Home » Een pedicure in 7 stappen!

Een pedicure in 7 stappen!

Stap 1: voorbereidingen

Wanneer je vaak naar de pedicure gaat weet je ook dat dit aantikt in de kosten. Toch is heerlijk wegzakken in de stoel bij de pedicure een heel fijn verwenmoment voor jezelf. Je hebt daarna weer helemaal verzorgde voeten, zonder dat je er zelf iets voor hebt hoeven doen. Toch wil je het misschien wel een keertje zelf proberen. Je kunt jezelf ook eens een keertje een pedicure geven, want het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Geen zin om het alleen te doen? Vraag dan aan een vriendin om samen een pedicure aan huis middagje te doen of aan je moeder. Zo kun je ook nog gezellig kletsen en doen jullie toch iets leuks samen. Ben je nog op zoek naar de stappen die je moet doen voor een thuis pedicure? Lees dan verder, in deze blog vertellen we je over de stappen die je moet doen. Zo heb je aan het einde van de middag weer heerlijk zachte voeten. Veel plezier!

Als eerste zet je een bak met lauwwarm water klaar en leg je er een handdoek bij. Kijk ook meteen even of je nog puimsteen, scharen en vijlen hebt die goed zijn. Is dit niet het geval? Ga dan even naar de winkel en haal nieuwe. Kies van tevoren ook alvast een leuke kleur van de nagellak die je wil gebruiken en zet deze klaar. Leg ook albast watjes klaar. Zorg dat je alles bij de hand hebt. Op die manier hoef je niet midden in de pedicure door het huis te gaan lopen om te zoeken naar een voorwerp. Zo heb je een meer ontspannen pedicure met alles binnen handbereik.

Stap 2: verwijderen

Heel belangrijk voordat je begint: het verwijderen van oude nagellak. Om je nagels niet uit te drogen kun je het beste een nagellakremover gebruiken zonder aceton. Ook gaat een remover zonder aceton het scheuren of splijten van de rand van de teennagels tegen. Wel zo handig als je mooi verzorgde voeten wil hebben aan het einde van je home pedicure.

Stap 3: behandelen

Dit is een tussenstap voor als je last hebt van kalknagels. Doe je kalknagel in azijn en laat de nagel hier even een kwartiertje in weken. Je kalknagel in azijn helpt om de schimmel tegen te gaan.

Stap 4: weken

Nu ga je je voeten ongeveer een kwartiertje in het lauwwarme water laten weken. Gebruik een speciaal voetenbadmiddel in het water of een extra olie die je voeten verzorgt. Dit zorgt ervoor dat je kunt ontspannen, maar maakt tegelijk ook je voeten zachter waardoor je dode huid makkelijker kunt verwijderen. Gebruik een scrub daarna om dode huid te verwijderen, maar ook om je huid te verwennen.

Stap 5: afdrogen

Droog nu je voeten af. Belangrijk is om niet de ruimte tussen je tenen te vergeten. Dit is namelijk een verzamelplaats voor vuil en bacteriën.

Stap 6: vijlen

Nu ga je je voeten lekker glad maken. Gebruik een voetvijl met een metalen oppervlakte of de puimsteen. Begin met je voeten te vijlen, net zo lang tot je geen eelt meer ziet. Je voeten voelen nu ook soepel als het goed is. Vergeet ook niet meteen je nagels mee te vijlen.

Stap 7: verzorgen

Doe als laatste een verzorgende crème op je voeten. Lak je nagels nu in de gekozen kleur. Nu ben je helemaal klaar. 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.