Home » 10 dingen die je deze winter moet doen!

10 dingen die je deze winter moet doen!

Wat jammer dat de maand december al weer ten einde is gekomen. Ik vind het toch altijd wel de gezelligste maand van het jaar. En eigenlijk hoop ik altijd dat deze maand zo lang mogelijk duurt. Want eerlijk gezegd vind ik de maanden januari en februari niet zo heel fijn. Het is koud, donker en de dagen voelen zo kort aan. Van mij mag best het voorjaar wel weer voor de deur staan.

Maar we hebben de seizoenen niet in de hand. Dus laten we daarom maar zo veel mogelijk uit de winter gaan halen. Ik heb speciaal voor de donkere maanden 10 dingen onder elkaar gezegd die de winter een heel stuk leuker maken. Hier komen ze!

Je kamer opnieuw inrichten

De kerstspullen kunnen weer opgeruimd worden. Dit is gelijk ook een goed moment om je kamer een opfrisbeurt te geven. We gaan de komende tijd veel in huis doorbrengen, dus dan mag het er ook extra gezellig uitzien. Scroll door Pinterest, tijdschrift en door Funda om inspiratie op te doen en ga aan de slag.

Je kledingkast opruimen

Heb jij ook geen overzicht meer in je kledingkast? Dan is het tijd om alles er uit te halen, je kleding te sorteren en opnieuw een plekje in je kast te geven. Breng ook een stapel kleding naar de Kringloopwinkel, zodat je andere mensen er blij mee kan maken. Wil je het helemaal perfect doen, hang dan alle jurkjes en jasjes dan op kleur. Dit ziet er zo leuk uit! Meer overzicht betekent minder rust bij het vinden van de perfecte outfit.

Schaatsen

Bij de winter denk je natuurlijk aan sneeuw en ijs. Het is daarom het een heel goed moment om te gaan schaatsen. Doe dit met een stel vriendinnen of romantisch met je liefje. Doe alsof je een ware ijsdanseres bent geworden en daarna hebben jullie natuurlijk een warme chocolademelk verdiend.

Een etentje of hightea organiseren

De feestmaand is voorbij. Toch betekent dat niet dat je nu geen gezellige feestjes meer kan hebben. Nodig een stel vrienden uit om gezellig mee te eten. Of organiseer een uitgebreide hightea voor jou en je vriendinnen. Oh, en het is natuurlijk ook heel leuk als iedereen iets lekker mee neemt.

Een lekkere taart bakken en deze aan iemand geven

We zijn natuurlijk allemaal massaal aan het sporten en afvallen. Maar toch mag je af en toe ook wel even genieten. Duik de keuken in en bak een heerlijke taart. Breng hem vervolgens naar iemand en ga er samen van genieten. Super gezellig!

Deze kwarktaart gemaakt van choco zoenen is trouwens echt een aanrader. Deze taart is zó lekker!

Zwemmen

Zwemmen is niet alleen erg leuk om in de zomermaanden te doen, maar ook in de winter is het erg fijn. Plons in een lekker warm bad en kom helemaal tot rust. Tijdens de donkere maanden moet je namelijk niet vergeten om “me time” momentjes in te plannen.

Maak een speciaal warm drankje

Warme chocolademelk is het drankje tijdens de winter. Maar hoe leuk is het om dit drankje net wat specialer te maken. Doe er een siroop in, wat slagroom op en maak het af met mini marshmallows en cacaopoeder. Mmm..!!

Uitwaaien op het strand

Oké, gisteren waaide het misschien iets te hard, maar tijdens de wintermaanden is het best lekker om naar het strand te gaan en een wandeling te maken. Voel de wind lang je waaien en geniet van de mooie, hoge golven.

Naar de bioscoop of filmhuis

Het is enorm fijn om thuis onder een dekentje te kruipen en een film of serie aan te zetten. Maar het is ook heel erg leuk om er een uitje van te maken, door naar een bioscoop of filmhuis te gaan. Vooral een filmhuis is leuk om een keer te bezoeken. Hier vind je namelijk net wat andere films dan de films die in de bioscoop gedraaid worden.

