Home » Sieraden maken met kralen

Sieraden maken met kralen

Maak en/of verkoopt jouw bedrijf sieraden? En gebruik jij hiervoor kralen? Dan is dit artikel voor jou bestemd. We gaan hier helemaal in op de verschillende soorten kralen die je het best kunt gebruiken en hoe je de juiste kralen kiest voor het maken van je sieraden. Lees dus gauw verder voor wat tips!

Juiste formaat kralen

Herken jij dit ook? Nadat je ontelbaar veel websites hebt bezocht, op zoek naar de ‘juiste’ kralen voor je sieraden, lijk je er nu eindelijk een paar in je winkelmandje te hebben waar je tevreden mee bent. Maar, hoe weet je nu welke maat kralen je nodig hebt voor je sieraden? En zijn de kralen die je op het punt staat om te bestellen niet te klein of juist te groot? Geen zorgen. Dat zijn zeer terechte vragen als je veel kralen nodig hebt in een korte tijd. Wist je dat veel websites ook maattabellen hebben voor de kralen? Kijk dus eens rond en maak daar gebruik van. Deze maattabellen kunnen super handig zijn voor het kiezen van de juiste formaat kralen. Ook kun je een langsgaan bij een kralen groothandel. Dat kan je gedoe en geld besparen, omdat je de kralen in je handen kunt hebben en bekijken voordat je iets aanschaft. Je krijgt  dan een betere impressie van de kleur(en) en het materiaal. Je bent dan veel beter in staat een goede afweging te kunnen maken.

Kleuren kralen

De kleur van je kralen is uiteraard zeer bepalend voor hoe je sieraad eruit komt te zien. Met eindeloos veel opties in kleuren, tinten en accenten kan het moeilijk zijn de juiste kleur(en) kralen voor jouw sieraden te kiezen. Het kan hierbij handig zijn vooraf een thema te kiezen. Daar ben je ook helemaal vrij in. Wil je bijvoorbeeld een landelijke thema voor je sieraden? Dan wil je misschien gaan voor kralen met aardse tinten, zoals mosgroen, kastanjebruin en lichtbruin. Bij een tropisch thema ga je de kant op van vrolijke en levendige kleuren, zoals turquoise en neon geel of oranje. Als je liever niet gebruik maakt van thema’s, kun je jezelf ook afvragen welke uitstraling de sieraden moeten hebben. Komen ze op de pols of nek van een elegante dame? Een oma of moeder? Een kind? Stoere rapper? Visualiseer de personen die je sieraden dragen. Dat kan helpen bij het kiezen van een passend kleurenpalet.

Trial-and-error

Je zult wel eens hebben dat je niet de juiste formaat kralen hebt gebruikt of dat een bepaalde kleur toch niet helemaal past bij de look. Dat is niet erg. Het is een cliché, maar; van dit soort ervaringen leer je ontzettend veel. Het is lastig vooraf in te schatten met welke kralen je het liefst werkt. Geef je zelf dus ook de ruimte om er een proces van te maken; via een aantal trial-and-errors zul je exact weten waar je voortaan naar op zoek bent. Dus, heb je een heleboel verschillende kralen nodig voor je bedrijf? Houd dan rekening met bovenstaande tips!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.