Home » 3 x Leuke dierenboeken

3 x Leuke dierenboeken

 

Waarschijnlijk weten jullie al dat ik een grote dieren liefhebber ben. Ik vind het erg fijn om dieren om me heen te hebben en ik word ook echt blij van rond vliegende vogeltjes, vlinders of bijtjes. Vooral in het voorjaar ben ik helemaal in mijn sas. Al die lieve jonge diertjes lopen het risico om door mij geknuffeld te worden. Hebben jullie dat ook?

Wat ik ook erg leuk vind is het lezen van boeken die over dieren gaan. Ik heb een paar boeken, maar nu leek het mij leuk om 3 boeken uit te kiezen die ik graag in het zonnetje wil zetten. Mocht je ook van dieren en lezen houden, scroll dan maar door.

 

Bob de straatkat – James Bowen

Het verhaal van Bob de straatkat is een prachtig, meeslepend verhaal en gaat over straatmuzikant James. James is een ex-verslaafde uit Londen en ondanks dat hij nog maar net voor zichzelf kan zorgen, besluit hij ook te gaan zorgen voor een gewonde rode straatkat. Hij neemt de straatkat mee naar de dierenarts en in zijn kleine flatje verzorgt hem tot dat de kat weer op zijn eigen pootjes kan staan.

Maar in de tussentijd raken ze zo aan elkaar gehecht en wil de kat niet meer weg. De kat krijgt de naam “Bob” en James en Bob worden onafscheidelijk. En dat helpt ook bij het werk zal straatmuzikant. Ze krijgen beide veel bekijks en ze worden al gauw beroemd.

Het is echt een heerlijk boek. Hij leest lekker vlot en je krijgt echt een band met zowel James als met Bob, helemaal als je zelf ook een kat of een ander huisdier hebt.

 

 

Het verlangen van de egel – Toon Tellegen

Dit leuke boekje is gewoon leuk om te lezen. Het gaat namelijk over een eenzame egel die twijfelt om de dieren uit het bos bij hem uit te nodigen. Aan de ene kant wil hij de dieren wel uitnodigen, maar aan de andere kant is hij bang dat hij iets verkeerd doet of dat het bezoek uit de hand loopt. Stel dat de olifant echt komt, maakt die dan niet alles kapot? En zal het gekwaak van de kikker hem niet overstemmen?

Het is een verhaal waarbij je echt mee haast in de gedachten van de egel en evht een boek dat je gewoon lekker in de tuin moet gaan lezen.

 

Doe en denk als een kat – Stephane Garnier

Dit laatste boek is een soort van leerboek en gaat over hoe katten leven. We weten waarschijnlijk allemaal dat de kat een bijzonder dier is. Een kat is vrij kalm, maakt zich niet snel druk en heeft een eigen willetje. In het boek wordt op een leuke manier beschreven hoe wij van katten kunnen leren. En ik moet zeggen dat er veel dingen in staan die je aan het denken doen zetten. Het is op een leuke manier leerzame geschreven en ondertussen kom je ook meer te weten of de kat. Wel moet ik zeggen dat het meer een boek voor je eigen ontwikkeling is dan dat het een boek over katten is. Maar eerlijk gezegd vind ik dat ook wel weer heel leuk.

 

 

Welk boek kennen jullie al?

 

Delen:

6 Reacties

 1. 31 mei 2018 / 5:33 AM

  Prachtig!
  Zo mooi.
  Leuk picknickkleed.
  Waar had je die gekocht.

  Xoxo

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   3 juni 2018 / 8:52 PM

   Het is eigenlijk geen kleed, maar een jurkje 😉 Sssst…

 2. 31 mei 2018 / 6:38 AM

  Ik kende deze boeken nog niet. Bob de straatkat lijkt mij een heel mooi verhaal.

 3. 31 mei 2018 / 7:05 AM

  Naar Bob de Straatkat ben ik ook heel benieuwd! Het boek over doen en denken als een kat heb ik toevallig voor mijn verjaardag gekregen vorige week 🙂 Ik kan niet wachten om het te lezen.

 4. 31 mei 2018 / 10:04 PM

  Ik heb Bob de straatkat de film gezien. Het boek lijkt me ook erg interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.