Home » Ik probeerde de Philips Wake-up light uit!

Ik probeerde de Philips Wake-up light uit!

Wake-Up Light

Een product dat mijn aandacht al zo lang getrokken heeft is de Philips Wake-up light. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik een ramp ben ’s ochtends. Mijn vriend moet mij soms letterlijk uit bed duwen, anders komt er geen beweging in. Ik ben daarom ook echt zo’n type die staand mijn ontbijt op eet en dus niet rustig wakker kan worden.

Daar moet verandering in komen. Het maakt mij namelijk soms best wel jaloers als ik zie dat mijn vriend rustig televisie kan kijken en zijn ontbijtje kan eten. Dat wil ik ook! Daarom begin ik dit jaar goed met een Philips Wake-up light. Benieuwd hoe het werkt, of het echt werkt en wat ik ervan vind? Ik vertel je er alles over.

Hoe ziet hij er uit?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de Wake-up light groter vind dan ik verwacht had. Hij past gelukkig wel op mijn nachtkastje, maar ik denk dat ik hem ga verplaatsen naar het nachtkastje van mijn vriend. Hij heeft er namelijk nooit zo veel op liggen.

De Philips Wake-up light is rond van vorm en oogt modern. Aan de voorkant vind je de “lamp”, aan de bovenkant vind je de knopjes en aan de achterkant vind je de stekker en de antenne. Heel simpel, dus ik verwacht dat ik hem zo aan de praat krijg.

Wake-Up Light

Wat kan hij allemaal

De Philips Wake-Up Light is een wekker in de vorm van een lamp die een zonsopkomst na bootst. Hierdoor heb je het idee dat je door de zon gewerkt wordt en zal je het gevoel hebben dat je op een meer natuurlijkere manier wakker geworden bent.

Zodra de “wekker” gaat zal het licht van de lamp steeds feller worden. Je kan zelf instellen hoe lang het duurt voordat het licht helemaal fel is. Zodra het licht (bijna) op het felst is, zal je wakker worden. Mocht je je afvragen wat er gebeurd als je niet wakker wordt door het licht. Je kunt voor de zekerheid 5 verschillende aangename geluidjes of de radio instellen.

Naast de “Wake-up” functie, zit er ook een “in slaap val” functie op. Ook hierbij kun je zelf de tijd instellen hoe lang je wilt dat het licht aan blijft. Zo kun je bijvoorbeeld nog even lezen terwijl het licht steeds verder dimt.

Wake-Up Light

Hoe ziet het licht er uit

Zodra het “licht” aangaat zal het licht heel zachtjes gaan branden en eerst oranje van kleur zijn. Dit is bij de echte zon ook zo. Naarmate de tijd verstrijkt zal de lamp steeds feller worden en zal je zien dat het licht steeds witter gaat worden. Mocht je het licht te fel vinden, dan kun je hem handmatig veranderen.

Dit geldt ook voor de “in slaap val” functie. Mocht je nog een boek willen lezen dan zou je de wake-up light ook prima als gewone lamp kunnen gebruiken. Dit scheelt weer ruimte op je nachtkastje.

Het ‘zonsopkomst’ effect is erg lastig om met een camera vast te leggen, maar ik heb geprobeerd wat foto’s te maken.

DSC_0808DSC_0804DSC_0801Wake-Up Light

Mijn mening

Ik vond het nog best wel spannend om hem de eerste paar keren te gebruiken. Zou je er echt wakker van worden? En gaan die geluidjes niet irriteren? Ik probeerde het de eerste nachten met geluidjes en ik merkte dat ik gewoon wakker werd door het licht. Ideaal! Toch vond ik het ook wel weer leuk om de geluidjes aan te hebben. Ze zijn heel rustgevend, al denk ik wel dat ze een keer zullen gaan vervelen.

Ik ben dus helemaal fan en ik durf zelfs te zeggen dat ik niet meer zonder de Philips Wake-Up Light wil! Ik wil nooit meer die irritante, lawaaierige wekker. Ik wil nooit meer met dichtgeknepen ogen naar de schakelaar van de lamp moeten zoeken. Ik wil nooit meer het idee hebben dat ik midden in de nacht moet op staan. Ik wil de Wake-Up Light! En ik snap heel goed dat er uit onderzoek is uitgewezen dat 92% van de Philips Wake-Up Light gebruikers het gemakkelijker vindt om op te staan.

Ik bestelde mijn Philips Wake-Up Light op fonQ.nl. Dit model kost nu € 75,95, maar er zijn nog een aantal andere modellen verkrijgbaar.  Mocht je nog twijfelen, dan zou je hem zelfs 40 dagen kunnen proberen.

Delen:

23 Reacties

 1. 7 januari 2016 / 5:23 AM

  Ik ben bij een vriendin wel eens wakker geworden door dit wake up light en het was heerlijk! Ik zou hem zelf ook wel willen hebben :-)!

