Home » Mijn nieuwe babymobiel van wol

Mijn nieuwe babymobiel van wol

Tijdens mijn zwangerschap van mijn dochtertje Nora vond ik het enorm leuk om haar babykamer zo lief en gezellig mogelijk te maken. Leuke meubels, decoratie, boekjes en knuffeltjes. Ik verfde de muur in een lieve groene kleur en nog steeds vind ik deze kleur helemaal geweldig. Er kwamen steeds meer meubels bij en het werd steeds completer. Ik was helemaal verliefd op dit kamertje!

Om het kamertje nog net wat persoonlijker te maken, maakte ik zelf een babymobiel voor boven het bedje. Deze maakte ik van wol door te gaan wolvilten. Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord. Niet zo gek, want het is helemaal niet zo populair. En dat terwijl het zo leuk en gemakkelijk is! Je begint met een stuk wol. Niet van die wol die je gebruikt om te breien, maar wol dat lijkt dat het net van het schaap is afgeschoren. En vervolgens prik je met een speciale naald in het stuk wol en zal het steeds compacter worden. Op deze manier kan je er je gewenste vormpje van maken. Ook kan je heel gemakkelijk verschillende kleuren aan elkaar “prikken”. Je hebt dus geen lijm of extra benodigdheden nodig. Ideaal!

Inmiddels is het babykamertje leeg en is Nora verhuist naar een andere kamer. Straks als ons tweede kindje geboren is kan hij genieten van dit lieve kamertje. En natuurlijk hoort hier ook een nieuwe babymobiel bij!

Ik ging weer aan de slag en maakte dit keer een mobiel met bijtjes. Hij is iets minder “druk” dan de mobiel die ik voor Nora maakte, dus heel misschien maak ik er nog een bijenkorfje bij die ik in het midden hang. Maar voor nu vind ik hem heel leuk!

De babymobiel die ik voor Nora maakte bestaat uit konijntjes. Ze kijkt er altijd heel aandachtig naar en ze vindt het ook erg leuk om er mee te spelen. Gelukkig is de mobiel en de konijntjes heel stevig en kunnen ze gemakkelijk tegen een stootje.

Delen:

5 Reacties

 1. 13 juli 2020 / 8:43 AM

  Super leuk gedaan, staat heel leuk! Die met de konijntjes vind ik ook erg cute

 2. 13 juli 2020 / 8:54 AM

  Oooo, wat superleuk allebei! Sowieso heel tof om zoiets zelf te maken.

 3. 13 juli 2020 / 8:57 AM

  Aww, het ziet er zo mooi en lief uit! Zowel het mobile met de bijtjes als dat met de konijnen. Superleuk idee ook om zoiets zelf te maken!

 4. 14 juli 2020 / 5:34 PM

  Wat enorm snoezig, heel knap dat je dat zelf gemaakt hebt. Een bijenkorf in het midden lijkt me inderdaad ook nog wel een heel leuk idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.