Home » 10 redenen om naar Limburg te gaan

10 redenen om naar Limburg te gaan

Twee weken geleden ben ik op mini vakantie geweest naar Limburg. Ik was nog niet eerder in Limburg geweest, dus ik keek er erg naar uit. En ja hoor, het was nog leuker en mooier dan verwacht! Zoals jullie in mijn vorige artikel over Limburg al konden lezen heb ik erg genoten van deze mini vakantie. Het leek mij daarom leuk om een aantal redenen met jullie te delen waarom jullie ook eens naar Limburg zouden moeten gaan.

1. Het gevoel alsof je in het buitenland bent

De eerste reden is gelijk al een hele goede reden. Want zodra je in het zuiden van Limburg bent heb je echt het idee dat je in het buitenland beland bent. Echt waar! De heuvelachtige omgeving, de leuke dorpjes en het sfeertje dat er hangt deed mij echt een beetje denken aan Frankrijk.

2. Schattige huisjes

Wat gelijk opvalt zijn de huisjes. De huisjes in Limburg zijn namelijk zo anders. Ze lijken een beetje op Duitse huisjes, waardoor je ook hierdoor het idee hebt dat je in het buitenland bent.

3. Mooie ver zichten

Zodra ik uit mijn ramen kijk zie ik de huizen van mijn buren. In Limburg is dit anders en kun je genieten van prachtige uitzichten. Je kan zo ver kijken dat je zowel de zon als de schaduw kan zien op de mooie grote weiden.

4. Leuk accent

In Limburg hebben ze een heel leuk accent. Het is echt grappig om dit te horen en het past daar ook perfect. Het Limburgse accent vind ik namelijk erg vriendelijk klinken en bij de restaurantjes waar wij gegeten hebben was iedereen ook echt heel aardig.

5. Maastricht

Houd je van shoppen dan is Maastricht een hele leuke shop stad. Er zijn veel leuke winkels te vinden. Van grote winkel ketens tot aan lieve boutiques. Ik werd zelf helemaal blij van de gigantische grote Riviera Maison winkel. Ze hebben daar zo veel mooie dingen.

6. Valkenburg

Valkenburg is wel echt de populairste trekpleister van Limburg. Wij zijn er niet geweest, maar de volgende keer dat ik bij Limburg ben, ga ik hier zeker weten een kijkje nemen.

7. Oude kastelen

Naast de mooie grotten in Valkenburg kun je overal bij Limburg hele mooie oude kastelen bewonderen. En hoe gaaf is het om hier naar binnen te gaan en je een beetje een prinses te voelen!

8. Drielandenpunt

Wil je echt het gevoel hebben dat je in het buitenland bent, dan moet je op het drielandenpunt gaan staan. Op deze plek sta je namelijk in Nederland, België en Duitsland tegelijk. Hoe leuk!

9. Veel fruitboompjes

Wat mij gelijk opviel in Limburg was dat er zo veel fruitbomen te vinden waren. Appels, peren, kersen, walnoten, druiven en ga zo maar door. Hierdoor kreeg ik weer dat gevoel van Frankrijk.

10. Ieder seizoen is het er erg mooi

Het allerleukste aan Limburg is dat het ieder seizoen een mooie plek is om naar toe te gaan. Het lijkt me ook heel erg mooi om in de herfst naar Limburg te gaan en te genieten van de mooie warme kleuren van de natuur. Maar ook in de winter is het er vast prachtig met de wit gekleurde ver zichten.

Delen:

7 Reacties

 1. 28 september 2017 / 6:25 AM

  Het is daar inderdaad prachtig en zoveel leuks is er te zien en te doen.
  Vroeger was ik er weleens op vakantie geweest.

  Xoxo

 2. 28 september 2017 / 8:14 AM

  Ik vind Limburg ook zo’n fijne provincie en het voelt inderdaad (mede door het accent en de mooie landschappen) een beetje aan als buitenland. Ik wil ook snel weer eens een dagje Maastricht doen 🙂

 3. 28 september 2017 / 9:44 AM

  Leuk artikel! Ik woon nu zelf bijna 1,5 jaar in Maastricht en ben heel erg blij hier. Ik vind het zo fijn dat ik binnen no time in de prachtige natuur sta en lekker kan gaan wandelen!

 4. 28 september 2017 / 10:44 AM

  Limburg vind ik ook altijd een hele leuke provincie, ik wil heel graag een keertje naar Valkenburg & Maastricht <3
  Liefs,
  Evelien

 5. 28 september 2017 / 11:42 AM

  Ik kom zelf eigenlijk zelden in Limburg en heb zelfs pas vorig jaar zomer voor het eerst (voor ’t eerst ‘bewust’ dan) Maastricht bezocht. Had inderdaad het gevoel even in een ander land te zijn!

 6. 28 september 2017 / 6:17 PM

  Limburg is inderdaad heel leuk! Ik vond het er in ieder geval erg gezellig 🙂

 7. 28 september 2017 / 7:41 PM

  Limburg is niet zo ver van mij en ben ook al weleens op drie landen punt geweest, altijd leuk om dat eens te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.