 2. 7 januari 2016 / 6:45 AM

  Wake-up light om rustig wakker te worden dat heb ik niet nodig. Ik heb wel licht om in slaap te brengen. Dat mij snel en rustig laat slapen. 😉

  • iris
   7 januari 2016 / 8:07 AM

   Ik heb zelf die functie nog niet uitgeprobeerd, maar ik denk dat de Wake-Up Light daar ook perfect voor is. Het licht wordt steeds minder fel, waardoor je het gevoel krijgt dat het steeds later wordt. Dus gaat je lichaam denken dat je moet gaan slapen.

 3. 7 januari 2016 / 7:29 AM

  Ik heb veel goede, maar ook laatst een minder goede reactie hierover gehoor/. Zelf uitproberen dus, want zoals jij het omschrijft klinkt het heerlijk!

 4. 7 januari 2016 / 7:49 AM

  Wat lijkt me dat lekker wakker worden zeg.. Ik schiet nu altijd rechtop in bed van mijn wekker haha

  • iris
   7 januari 2016 / 11:22 AM

   Haha, dat had ik ook altijd! En dan heb je ook nog het gevoel dat wekker 100 keer harder staat dan hoe je hem de avond er voor ingesteld hebt. Haha.

 5. 7 januari 2016 / 8:42 AM

  oeeh handige review! Ik was altijd al benieuwd of het zou werken of niet..
  Maar het lijkt mij zeker het proberen waard!
  Thanks!

 6. 7 januari 2016 / 9:30 AM

  Deze zou ik inderdaad graag proberen, maar die prijs: kom op zeg. Alles is zooo duur tegenwoordig.

 7. 7 januari 2016 / 9:54 AM

  Dit is ok iets waar ik al erg lan benieuwd naar ben. Het lijkt mij erg handig, mar de vraag is in het begin idd of je er wakker van wordt 🙂

  • iris
   7 januari 2016 / 11:20 AM

   Ik word er wel wakker van. Maar voor de zekerheid zou je ook de radio of de “standaard” geluidjes kunnen instellen rond de tijd dat normaal de wekker zou gaan. Ik heb dit in het begin ook gedaan, maar ik merkte gelijk dat ik voor de radio en de geluidjes wakker werd. Dit verschilt misschien per persoon en hoe moe je bent.

 8. 7 januari 2016 / 11:01 AM

  Wauw! Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit altijd een beetje onzinnig vond ofzo, maar stiekem klinkt het toch heel goed en leuk hihi. Ik ga mij er eens even verder in verdiepen, leuk artikel!

  • iris
   7 januari 2016 / 11:23 AM

   Ik had eerst ook mijn twijfels, omdat ik het gewoon echt niet leuk vind om vroeg op te staan. Ik moet eerlijk zeggen dat het nog steeds niet leuk is, maar het is wel een heel stuk gemakkelijker geworden.

 9. 7 januari 2016 / 11:08 AM

  Ik heb inderdaad al vaker gehoord dat dit echt heel fijn werkt. Ben nu extra nieuwsgierig! Vind het inderdaad altijd mega lastig om op te staan en dat geluid en felle licht in de ochtend is een drama haha!

 10. 7 januari 2016 / 11:59 AM

  Ik ben hier zeker benieuwd naar! Lijkt me heel fijn om door het licht wakker te worden, ipv door een hard geluid van een wekker.

 11. 7 januari 2016 / 3:16 PM

  Ik ben zo benieuwd of het ook voor mij werkt. Het lijkt mij fijn om zo wat relaxter wakker te worden.
  Helaas zorgt de prijs er niet echt voor dat ik het snel zou proberen.

 12. 7 januari 2016 / 4:30 PM

  Fijne review. Ik ben best wel benieuwd hoe ik hier op zou reageren!

 13. 7 januari 2016 / 7:51 PM

  Wat leuk om jouw ervaringen te lezen, ik heb de Philiops daglichtlamp gekocht en die doe ik dan aan als ik net wakker ben geworden want ook mijn oogleden gaan heel moeilijk open in de ochtend.

  Ik ben er ook tevreden over 😀

 14. 7 januari 2016 / 7:57 PM

  Ik ben ook iemand die s’morgens met moeite kan opstaan dat mijn vriend 20keer moet roepen tegen dat ik opsta, misschien is dit ook wel iets voor mij 🙂
  Fijne review!
  X

 15. 7 januari 2016 / 9:00 PM

  Ik ben al zo lang benieuwd naar dit product. Wat fijn dat je er een review over hebt geschreven! Ik wil deze wekker sowieso hebben als ik op mezelf ga wonen. x

 16. 8 januari 2016 / 6:25 PM

  Klinkt goed. Het lijkt me heel fijn zo’n lamp.

 17. 9 januari 2016 / 11:05 AM

  Eerder had ik veel minder moeite met uit bed komen dan nu. Toen mijn vriend en ik gingen samenwonen, nam hij de wake-up light mee en werd ik doordeweeks altijd zo fijn en uitgerust wakker. Totdat we weer thuis gingen wonen en ik dus níet meer wakker werd van de wake-up light. Man, wat een verschil. Ja, deze staat absoluut nog op mijn wensenlijstje!

 18. 9 januari 2016 / 11:23 AM

  Hier was ik ook zo benieuwd naar heb er al eerder naar gekeken! hij ziet er al zo leuk uit! liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.