Home » 3 boeken die gelezen moet hebben!

3 boeken die gelezen moet hebben!

DSC_0556 copy

 

Eén van mijn voornemens voor 2016 was dat ik meer wilde gaan lezen. Ik zit zo veel achter mijn laptop en ik merk gewoon dat ik meer moet ontspannen. Netflix is daar ideaal voor, maar dan zit ik weer met mijn hoofd voor een scherm. Hier werd ik dus niet veel rustiger van. Daarom besloot ik mijn boeken er weer eens bij te gaan pakken, een kopje thee er bij te pakken en het boek open te gaan slaan.

Lezen is zo rustgevend. Heb je een goed boek, dan kun je er helemaal in verdwijnen. Het is als het ware film die in je gedachten afspeelt. Maar welke boeken zijn daar nu perfect voor? Ik vertel je over mijn 3 favorieten van dit moment!

 

P.S. Ik hou van jou

DSC_0565 copy

 

P.S. Ik hou van je is het succesvolle debuut van de jonge Ierse schrijfster Cecilia Ahern. Ik ben helemaal weg van zowel dit boek als van de film. Het is zo’n mooi verhaal! Het verhaal gaat over Holly en Gerry. Ze zijn een jong getrouwd stel en maken vaak grapjes over het feit dat Holly niet zonder Gerry zou kunnen leven. Er zou een lijstje voor Holly moeten komen met dingen die ze moet doen, mocht Gerry iets overkomen. Wanneer het noodlot toeslaat en Gerry overlijdt, besluit Holly een mysterieus pakje op te halen bij haar ouders. Gerry blijkt zonder dat ze het wist “De Lijst” te hebben opgesteld. Het geeft Holly de kracht om verder te gaan en erachter te komen dat liefde nooit verdwijnt maar altijd in je hart blijft bestaan.

 

Waarom Franse vrouwen niet dik worden

DSC_0568 copy

 

Dit boek kwam ik een keertje tegen in een boekenwinkeltje. Hij lag in een bak met oude boeken en kostte nog maar €1,00. Ik werd erg nieuwsgierig door de titel, dus besloot ik hem mee te nemen. En ja hoor, het was een hele goede aankoop! Dit boek is namelijk heel handig als je bewuster wilt worden van je eetgedrag. Franse vrouwen drinken wijn, eten minstens drie keer per dag uitgebreid, sporten nauwelijks en toch blijven ze slank. In dit leuke boekje ontsluiert Française Mireille Guiliano het geheim achter de manier van eten en leven van de Franse vrouw. Haar eetfilosofie, die van toepassing is op iedereen die op een gezonde manier wil afvallen, of gezonder wil leven, wisselt ze af met eenvoudige maar heerlijke recepten, persoonlijke anekdotes en inspirerende do’s and don’ts. “Waarom Franse vrouwen niet dik worden” is het ultieme non-dieetboek: tijdloos, grappig, verfijnd én smaakvol.

 

Eten, bidden, beminnen

DSC_0571 copy

 

Ook van “Eten, bidden, beminnen” is een film gemaakt. Op haar dertigste heeft Elizabeth Gilbert alles wat een ambitieuze, hoogopgeleide vrouw zich zou kunnen wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Ze besluit dat het tijd is voor een zoektocht naar de dingen die ze mist in haar leven: plezier, toewijding en evenwicht, en gaat op reis. In Italië maakt ze kennis met la dolce vita, in India met tempelvloeren die geschrobd moeten worden en in Indonesië met een excentrieke medicijnman – en haar grote liefde. Eten, bidden, beminnen is een hartveroverend, dapper reisverslag en een inspiratie voor iedereen die wel eens op een kruispunt heeft gestaan en gedacht heeft dat er een andere, betere weg zou moeten zijn.

 

Hou jij ook van lezen?

Welk boek lees jij op dit moment?

 

 

Delen:

11 Reacties

 1. 24 januari 2016 / 1:03 PM

  Leuk! Ps I love you zou ik wel willen lezen! Alhoewel ik de film niet zo mooi vond

 2. 24 januari 2016 / 1:56 PM

  PS I Love You is één van mijn favoriete boeken! Ik heb er zo ontzettend mee gehuild! 🙂

  • iris
   24 januari 2016 / 3:48 PM

   Haha, ja he! Ik vond het boek stiekem nog zieliger dan de film

 3. 24 januari 2016 / 2:12 PM

  Oh ik houd enorm van lezen maar ken alle drie deze boeken niet. P.S. I Love You heb ik wel gezien als film

 4. 24 januari 2016 / 3:14 PM

  Ps. I love you & eten, bidden, beminnen zijn prachtige boeken.

 5. 24 januari 2016 / 3:38 PM

  P.s. ik hou van jou klinkt als een erg mooi boek! Die spreekt me het meeste aan van de drie genoemde boeken. Afgelopen week heb ik rendez-vous gelezen (en vervolgens de film gekeken). Zo’n spannend verhaal! Ik kreeg regelmatig echt kippenvel. Deja vu ligt nu op mijn nachtkastje!

  • iris
   24 januari 2016 / 3:47 PM

   Ik heb de film Rendez-vous ook gezien en het inderdaad een heel spannend verhaal! Bedankt voor de tip, want nu wil ik het boek ook lezen! 😀

 6. 24 januari 2016 / 3:57 PM

  Dat laatste boek wil ik nog eens lezen, ps i love you vond ik niet heel leuk en de ander spreekt mij niet aan.
  Ik lees veel van Jill Mansell, simpel te lezen en ideaal als ik door veel pijn niet makkelijk lees en dingen begrijp.

 7. 26 januari 2016 / 1:18 PM

  Leuk artikel! Ik houd heel erg van lezen! Het liefst koop ik elke maand een nieuw boek en lees hem dan minstens 3x haha. Ik lees nu op dit moment het eerste deel van the hunger games.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.