Home » Blogmas | Mijn favoriete Kerstboom hangertjes

Blogmas | Mijn favoriete Kerstboom hangertjes

 

Gisteren hadden wij Pakjesavond. Ik heb ontzettend veel leuke dingen gekregen, waaronder het kookboek Rudolph’s Christmas en het boek van Kate Hudson. Hier ben ik zo blij mee! En ik kan niet wachten om mij in deze mooie boeken te verdiepen. Een lekker kopje thee erbij of misschien wel een mok met warme chocolademelk en genieten maar! Worden jullie trouwens ook helemaal blij van de gezellige feestmaand? Overal lichtjes, gezellige Kerstversiering en natuurlijk een Kerstboom. Die van ons staat al een tijdje (Oepsie) en ik word er zo blij van!

Speciaal voor iedereen die net als ik ook zo van Kerst houdt, heb ik mijn favoriete Kerstboomhangertjes bij elkaar gepakt. Hier komen ze!

 

 

Het leuke aan het hebben van een Kerstboom is dat je lekker los kunt gaan. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een bepaald thema te verwerken of voor bepaalde kleuren combinaties te gaan. Maar je kan natuurlijk ook een mengelmoes van hangertjes in de boom hangen. Voor dit laatste kies ik ieder jaar. Ik vind het namelijk erg leuk om allerlei verschillende hangertjes in de Kerstboom te hebben. Ieder jaar breid ik mijn collectie met hangertjes uit en ik moet ook zeggen dat er ieder jaar weer leukere hangertjes bij komen.

Ik heb vooral veel dieren en Notenkrakers in de Kerstboom hangen. Ik kan er niets aan doen, maar ik heb gewoon een zwak voor Notenkrakers. Eigenlijk zijn het maar een soort van boze soldaatjes, maar toch horen ze voor mijn gevoel echt perfect bij Kerstmis. De grote Notenkraker komt van Marks & Spencer, de glazen Notenkraker heb ik gekocht bij de Gamma, de rode Notenkraker heb ik gekocht bij de Action en de drie kleine komen van de Hema en heb ik van mijn lieve schoonouders gekregen.

De dieren passen misschien niet zo veel bij Kerstmis, maar toch vind ik ze wel heel erg leuk. Ik heb een paar eekhoorns (waaronder een super zachte. Deze ben ik helaas vergeten te fotograferen), een schattig hertje, een leuk vogeltje en een diertje op een dennenappel. Zo schattig! Daarnaast heb ik nog twee Engelse hangertjes in de boom hanger. Eentje met een roodborstje op een brievenbus en eentje op zo’n Engelse bus (Ook deze kun je niet op de foto zien). De meeste dieren heb ik gekocht bij de Blokker of bij de Xenos. En het diertje op de dennenappel komt uit een bloemenwinkel bij mij in de buurt.

De Candy Cane kocht ik twee jaar geleden op de Kerstmarkt in Essen (Duitsland), maar inmiddels zijn ze ook in Nederland verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij Søstrene Grene.

En hoe vinden jullie de Peperkoekmannetjes! Ook deze nam mijn zusje mee. Ze kwam ze tegen in een winkeltjes en zaten eigenlijk aan een hele rare slinger vast. Gelukkig kon je ze gemakkelijk van de rare slinger afhalen, waardoor uiteindelijk alleen de Peperkoekmannetjes over bleven. Perfect voor in de Kerstboom!

 

Wat voor Kerstboomhangertjes hebben jullie?

 

Delen:

11 Reacties

 1. Charlotte
  3 december 2017 / 5:22 PM

  Wat een leuke heb je zeg!! Ik heb ook zo’n vogeltje met een veer als staart 🙂

 2. 3 december 2017 / 6:19 PM

  De notenkraker zijn prachtige hangers voor in de kerstboom…

 3. 3 december 2017 / 7:04 PM

  Super leuke hangers allemaal! Ik kan niet wachten om de kerstboom ook weer op te tuigen. Ik hou me nog een week of 2 in 😀

 4. 3 december 2017 / 10:10 PM

  Wauw, wat een leuke en gezellige hangers allemaal, vooral die peperkoekmannetjes! Ik krijg hier ook al helemaal zin van in de kerst. Leuk dat je ook een geslaagde pakjesavond hebt gehad en lekker bent verwend!

 5. 4 december 2017 / 6:48 AM

  Hele leuke hangers! Vooral de peperkoekmannetjes vind ik heel leuk!

 6. 4 december 2017 / 10:54 AM

  Oh wat super leuk deze! Ze passen ook zo ontzettend leuk bij elkaar. Vind die Notenkrakers heel bijzonder.

 7. 4 december 2017 / 11:01 AM

  Ah die peperkoekmannetjes zijn echt te leuk! Ik heb gisteren de boom versierd. Hij is voornamelijk wit met goud en er hangt eigenlijk van alles in; hertjes, boompjes, een sleetje, een huisje, veel gewone ronde ballen maar ook een cameraatje voor mij en een koptelefoon voor André;-)

 8. Myrthe
  22 december 2017 / 11:36 PM

  Leuk he de notenkrakers! Ik heb ook die van de Hema, maar dan een andere kleur samenstelling; rood, blauw en mint. Ik ben er weg van. Ik heb er ook een paar als accessoire tussen mijn planten gezet :P.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.