naartoe wil…
  Zweden, Noorwegen, Denemarken, Groot-Brittannië, Ierland,…

 2. 15 maart 2018 / 3:53 PM

  Wat een leuke plaatsen! Ik zou ook nog dolgraag naar Griekenland willen. Rome vond ik heel erg leuk 😀

 3. 15 maart 2018 / 6:58 PM

  Wauw, wat een prachtige plekken, stuk voor stuk! Dat kasteel in Duitsland kende ik nog niet, maar zou ik echt heel graag nog eens bezoeken. Rome is absoluut een aanrader. Dat is mijn favoriete Europese stad die ik tot nu toe heb bezocht 🙂 En Santorini lijkt mij ook helemaal geweldig! Wat een mooie plek moet dat zijn!

 4. 15 maart 2018 / 11:03 PM

  Ik wil ook nog veel meer reizen en als ik deze foto’s hierboven zie denk ik, IK WIL GAAN en dan ook gelijk meteen!

 5. 16 maart 2018 / 7:01 AM

  Prachtig lijstje! Ik zou graag nog een keer naar Israël willen gaan. Zo’n bijzonder land!

 6. 16 maart 2018 / 11:32 AM

  Leuke bucketlist! 😀 Santorini lijkt mij ook prachtig, maar ik ben wel altijd een beetje bang dat het in het echt zou tegenvallen. Dat je alleen maar toeristen ziet rondlopen ofzo. Rome moet je echt gauw eens naartoe gaan hoor! Dat is mijn favoriete stad. Alles is zó mooi!
  Op mijn bucketlist staan Hawaii en de Galapagos eilanden. Maarja, beide zo duur en zo ver weg. Hopelijk someday haha.

 7. 16 maart 2018 / 12:51 PM

  Je hebt een lijstje gedeeld waar ik heel goed bij weg kan dromen! Santorini en Cappadocië staan ook hoog op mijn lijstje!

 8. 16 maart 2018 / 5:41 PM

  Ik kan over al deze droomplekken alleen maar mee dromen! Verder wil ik heel graag een keer naar al die grote Scandinavische steden. In Rome ben ik wel al twee keer geweest 🙂

 9. 17 maart 2018 / 8:47 AM

  Er zijn nog zoveel plekken waar ik heen wil.. Maar momenteel staat Venetië bovenaan mijn lijstje!

 10. 17 maart 2018 / 4:11 PM

  Rome is zó leuk! Het is echt de gezelligste stad die ik ken. Daar moet je zeker heen gaan inderdaad 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.