Home » Q&A | Bloggen

Q&A | Bloggen

bloggen

 

Wat vind je het leukste aan bloggen?

Het leukste aan bloggen vind ik de veelzijdigheid. Je bent namelijk niet met alleen bezig om “stukjes te schrijven”, maar er komt veel meer bij kijken. En dat vind ik juist zo leuk. De ene keer heb ik meer zin om foto’s te gaan maken en de andere keer vind het ik het leuk om de stad in te gaan en opzoek te gaan naar leuke dingen die ik voor mijn blog kan gebruiken.

Wat vind je het minst leuke aan bloggen?

Het minst leuke aan bloggen vind ik de mail. Onbewust kost het vaak erg veel tijd om hem up-to-date te houden. Daarnaast vliegt de mailbox vaak vol met spam berichten en het komt ook wel eens voor dat je met bedrijven vaak heen en weer moet mailen. Daar zou ik wel iemand voor in dienst willen nemen. Hihi!

 

Ben je altijd tevreden over je blogpost?

Ik probeer iedere ochtend om 04.00 uur een nieuwe blogpost online te zetten, maar als ik niet tevreden ben, dan maak ik hem de volgende ochtend nog even af. Kwaliteit is bij mij daarom belangrijker dan kwantiteit. Ik ben soms best perfectionistisch en ik wil mijzelf graag verbeteren, maar de blogpost die ik op mijn blog plaats zijn voor mijn gevoel vaak ook echt klaar om geplaatst te worden.

 

Hoeveel blogposts heb je al klaar om online te kunnen zetten?

Niet veel. Ik zou graag willen dat ik een aantal blogposts vooruit kon werken, maar helaas lukt mij dit niet altijd. Op één of andere manier heb ik altijd tijd te kort.

 

Met hoeveel concept blogposts ben je momenteel bezig?

Er staan heel veel blogposts in “concept”. Dit zijn niet allemaal blogposts die ik wil gaan plaatsen, maar vaak zijn het ook een soort van “krabbeltjes” van dingen die ik misschien wil gaan gebruiken voor mijn blog. Zo kom ik op Pinterest wel eens dingen tegen die ik wil onthouden, waardoor ik ze even in “concept” plaats.

 

blog

 

Kijk je wel eens om naar je “oude” blogposts?

Ja, vaak als ik in bed lig kijk ik nog even naar het blogpost dat ik voor de volgende dag ingepland heb staan. Onder iedere blogpost staan namelijk een aantal voorgestelde blogposts, dus zo kan je gemakkelijk doorklikken. Vooral mijn weekoverzichtjes vind ik altijd erg leuk om terug te kijken. Dit zijn voor mij echt dagboekjes met herinneringen.

 

Verander je je “oude” blogpost wel eens?

Eerlijk gezegd wel. Zodra ik ’s avonds nog even door mijn blog scroll kom ik wel eens blogposts tegen waarvan ik bepaalde dingen toch niet meer zo mooi vind. Vaak zijn het de foto’s. Als ik het product nog heb, dan komt het wel eens voor dat ik de foto’s helemaal opnieuw ga maken.

 

Verwijder je “oude” blogpost wel eens?

Ook dat doe ik wel eens. Blogposts die ik niet meer leuk of mooi vind en die ik niet meer aan kan passen, gaan de prullenbak in.

 

Wat zou je nog graag aan je blog willen veranderen?

Ik zou echt super graag mooiere foto’s op mijn blog willen hebben. En dan bedoel ik geen productfoto’s, maar meer foto’s van outfits of van plaatsen waar ik geweest ben. Ik ben soms best jaloers op fashionblogs die van die mooie “magazine” foto’s op hun blog plaatsen, waarbij het persoon op de foto heel scherp is en de achtergrond juist onscherp is. Prachtig!

 

Zou je ooit kunnen stoppen met bloggen?

Ooit zal ik stoppen, maar eerlijk gezegd wil ik hier nog niet aan denken. Ik vind het nog steeds super leuk om te doen, maar zodra er niemand meer op mijn blog komt, denk ik dat dan het moment is om te stoppen. Maar ik hoop dat dat nog heel lang gaat duren!

 

Delen:

11 Reacties

 1. 28 augustus 2016 / 11:05 AM

  Wat leuk om te lezen Iris! Die krabbeltjes in concepten die herken ik wel en dat je mooie outfit foto’s enzo wilt ook! Soms dan denk ik hoe doen fashion bloggers dat toch!? Maar waarschijnlijk is het toch een kwestie van oefening baart kunst en mensen lief aankijken. 😉

 2. 28 augustus 2016 / 11:11 AM

  Ik vind jou foto’s altijd prachtig Iris! Die hoef je echt niet opnieuw te maken, ze zijn perfect ?

 3. 28 augustus 2016 / 11:14 AM

  Ik ben wel benieuwd: waarom denk je dat je ooit zult gaan stoppen? Oke we worden allemaal oude omatjes en gaan met pensioen maar vraag me echt af waarom! Let me know als je tijd hebt 🙂

  • iris
   28 augustus 2016 / 11:29 AM

   Wat leuk dat je dat vraagt! Het liefst wil ik natuurlijk nooit stoppen, maar aangezien er zo veel veranderd op het gebied van “Social Media”, denk ik dat bloggen op een gegeven moment niet meer interessant gaat worden. Je ziet nu al dat vloggen steeds populairder wordt, 3D vloggen komt er vast aan en over een paar jaar is er misschien weer iets nieuws. Maar mocht bloggen nog wel leuk zijn, dan wil ik dit zeker nog heeeel lang door blijven doen. Jij ook?

 4. 28 augustus 2016 / 12:55 PM

  Wat een leuk artikel!
  Liefs,
  Yara

 5. 28 augustus 2016 / 2:32 PM

  Wat leuk om te lezen allemaal. Ik hoop dat je nog lang door blogt hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.