Home » 10x Zin in de lente!

10x Zin in de lente!

Op 20 maart begint de lente. Het is ieder jaar toch wel een seizoen waar ik enorm naar uitkijk. En het leuke is is dat mijn dochtertje op 20 maart jarig is. Ze is dus echt een lente meisje. Zo leuk! Maar er zijn nog meer redenen waarom ik zo veel zin in de lente heb. Ik heb 10 redenen onder elkaar gezet, zodat we alvast kunnen uitkijken naar dit heerlijk, vrolijke seizoen

Frisse start

Ook al begint het jaar op 1 januari, toch heb ik het gevoel dat het jaar echt begint als het voorjaar begint te worden. We komen weer uit de wintermodus en we krijgen spontaan weer zin om allerlei dingen te gaan doen.

Bloesem en bloempjes

Bij het voorjaar horen natuurlijk bloemetjes en mooie bloesembomen. Vorig jaar zat er aan onze appelboom allemaal bloesem en dat zag er zo mooi uit. Ik hoop dat het dit jaar ook weer een mooi roze geheel gaat worden.

Het zonnetje is weer terug!

Ja! Het zonnetje! Ik heb het zonnetje heel erg gemist. Jullie ook? Heerlijk om straks die stralen weer op onze gezichtjes te kunnen voelen.

Vaker naar buiten

Ik ben echt een buitenmens. Ik vind het heerlijk om tijd in de tuin door te brengen of lekker de fiets te pakken en rond te rijden. Vooral in het voorjaar is dit natuurlijk heerlijk. De frisse geur van voorjaar. Ja, hier kan ik echt van genieten!

Aan de slag in de tuin/balkon

Het voorjaar is een perfect excuses om naar tuinwinkels te gaan en hier flink wat plantjes in te kopen. De voorjaarsbloemetjes als narcissen, krokussen en blauwe druifjes maken het gelijk een heel gezellig geheel.

Meer energie

Door naar buiten te gaan krijgen we weer meer energie. We hebben zin om weer wat meer leuke dingen te ondernemen en verstoppen ons minder in huis. Daarnaast voelen we ons ook weer vrolijker tijdens de lente.

Langere dagen

Waarschijnlijk merken jullie al dat de dagen weer een heel stuk langer aanvoelen. ’s Morgens is het niet meer zo lang donker en ’s avonds kunnen we weer wat later de lampen in huis aan doen. Dit vind ik zo fijn! Want op deze manier komen we allemaal weer wat gemakkelijker uit het winterdipje.

De ramen open

De ramen kunnen weer open gezet worden, zonder dat we gaan bevriezen. Een fris briesje zorgt er gelijk voor dat je huis weer doorgetocht wordt. Heerlijk voor de woonkamer, maar ook voor je slaapkamer.

Weg met die wollen truien

Zodra het voorjaar begint te worden, vind ik het fijn om mijn kledingkast weer eens goed aan te pakken. De wollen truien gaan wat verder naar achteren en de jurkjes komen weer naar voren. Ik kan niet wachten om straks weer van die vrolijke kleurtjes aan te hebben!

Jonge dieren

In de lente zijn er vaak veel meer jonge dieren te vinden. Ik vind het erg leuk om een grote picknickmand te vullen met allerlei lekkere hapjes en drankjes en dan op zoek te gaan naar een leuk plekje. Vaak kun je in een park heerlijk picknicken. Dit is daarom ook gelijk mijn favoriete plekje. Het park bij mij in de buurt heeft ook nog eens een dierenweide vol met hertjes, pauwen, geitjes. En zij maken de picknick natuurlijk nog gezelliger.

Delen:

8 Reacties

 1. 24 februari 2020 / 6:50 AM

  O heerlijk, ik heb zo’n zin in de lente. Vooral het meer buiten zijn, de zon, lekker in de tuin werken, ik kijk er erg naar uit.

 2. 24 februari 2020 / 8:39 AM

  Wat een heerlijk vrolijk artikel! Ik krijg er alleen maar nóg meer zin van in de lente. Ik ben ook gek op de lente en de zomer en vind het zo fijn om te merken dat de bloemen weer gaan bloeien en dat het langer licht is. Ik zie er enorm naar uit dat ik straks weer allerlei lenteuitjes kan plannen, zoals een bezoekje aan de Keukenhof en foto’s maken bij de bloesembomen.

 3. 24 februari 2020 / 9:15 AM

  Oh, nu wil ik ook lente! Ik hou altijd het meest van de lente en van de herfst, dan ziet alles er mooi uit en is het nog niet zo heel warm of heel koud zoals tijdens de zomer of de winter. Dit wordt ook de eerste lente met ons hondje Sketch, zo leuk dat ze dan lekker in de tuin kan spelen;-)

 4. 24 februari 2020 / 9:57 AM

  Yess ik heb ook zin in de lente! Ik ben echt een winterpersoon dus stiekem hoopte ik echt op sneeuw en ijs, maar ik ben bang dat dat er niet in zit. En het weer wat we nu hebben ben ik inmiddels wel echt helemaal zat. Dus inderdaad, kom maar door met de lente.

 5. 24 februari 2020 / 3:20 PM

  Ik was nog niet zo met de lente bezig, maar nu heb ik er ook zo’n zin in! 🙂

 6. 24 februari 2020 / 9:37 PM

  O ik heb zo’n zin in de lente! Ik hou van truien en vesten trouwens die mis ik qua stijl in de zomer.

 7. chucky1012
  25 februari 2020 / 12:42 AM

  Fijn dat het weer langer licht is.
  Alles staat in bloei.
  De geuren van lente bloemen is fijn en in prachtige kleuren

 8. 25 februari 2020 / 10:07 AM

  Oh ik verlang echt naar de lente, ben zo klaar met die kou bah! Ik vind het zo fijn als je wakker aan het worden ben met de zon en vogeltjes die fluiten. Zo’n fijn gevoel geeft dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.