Home » Zo houdt je muggen heel gemakkelijk uit je slaapkamer

Zo houdt je muggen heel gemakkelijk uit je slaapkamer

Jullie kennen waarschijnlijk allemaal wel dat nare geluid dat muggen maken. Vooral als je lekker in je bed ligt en probeert te slapen, is het enorm vervelend om dit geluid te horen. Een hoge zoem die langs je oren gaat en als je pech hebt gaat de mug ook nog op je zitten. Want ja, een mug is natuurlijk niet voor niets aan het zoemen. Hij heeft honger. En hoe irritant is het als je slaapkamer warm is en je liever niet onder je dekbed wilt liggen. Je bent eigenlijk te moe om het licht aan te doen en de mug te vinden, maar als je je deken niet over je heen hebt, weet je zeker dat je gestoken gaat worden.

Brrr… Als ik er aan denk dan krijg ik er al jeuk van! Het zijn voor mij echt kleine ettertjes die ik liever kwijt dat rijk ben. Kan jij er ook niet tegen als er weer een mug door je slaapkamer heen zoemt? Door de volgende plantjes of een Geurwolkje in je slaapkamer te plaatsen, hou je ze heel gemakkelijk buiten de slaapkamerdeur en creëer je gelijk een ontspan-momentje voor jezelf!

7 Planten tegen muggen

Eén van de leukste tips vind ik het hebben van een leuk plantje in je slaapkamer. Dit is niet alleen effectief maar het ziet er ook nog leuk uit!

Nu denk je misschien; “Oh nee, nu moet ik dus speciaal naar een tuincentrum om een plantje te kopen tegen muggen.” Nee hoor, de oplossing is namelijk veel dichterbij, want een aantal plantjes waar muggen niet om staan te springen kun je ook gewoon in de supermarkt halen. Benieuwd welke plantjes het winnen van de mug? Ik heb er 7 onder elkaar gezet.

1. Munt

2. Rozemarijn

3. Lavendel

4. Afrikaantje

5. Citroen(melisse)

6. Kattenkruid

7. Tomatenplant

Vooral munt en rozemarijn zijn ideaal. Deze kan je ook nog gebruiken om lekkere thee van te maken of in gerechten te verwerken. Maar ook lavendel is een grote favoriet. De geur van lavendel zorgt er namelijk ook gelijk voor dat je heerlijk ontspannen in slaap valt. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat planten op je slaapkamer wel iets meer aandacht nodig hebben. Zet ze af en toe even in de woonkamer of buiten, zodat ze wat extra zonlicht krijgen.

BronBron

Etherische oliën

Wil je liever geen planten in je slaapkamer, dan is er nog een hele handige tip om toch die vervelende beestjes buiten de deur te houden. Want wist je dat Etherische olie ook heel erg goed helpt tegen muggen? Muggen worden namelijk totaal niet blij van Etherische oliën en als het ook nog in de geur citroen, citroengras, sinaasappel, eucalyptus of bergamot is dan zijn ze helemaal zo weg. Doe een paar druppels in je Geurwolkje (een leuke aroma diffuser die je vast op Instagram al eens voorbij hebt zien komen), laat het minimaal een half uurtje door je kamer heen verspreiden en je kan onbezorgd je bedje in stappen. Niet helemaal jouw favoriete geur? Ook de geuren “Zomer bries”, “Lente bries”, “Fris bries” en “Morning Daisy” worden niet gewaardeerd door deze vliegende beestjes. Laat je slaapkamerdeur vervolgens op een kiertje en ze zijn zo gevlogen.

Heb je nog geen Aroma Diffuser? Neem dan even een kijkje op de website van Geurwolkje voor hele leuke exemplaren en verrukkelijke Etherische oliën. Ideaal om lekker te kunnen ontspannen of om een fijne geur door je huis te verspreiden.

Delen:

8 Reacties

 1. 2 juli 2020 / 12:55 PM

  Goede tip. De laatste tijd weten de muggen mij vaak te vinden helaas.

 2. 2 juli 2020 / 8:56 PM

  Dat van die plantjes vind ik een toptip, dat wist ik niet! Haha, een tomatenplant (en de geur ervan) zou ik nu wel niet meteen in de slaapkamer zetten. 🙂 Munt, rozemarijn en lavendel daarentegen wel!

 3. 2 juli 2020 / 10:49 PM

  Wat grappig! Nooit geweten dat muggen hier niet van houden. Mijn methode is onder de dekens duiken en dat is hartje zomer toch minder ideaal, haha.

 4. 3 juli 2020 / 11:11 AM

  Ik dacht laatst ook dat ik helemaal onder de muggenbulten zat, maar het rare was dat ik helemaal geen jeuk had. Mijn benen zaten helemaal onder de rare vlekjes. Nooit eerder gehad, maar twee dagen later waren ze gelukkig weer weg;-) Ik wist helemaal niet dat muggen niet van bepaalde plantjes hielden. Ik heb zelf een monstera op de slaapkamer staan, misschien zijn ze daar ook bang voor want ik heb nog geen mug gehoord ’s nachts;-)

 5. 3 juli 2020 / 2:58 PM

  Dit artikel komt nu zo van pas! Ik zit weer helemaal onder de muggenbulten, altijd moeten ze mij hebben pff! Ik ga sowieso 1 van deze planten kopen!

 6. 4 juli 2020 / 2:01 PM

  Zeer interessant artikel. Ik ben meestal het slachtoffer als het op die beestjes aankomt.

 7. 4 juli 2020 / 3:51 PM

  Thanks voor de tips! Als ik gebeten wordt door een mug, kan ik er soms echt ziek van zijn. Ik slaap dan ook altijd met een klamboe om de muggen uit mijn buurt te houden. Ik ben echter net op mezelf gaan wonen en hier kan ik geen klamboe ophangen. Ik ga zeker op zoek naar een van bovenstaande plantjes. Is ook nog eens leuk qua aankleding: dubbele winst :).

 8. 6 juli 2020 / 8:48 PM

  Wat fijn om te weten.
  Van de lavendel en tomatenplanten wist ik dat de mugen mee weg bleef. Maar van de rest wist ik dus niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.