Home » Leukste bands jaren 90 die iedereen wel kent

Leukste bands jaren 90 die iedereen wel kent

De bands jaren 90 zijn tot de dag van vandaag nog steeds erg populair. Daarom is het wel leuk om eens te kijken welke bands er allemaal zijn. Uit de jaren 90 zijn er namelijk heel wat leuke bands waar je vast wel een keer naar geluisterd hebt. 

Per persoon kan het natuurlijk verschillen welke bands je wel kent en welke niet, maar de meeste mensen zullen zich zeker herkennen in de lijst die we voor je hebben gemaakt. 

14x leukste bands van de jaren 90 op een rij!

Nirvana

Nirvana is een grungeband waar een hele hoop mensen een groot fan van zijn. Als je het over bands jaren 90 hebt, kun je Nirvana niet overslaan. Ze hebben met hun muziek heel wat prijzen gewonnen.

East 17 

East 17 is een echte jongensgroep die er van houden om te zingen. Ook zij hebben heel wat verschillende prijzen gewonnen. Hun naam is afgeleid van de plek waarin ze woonden. Ze woonden namelijk in Londen en daar was de postcode East 17. 

Pearl Jam 

Pearl Jam is één van de bands uit de jaren 90 die erg groot zijn geworden. Ze hebben heel wat verschillende tours gehad en ook zij hebben weer heel wat prijzen mogen ontvangen. 

Metallica

Metallica heeft wereldwijd een enorme indruk gemaakt. Bands jaren 90 hebben over het algemeen een goede indruk achtergelaten. Zij hebben ook ontzettend veel verschillende prijzen gewonnen. Zij hebben ook meer dan 100 miljoen keer hun album verkocht.

U2

U2 is een band die al langer bestaat dan de jaren 90. De band is namelijk opgericht in 1976. Toch staan ze in deze lijst, omdat ze zeker bij de top van de jaren 90 horen. Ze hebben heel wat prijzen gewonnen en zullen altijd bij fans een plekje in hun hart hebben. 

Red Hot Chili Peppers 

De Red Hot Chili Peppers zijn tot de dag van vandaag erg populair. De bands jaren 90 zijn eigenlijk allemaal nog erg aanwezig in deze tijd. De Red Hot Chili Peppers hebben heel wat prijzen gewonnen en zijn nog steeds actief bezig met muziek maken. 

R.E.M.

R.E.M is een band die uit Amerika komt. Ze waren bijvoorbeeld te zien in een video van Michael Jackson. Ook zij hebben heel wat verschillende awards gewonnen. Ze zijn wel wat minder populair dan de voorgangers. 

Foo Fighters 

De Foo Fighters komen ook uit Amerika. De voormalig drummer van Nirvana zit nu bij de Foo Fighters. Zij hebben ook heel wat verschillende prijzen gewonnen met hun muziek.

Beastie Boys 

De Beastie Boys is een groep waar heel wat mensen wel eens van gehoord hebben. Het is een echte hiphopgroep en ze waren actief tot 2012. Ook zij hebben weer heel wat prijzen meer naar huis mogen nemen. 

Spice Girls 

De Spice Girls is één van de weinige bands die alleen maar bestaat uit vrouwen. Bands jaren 90 bestonden namelijk vooral uit mannen. De Spice Girls staan nog steeds bekend als de beste meidengroep die er ooit geweest is. 

Destiny’s Child

Destiny’s Child wordt samen met de Spice Girls gezien als de beste vrouwelijke groepen die er zijn. Ze hebben belachelijk veel albums verkocht. De miljoenen platen die ze verkochten gingen als warme broodjes over de toonbank. 

TLC

TLC is ook een meidengroep die bij de bands jaren 90 hoort. Ze waren niet zo succesvol als bijvoorbeeld de Spice Girls, maar ze hebben zeker hun debuut gemaakt. Ze hebben namelijk zeker wat awards gewonnen. 

The Breeders

The Breeders is een band waarvan de meeste mensen waarschijnlijk alleen covers kenden. Ze waren vooral gefocust op countrynummers. Ze hebben één keer een award gewonnen en waren toen een tijdje erg populair. 

Blur

Blur is een Engelse band. De bands jaren 90 kwamen ook vooral uit Amerika, maar Blur niet. Ze zijn één van de bekendste Brit-popbands en hun muziek werd dan ook zeer goed ontvangen. Ook zij hebben regelmatig een award binnen gesleept. 

Westlife 

Westlife is een popgroep die juist uit Ierland kwam, weer wat anders dan Amerika. Deze groep is tegenwoordig weer opnieuw samen en zijn weer bezig met muziek maken. We kunnen dus weer wat nieuws van hun verwachten. 

Bands jaren 90 herleven

De bands jaren 90 zijn voor vele onder ons een stukje nostalgie. Dit maakt het dan ook zo leuk om er weer eens naar te luisteren. Sommige mensen luisteren nog elke dag naar deze bands. 

Natuurlijk waren er in de jaren 90 nog veel meer andere bands, maar dit zijn toch wel de bands die we allemaal het beste kennen. Luister weer eens een keer naar ze en bekijk eens een oud concert. Zo kun jij hun muziek weer opnieuw beleven en je even weer een kind voelen!

Delen: