Sneeuwpopjes voor in je chocolademelk
Wat heb je nodig
Warme chocolademelk
Grote marshmallows
Zoute sticks
Oranje M&M’s
Ohocolade stift (Dr. Oetker)
En vergeet je favoriete mok niet!
Het is echt super simpel om deze marshmallow sneeuwpopjes te maken. Ik denk eigenlijk ook niet dat jullie hier uitleg voor nodig zijn. Want het enige dat je maar hoeft te doen is wat zoute sticks in de marshmallows te prikken, zodat er uiteindelijk een sneeuwpopjes ontstaat. Vervolgens teken je oogjes, een mondje en knoopjes met de chocolade stift. En plak je door middel van een beetje chocolade een oranje kleurige m&m als neus op het hoofdje van de sneeuwpop.
Verrukkelijke Nutella Kerstkoekjes
Wat heb je nodig:
135 gram Nutella
50 gram suiker
160 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
Witte glazuur en stukjes (kerst) zuurstok (De witte glazuur kun je ook vervangen voor witte chocolade)
Bereidingswijze
- Verwarmen van je oven voor op 175 graden.
- Meng alle ingrediënten (behalve de poedersuiker) door elkaar en vorm er kleine balletjes van. Mocht het deeg te plakkerig zijn, dan kun je er wat extra bloem bij doen.
- Leg een stuk bakpapier op een bakplaat, leg de bolletjes erop en druk de bolletjes iets plat met de onderkant van een glas.
- En zet vervolgens de koekjes voor circa 8 minuten in de oven.
Zodra de koekjes klaar zijn haal je ze uit de oven om ze nog even af te laten koelen. Hierdoor worden ze gelijk ook wat harder. Als de koekjes afgekoeld is bedek je de één helft met de witte glazuur. Besprenkel het nog met wat stukjes zuurstof of andere decoratie en klaar zijn je Kerstkoekjes!
Nutella Chocolademousse met Ferrero Rocher!
Wat heb je nodig
Nutella
Slagroom
Ferrero Rocher
Aan de slag!
1. Klop de slagroom op en doe er eventueel nog een klein beetje suiker in. Gebruik je net als ik slagroom dat al kant-en-klaar is, dan kun je deze stap natuurlijk overslaan.
2. Doe de slagroom in een kom en schep er iedere keer een beetje Nutella doorheen. Dit moet je een beetje op gevoel doen. Hoe meer Nutella, hoe donkerder de chocolademousse wordt. Doe dit wel voorzichtig, want de slagroom moet wel zo luchtig mogelijk blijven.
3. Zodra de Nutella en de slagroom goed met elkaar gemengd zijn, kun je het in aparte glaasjes doen en in de koelkast zetten.
4. Na een uurtje haal je het weer uit de koelkast en kun je de chocolademousse nog extra mooi maken met wat stukjes Ferrero Rocher. Mmmm!!
Ziet er heerlijk uit. Die poppetjes zijn echt te leuk!
Wat leuk en lekker allemaal! Vooral die sneeuwpopjes zijn geweldig.
Die chocolademelk met sneeuwpopjes vind ik zo leuk bedacht! Net alsof ze in een chocoladebad liggen;-)
Och alles ziet er mega lekker uit zeg.. maar die laatste ga ik sowieso een keer maken
Ik krijg er honger van 😉