Een stad bezoeken waar je nog nooit bent geweest

Ga een keer een dagje weg met je vriendin of vriend en kies voor een stad waar jullie nog niet eerder geweest zijn. Toerist in eigen land en vaak onder je hele leuke nieuwe dingen.

Delen:

15 Reacties

 1. 4 januari 2018 / 7:30 AM

  Bij bijna elk van deze punten kan ik wel ja knikken, omdat ik dit ook zeker van plan ben om deze winter nog te doen, op het zwemmen na 😉 Met opruimen en opnieuw inrichten ben ik net begonnen en dat vind ik zo fijn voelen. Een heerlijk begin van het nieuwe jaar ook! En wat een lief idee om voor iemand een taart te bakken en die te bezorgen! Misschien ga ik dat ook eens doen 🙂

 2. 4 januari 2018 / 7:54 AM

  ik moet echt al een jaar mijn kledingkast uitmesten :’)

 3. 4 januari 2018 / 8:26 AM

  Dat opruimen is hier hoognodig. Ben veel aan het uitmesten en ik hoop echt een shitload aan ruimte terug te krijgen!

 4. 4 januari 2018 / 11:08 AM

  Leuke tips! Mijn kledingkast ga ik zeker uitmesten 🙂

 5. 4 januari 2018 / 12:11 PM

  Toevallig heb ik deze week mijn kast uitgemest en mijn kamer even grondig aangepakt. Lekker fris en netjes het nieuwe jaar in 🙂 Een nieuwe stad bezoeken en uitwaaien op het strand daarentegen waren nog niet bij mij opgekomen, maar lijken me allebei leuke ideeën! Ik woon dicht bij de zee, dus wie weet! 🙂

 6. 4 januari 2018 / 12:25 PM

  Superleuke punten! Ik wil dit jaar eigenlijk goed beginnen en kleding wegdoen, dus ik ga mijn kledingkast eens goed doorzoeken. Sinds ik in Leiden woon ben ik nog nooit bij het strand geweest! Dat moet ook hoognodig weer even gebeuren. Malou x

 7. 4 januari 2018 / 12:35 PM

  Mijn kledingkast uitruimen staat echt op nummer 1, dat moeeet ik echt hoognodig doen! Misschien dat ik er vandaag wel aan ga beginnen!

 8. 4 januari 2018 / 2:01 PM

  Mijn kledingkast uitzoeken stond eigenlijk vandaag op de planning, maar ik ben er nog niet aan toe gekomen. Ik zou ook nog heel graag willen schaatsen!

 9. 4 januari 2018 / 5:32 PM

  Mijn kledingkast moet nodig opgeruimd worden Ja, oef. Sinds ik ben verhuisd gooi ik alles er in, terwijl ik dat normaal gesproken nooit deed. Tijd voor een grote opruimsessie dus! Thanks voor de herinnering haha. Een stad bezoeken waar ik nog nooit ben geweest zou ik ook wel willen doen deze winter!

 10. 4 januari 2018 / 8:18 PM

  Bij elke tip die je geeft wil ik wel ja tegen zeggen haha!
  Mijn kamer ga ik binnenkort weer opnieuw inrichten.

  Leuke ideeën!

  Liefs
  x

 11. 5 januari 2018 / 8:54 AM

  Haha, opruimen is een hele goede! Ik ben hier ook al druk bezig met alles aan het uitzoeken en iedere keer opnieuw verbaas ik me erover hoé ontzéttend veel zooi ik toch eigenlijk weer heb verzameld.

 12. Jeanelle
  6 januari 2018 / 12:11 AM

  Kledingkast uitmesten…dat moet en ga ik zeker doen! Mijn woonkamer wordt in het voorjaar grondig aangepakt..ben dus al erg aan het ruimen.

 13. 7 januari 2018 / 4:49 PM

  Dat idee van het warme drankje spreekt me wel aan! Een nieuwe stad bezoeken ook, maar dan toch liever als het weer wat warmer is 🙂

 14. 28 januari 2018 / 4:30 PM

  Wat een leuke ideeën! Ik heb laatst nog een high tea gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.