Home » Raambekleding in ons huis

Raambekleding in ons huis

Bij het inrichten van je woning ga je je al snel bezig houden met het kiezen van een vloer, de keuken en wat je op de muren wilt hebben. Dit zijn natuurlijk ook erg belangrijke en sfeerbepalende dingen. De kleuren en materialen die je uitkiest bepalen uiteindelijk voor een heel groot deel hoe je interieur er uit gaat zien.

Maar toch is er nog iets anders waar je goed over na moet denken, namelijk wat je voor de ramen gaat hangen. Raambekleding wordt vaak een beetje “onderschat”. En dat terwijl het juist voor de gezellige sfeer in huis zorgt. Maar wat hang je voor de ramen?

Beneden hebben we overal Vitrages hangen. Wij hebben hier een paar jaar geleden voor gekozen, omdat ik het in veel interieurs erg mooi vond. En nog steeds vind ik het heel erg mooi staan. Het is luchtig, fris en het laat ook wat licht door. Ik vind het namelijk zelf erg prettig als het zo licht mogelijk in huis is. Daarnaast vind ik het ook erg mooi als gordijnen net iets boven de grond hangen. Dit maakt de kamer optisch hoger.

Ook hebben we aan het voorkant van het huis sindskort een screen voor de ramen. En dit is echt een hele goede aankoop geweest! Helemaal met deze warme dagen. Het houdt zoveel warmte buiten, waardoor het in huis de afgelopen dagen prima was qua temperatuur.

Boven hebben we verduisterende gordijnen en shutters. Wij hebben gekozen voor witte, houten shutters, die voor een mooie landelijke sfeer zorgen. De shutters zorgen ervoor dat niemand naar binnen kan kijken en dat je toch veel licht hebt.

De verduisterende gordijnen hebben een crème kleurtje en maken de slaapkamers helemaal af. Daarnaast zorgen de verduisterende gordijnen er natuurlijk ook voor dat het zo donker mogelijk wordt. Op één of andere manier slaap ik dan toch beter.

Wat voor raambekleding heb jij in huis?

Delen:

4 Reacties

 1. 27 juli 2019 / 8:39 AM

  Wij krijgen beneden zwarte stoere shutters, wij hebben echt het tegenovergestelde huis haha..
  terwijl ik dit ook mega mooi vind.. alles zo mooi wit en licht! Maar wij hebben stoer en industrieel, boven op de slaapkamer is het weer taupe, hout en wit dus wat lichter en sfeervoller. En mijn kantoortje is ook wit en nog eens wit gecombineerd met hout! Maar beneden hebben wij een grijze kalkmuur, groene bank, donkergrijze en robuuste meubels haha

 2. 27 juli 2019 / 8:43 AM

  Wat een mooie gordijnen en raamdecoratie hebben jullie! En ideaal zeg, zo’n scherm voor het raam! Dat lijkt me met dit weer eigenlijk ook wel heel fijn.
  Ik heb zelf in de woonkamer vitrage en luxaflex (nog van de vorige bewoners, maar ik vind ze zelf ook erg mooi) en in de andere kamers op maat gemaakte gordijnen.

 3. 27 juli 2019 / 9:24 AM

  Witte shutters vind ik zo mooi! Wij hebben in de woonkamer vitrages hangen die veel licht doorlaten. In de slaapkamer hebben we een rolgordijn en vitrages.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.