Home » Zo kun je in het voorjaar al in de tuin zitten!

Zo kun je in het voorjaar al in de tuin zitten!

Kun je in het vroege voorjaar ook niet wachten om weer vaker naar buiten te gaan? Ga al lekker vroeg in de tuin zitten! Ook als het nog wat fris is, kun je hier namelijk gewoon voor kiezen. Zeker met deze tips.

Koffie in de tuin

Drink een warm drankje in de tuin! Koffie is een ideale keuze: start je dag in de tuin, met een vers kopje erbij. Zoek het zonnigste plekje in de tuin op en ga hier zitten. Dat maakt je al meteen lekker warm! En de ochtendzon geeft prachtig licht: kijk goed om je heen en neem het rustig in je op. Wat een ontspannen begin van de dag. Heb je ’s ochtends altijd haast, omdat je naar je werk moet bijvoorbeeld? Bespaar dan tijd met Senseo koffiepads (of de compatible variant): zo’n kop koffie is in een handomdraai gemaakt. Zo heb je net wat meer tijd om in de tuin te zitten. Heerlijk!

Buitenbarbecue

Of een barbecue alleen voor de zomer is bedoeld? Welnee! Ook als het nog wat kouder is, kun je hiervoor gaan. Dat is juist hartstikke gezellig. Begin het liefst wat vroeger op de middag, omdat het natuurlijk nog wel snel donker wordt.

Warmtebron in de tuin

Plaats een warmtebron in de tuin. Een vuurkorf of een heater bijvoorbeeld: er zijn verschillende opties om aan te denken. Daarmee maak je het op eenvoudige wijze behaaglijk in de tuin.

Warme kleding

Natuurlijk kun je in de vroege lente nog niet in een hemdje buiten gaan zitten – daarvoor moet je toch echt nog even op de warmere dagen wachten. Maar als je je warm aankleedt, kun je best al lekker buiten zitten. Doe een goede trui aan, of een winterse jas. Optioneel met een sjaal of muts erbij. Misschien is het zonnetje al warmer dan je denkt, en kun je een laagje uitdoen. Voor de echte tuinliefhebber is het geen punt om wat meer kleding aan te trekken, als er maar alvast van de tuin genoten kan worden.

Dekentje erbij

Ook een dekentje biedt warmte. Sla een plaid om je heen terwijl je in het vroege voorjaar van je tuin geniet. Zo zit je er ook nog eens heerlijk bij. Het is een idee om zo’n kleedje in de buurt van de tuinhoek te plaatsen: in de schuur bijvoorbeeld, of in een goed afgesloten buitenkast. Het is immers handig om ‘m er snel even bij te kunnen pakken.

Aankleding in de tuin

Staat de tuin er nog wat kaal bij? Dat hoort nu eenmaal een beetje bij de nasleep van de winter. Je kunt alvast wat mooie planten in pot buiten zetten, die passen bij het voorjaar. Denk aan een pot met narcissen of krokussen! Ook mooi tuinmeubilair kun je al gewoon buiten zetten, in ieder geval onder een overkapping. Zo heb je al wat fraais om op uit te kijken – nog voordat de tuin verder in bloei staat. En als je goed kijkt, zie je waarschijnlijk de eerste knoppen al voorzichtig ontstaan. Het lekkere weer is in aantocht. En jij geniet er al heerlijk van!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.