Home » Bladerdeeg peren met kaneelsuiker

Bladerdeeg peren met kaneelsuiker

Appels en peren passen perfect bij de herfst. Ik wilde eigenlijk een appeltaart maken, maar eigenlijk aangezien ik net van de week een stukje appeltaart gegeten had, had ik veel meer zin aan een gebakje met peer.

Nou ja, gebakje? Dit receptje is heel simpel, je hebt maak heel weinig ingrediënten nodig en het ziet er heel leuk uit! Je kan het eigenlijk geen echt gebakje noemen, maar zodra je ze gemaakt heb, weet ik zeker dat je lekker gaat smullen. Dus laten we maar gauw aan de slag gaan!

Wat heb je nodig

Peren

Bladerdeeg

Suiker

Kaneel

Zo maak je de Bladerdeeg peren

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, zodat de oven alvast lekker kan opwarmen.
 2. Pak een papiertje en teken de vorm van het bladerdeeg gebakje uit. Zorg ervoor dat de vorm een stukje groter is dan het peertje zelf.
 3. Snij de bladerdeeg in dezelfde vorm als dat je op het papier gemaakt hebt. Standaard bladerdeeg kan te klein zijn. Ga er even met een deegroller overheen of plak er een stukje extra bladerdeeg aan vast.
 4. Deel de meer door tweeën en haal het klokhuis er uit. Leg de halve peertjes op de bladerdeeg.
 5. Meng nu een beetje kaneel met wat suiker, zodat je eigen kaneelsuiker ontstaat. Verdeel een beetje over de peertjes en het bladerdeeg heen.
 6. Nog eventjes in de oven, totdat het bladerdeeg goudbruin is en je peergebakjes zijn klaar!

Wat vind jij lekkerder? Een appeltaartje of een perentaartje?

Bekijk hier nog meer simpele en lekkere recepten!

Volg mij ook op Instagram!


dessert peer mascarpone, gebakken peren, gekarameliseerde peer uit de oven, toetje peer bladerdeeg, perendessert, peer met mascarpone en kaneel, gebakken peren met gember, nagerecht met peer en kaas

Delen:

9 Reacties

 1. 30 oktober 2019 / 8:44 PM

  Dit recept heb ik gelijk opgeslagen, het ziet er zo goed uit!

 2. 31 oktober 2019 / 7:55 AM

  Toevallig zag ik ze gisteren voorbij komen op je insta, toen dacht ik ooohhhh die zijn leuk! Ik ga dit recept zeker een keer uitproberen. Ze zien er super leuk uit.

 3. 31 oktober 2019 / 8:30 AM

  Oh dat ziet er lekker uit! Ik heb nog een paar peren liggen, dus wie weet is dit een leuke manier om ze klaar te maken 🙂 Leuk idee!

 4. 31 oktober 2019 / 6:08 PM

  Dat ziet er echt heerlijk uit! deze ga ik zeker eens maken, leuk idee 🙂

 5. 31 oktober 2019 / 8:38 PM

  Lekkeerrr <3 Al moet ik zeggen dat ik als ik moet kiezen toch voor de klassieke appeltaart ga 😉

 6. 1 november 2019 / 9:48 AM

  Wat een origineel idee! Ik heb eigenlijk nog nooit een perentaartje geproefd. Meestal als ik ergens een gebakje bestel, is het chocoladetaart. Laatst waren we ergens en daar hadden ze geen chocolade taartje, dus bestelde ik appeltaart. En die was wel echt verrukkelijk. Ik vind altijd dat er best veel smaak-verschil zit tussen gebakjes onderling.

 7. 2 november 2019 / 10:27 PM

  Ooooh dit ziet er heerlijk (en leuk!) uit. Ik heb nog een aantal peren liggen die écht op moeten. Ik ga deze even opslaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.