Home » Mijn droomkeuken

Mijn droomkeuken

Bron / Bron

Het is zo gezellig dat onze keuken aan onze woonkamer vast zit. Ik vind niets leukers dan uren lang hier te koken, kletsen, tafelen en te genieten. Maar soms na een lange dag heb ik niet altijd nog zin om uitgebreid te koken en dan vind ik het toch wel heel gezellig dat ik ook nog een beetje kan kletsen. Als ik weet dat ik een drukke week krijg bestel ik vaak aan Marley Spoon doos met alle ingrediënten voor heerlijke gerechten. Is toch makkelijker dan dat ik zelf moet bedenken wat we eten!

BRON

Ons huis heeft ook eigenlijk een U-vorm en daarom past onze keuken perfect in het geheel. Zes jaar geleden kochten we onze keuken en nog steeds vind ik hem geweldig. Hij heeft genoeg opbergruimte, hij is gemakkelijk schoon te maken en hij past heel goed bij de rest van ons interieur. Ik zou hem daarom echt nog niet in willen ruilen!

Maar er zou iets mis met mij zijn als ik niet bleef rondkijken naar nieuwe ideetjes. En daarom leek het mij leuk om mijn droomkeuken te gaan “schetsen” met de keukentrends van nu. Helemaal zo als mijn eventuele volgende keuken er uit gaat zien.

Houten keuken / vintage keuken

Onze keuken heeft net-niet-witte keuken kastjes met daarop een grijs-bruine houten aanrechtblad. Super mooi, maar als ik een nieuwe keuken uit zou mogen kiezen, dan zou ik voor een licht houten keuken in combinatie met bijvoorbeeld deze gave vintage keuken gaan. Vintage heeft iets gezelligs en hout straalt heel veel warmte uit! Ik heb het daarom ook veel in de rest van mijn interieur. De keuken hieronder is wat aan de witte kant, maar het ik wel heel leuk om deze vorm keuken te hebben. Ook vind ik het erg mooi dat er geen keukenkastjes boven de keuken hangen. Hierdoor lijkt deze keuken een stuk ruimer.

Bron / Bron

Houten plankjes

Naast een houten keukenblad vind ik het heel leuk om houten plankjes boven de keuken te hebben hangen. Hier kan je van alles opzetten, waardoor de keuken nog gezelliger wordt! Mooie schalen, glazen, schattige kommetjes of net als hieronder leuke plantjes. Het is heel schandalig, maar boven onze keuken moeten nog steeds plankjes opgehangen worden. Maar blijkbaar staan de muren niet haaks op elkaar, waardoor dit een beetje een lastig meet klusje is.

Bron / Bron / Bron

Mooie vintage tegeltjes

Ik heb het al een keertje eerder vertel, maar op één of andere manier vond ik kleine tegeltjes zo schattig! De keukens op de onderstaande foto’s hebben de tegeltjes diagonaal, maar het is ook heel mooi als ze horizontaal op de muur zitten. Dit is ook wat je steeds meer in vintage keukens ziet. En dan vooral van dat oud groene of glimmend wit. Zo leuk!

Bron / Bron

Vintage keuken apparaten

Tenslotte wil ik mijn keuken afmaken met mooie vintage keuken apparaten, als een gave broodrooster, een keukenmachine en een toffe waterkoker. De apparaten van SMEG vind ik er heel erg leuk uitzien. Maar natuurlijk is de KitchenAid keukenmachine ook heel erg welkom. Ik weet wel zeker dat ik dan nog vaker op bijvoorbeeld de website Uitpaulineskeuken ga kijken voor lekkere bakrecepten.

En wat dachten jullie trouwens van een goudkleurige kraan. Ook dat vind ik er geweldig uitzien. Op de onderstaande foto zie je trouwens zo’n kraan. Ben je geïnteresseerd in een keukenrenovatie? Kijk dan eens naar dit artikel: Keukenrenovatie deel 1 | Keukengrepen vervangen

Bron / Bron

Wat voor keuken vind jij het mooiste?


Delen:

6 Reacties

 1. 17 november 2019 / 9:08 AM

  Haha, ik vind ze ALLEMAAL prachtig! Die eerste foto vind ik ook echt mega tof; zo met dat pastelgroen van de keuken en dat felroze kleed. Ik heb nog even zitten denken aan een blauwe keuken, en dan dat chique blauw wat je de laatste tijd zo vaak ziet. Uiteindelijk durfde ik dat toch niet aan, want een keuken is natuurlijk nogal een investering en dan moet je wel iets tijdloos / tijdlozers hebben. Nu is hij dus zwart en daar ben ik enorm blij mee.

 2. 17 november 2019 / 9:24 AM

  Mooie inspiratie! In het voorjaar komt onze nieuwe keuken en ik kan bijna niet wachten. Geen bovenkastjes meer, maar twee plankjes die ik dan leuk wil stylen.

 3. 17 november 2019 / 4:51 PM

  Oh wauw! Zo mooi met die tegeltjes en al dat hout. Dit is ook precies mijn droom keuken!

 4. 19 november 2019 / 2:49 PM

  Zo ontzettend mooi! Ik ben heel benieuwd wat voor keuken ik uiteindelijk ga nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.