Home » Het recept voor de perfecte Herfst kaneelkoekjes!

Het recept voor de perfecte Herfst kaneelkoekjes!

Gisteren zat ik wat door mijn blog heen te scrollen en toen kwam ik deze heerlijke herfst koekjes recept tegen. Het is een recept dat ik twee jaar geleden deelde en deze koekjes waren echt verrukkelijk! Eigenlijk was het recept heel simpel, maar door de kaneelsuiker en de geweldige uitsteekvormpjes werden deze koekjes perfect voor de herfst.

De uitsteekvormpjes kocht ik trouwens twee jaar geleden bij IKEA en ik heb gezien dat ze nog steeds te koop zijn. En nu het steeds wat herfstachtiger begint te worden dacht ik dat jullie het misschien leuk zouden vinden als ik dit recept nog eens zou laten zien. Iedereen kan het namelijk maken en voor je het weet heb je een schaal vol met lekkere koekjes voor je neus staan. Mmm..!

Recept simpele koekjes
Wat heb je nodig (ongeveer 20 kaneel koekjes)

125 gram boter
180 gram suiker
1 eitje
8 gram vanillesuiker
200 gram bloem
Een snufje bakpoeder
Een snufje zout
Uitsteekvormpjes

Nog een beetje extra suiker en wat kaneelpoeder om over de koekjes heen te strooien.

Hoe maak je deze herfst kaneelkoekjes

1. Om de koekjes zo lekker mogelijk te maken is het handig dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Pak vervolgens een kom en doe hier de boter, de suiker en de vanillesuiker in. Klopt doet goed doorelkaar, waardoor er een romig mengsel ontstaat.

2. Pak het ei en meng dit er doorheen. Zeef de bloem, het bakpoeder en de zout en voeg dit ook toe aan het mengsel, totdat je een stevig deeg hebt.

3. Zet het beslag een uurtje koelen in de koelkast.

Tip: Hoe kouder het deeg de oven in gaat, hoe beter het zijn vorm behoudt tijdens het bakken.

4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het deeg weer uit de koelkast en steek nu de koekjes uit in de gewenste vorm. Ik gebruik hiervoor hele leuke dieren vormpjes. Deze vormpjes komen dus van IKEA (de dieren) en van de Blokker (de appel en de peer). Dit is trouwens een goed recept voor koekjes met uitsteekvormpjes.

5. Zodra je het deeg in de juiste vormpjes gemaakt hebt, doe je er wat suiker en wat kaneelpoeder overheen. Ik vind het handig om hier eerst een mengsel van te maken, zodat de suiker en het kaneelpoeder goed met elkaar vermengd is.

6. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten, totdat ze mooi lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster en genieten maar!

Vind jij het ook leuk om in de herfst lekkere dingen te bakken?


Bekijk meer recepten en inspiratie op mijn Pinterest account!


Kaneel koekjes ah
Kaneelkoekjes jumbo
Gezonde kaneelkoekjes
Koekjes recept simpel
Koekjes recept voor uitsteekvormpjes

Delen:

6 Reacties

  1. chucky1012
    25 september 2019 / 1:20 PM

    Dat ziet er schattig uit en het lijkt me heerlijk….
    Wat voor mixer en van welk merk gebruik je er één?

    Xoco

  2. 25 september 2019 / 2:34 PM

    Deze zien er echt zo leuk uit! Ik ga even ergens uitsteek vormpjes scoren en dit recept maken 🙂 Bedankt voor het delen!

  3. 26 september 2019 / 10:22 AM

    Wat ziet het er weer verrukkelijk uit, leuk idee ook van die vormpjes, daardoor is het resultaat natuurlijk nog eens extra leuk;-)

  4. 26 september 2019 / 4:13 PM

    Heerlijk! Dit soort simpele koekjes vind ik altijd het allerlekkerste. En extra leuk in deze schattige vormpjes 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.