Home » 8x Blij dat het lente is!

8x Blij dat het lente is!

00

Lekker naar buiten

Ik ben echt een buitenmens. Ik vind het heerlijk om tijd in de tuin door te brengen of lekker de fiets te pakken en rond te rijden. Vooral in het voorjaar is dit natuurlijk heerlijk. De frisse geur van voorjaar, het heerlijke voorjaarszonnetje. Ja, hier kan ik echt van genieten!

Aan de slag in de tuin/balkon

Het voorjaar is een perfect excuses om naar tuinwinkels te gaan en hier flink wat plantjes in te kopen. De voorjaarsbloemetjes als narcissen, krokussen en blauwe druifjes zijn inmiddels al een beetje uitgebloeid, dus is het tijd om mooi plantjes te halen waar we ook deze zomer van kunnen genieten. Daarnaast ben ik vorig jaar begonnen met mijn moestuin en dit was een groot succes. Ik hoop dat het dit jaar ook weer vol staat met lekkere groentes. Zo leuk!

Een fris interieur

Om het in huis ook extra fijn te maken is het ook het perfecte moment om het voorjaar in huis te halen. Mooie plantjes, frisse kleurtjes. Vervang bijvoorbeeld eens de kussentjes op de bank, haal een mooie bos bloemen in huis of doe de gordijnen eens wat verder open.

Langere dagen

Waarschijnlijk merken jullie al dat de dagen weer een heel stuk langer aanvoelen. ’s Morgens is het niet meer zo lang donker en ’s avonds kunnen we weer wat later de lampen in huis aan doen. Dit vind ik zo fijn! Want op deze manier komen we allemaal weer wat gemakkelijker uit het winterdipje.

Weg met die wollen truien

Zodra het voorjaar begint te worden vind ik het fijn om mijn kledingkast weer eens goed aan te pakken. De wollen truien gaan wat verder naar achteren en de jurkjes komen weer naar voren. Ik kan niet wachten om straks weer van die vrolijke kleurtjes aan te hebben!

0

0

Jonge dieren

In de lente zijn er vaak veel meer jonge dieren te vinden. Ik vind het erg leuk om een grote picknickmand te vullen met allerlei lekkere hapjes en drankjes en dan op zoek te gaan naar een leuk plekje. Vaak kun je in een park heerlijk picknicken. Dit is daarom ook gelijk mijn favoriete plekje. Het park bij mij in de buurt heeft ook nog eens een dierenweide vol met hertjes, pauwen, geitjes. En zij maken de picknick natuurlijk nog gezelliger.

Tulpenvelden

Voor de tulpenvelden moeten we nog even geduld hebben. Maar in april zullen de velden weer vol staan met de mooiste bloemen. Dit ziet er zo gaaf uit! Het is daarom zeker de moeite waard om de auto in te stappen of de fiets te pakken en naar deze mooie velden te gaan. Op deze manier heb je dan ook nog eens de perfecte Instagram foto.

Bloesembomen

Naast de tulpenvelden zullen er ook steeds meer bomen in bloei komen. Denk aan van de mooie fruitboompjes met van die mooie, schattige roze bloemetjes. Het liefst zou ik nog een mooie kersenboom in mijn tuin hebben willen staan, die in het voorjaar vol zit met licht roze bloemetjes en in de zomer volhangt met zoete kersen. Ooit, ooit, komt deze boom in onze tuin te staan.

0


Delen:

4 Reacties

 1. chucky1012
  20 maart 2019 / 4:12 PM

  Ja, eindelijk wordt het over een aantal uren lente….
  Heerlijk om het eerste nieuwe gras te kunnen ruiken dat weer groeit.
  De geuren van de bloesem en tulpen etc….
  Weer meer iets buiten kunnen ondernemen.
  Langer ’s avonds buiten zijn….

 2. 21 maart 2019 / 4:08 PM

  Ik ben ook altijd blij als de mooie dagen er weer zijn. Lekker met de blote benen naar buiten, slippertjes aan, mooie bloemetjes, langer licht…Heerlijk vind ik dat!

 3. 23 maart 2019 / 5:05 PM

  Wat heerlijk allemaal.
  Ik zelf geniet der ook steeds van als de lente der terug is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.