Home » DIY | Lente letters

DIY | Lente letters

diy

 

Ik hou echt van het voorjaar! Ik kan daarom ook zo genieten van het zonnetje en van de knopjes die weer aan de bomen komen. Maar ook de vogeltjes beginnen langzaam al weer te fluiten. Dat is het teken dat de lente onderweg is en dat het niet lang meer duurt voordat we er weer van kunnen genieten.

Om al vast wat voorjaar in huis te halen heb ik een hele leuke en simpele Do It Yourself bedacht. Zoals altijd kan iedereen deze DIY maken en is hij zo klaar. We gaan namelijk Lente letters maken. Benieuwd hoe je ze maakt? Ik laat het je zien!

 

DSC_0919 copy

 

Wat heb je nodig

Kartonnen letters (Deze heb ik bij de Xenos gekocht)

Oase (Je weet wel, dat groene spul wat ook wel voor Kerststukjes gebruikt wordt)

Stevige bloemen (bijvoorbeeld Chrysanten)

Een mesje

Een beetje water

DSC_0924 copy

DSC_0929 copy

 

Aan de slag!

Pak de kartonnen letters er bij en snijd de bovenkant er van af. Wees voorzichtig met het mes en let er op dat je de kant open maakt waar de bloemen in komen. Het zou zonde zijn als de letter in spiegelbeeld komt te staan.

Zodra je de letters open hebt kunnen we ze gaan vullen met oase. Ik snijd er gewoon stukje van af en vul de letters er mee op. Het moet wel goed opgevuld worden, anders kan het er uitvallen als we de letters straks rechtop gaan zetten.

Heb je de letters helemaal opgevuld met oase, dan kunnen we de oasis nat gaan maken. Dit doe je heel voorzichtig met een kannetje water.

 

DSC_0945 copy

Lente DIY

 

Het enige dat je nu nog maar hoeft te doen is de letters op te vullen met bloemen. Ik vind het zelf gemakkelijk om de bloemen af te knippen en vervolgens in de oase te steken. Maar met een mesje wil het ook prima.

Heb je de letters helemaal opgevuld met oase, dan kunnen we de oasis nat gaan maken. Dit doe je heel voorzichtig met een kannetje water.

En uiteindelijk is dit het resultaat geworden! Super leuk toch! Echt ideaal om de lente in huis te halen. Ik ga ze neer zetten op mijn kamertje waar ik altijd blog. Zodat daar ook een voorjaarssfeertje gaat hangen.

 

Lente DIY

 

Heb jij ook zo veel zin in de lente?

 

 

Delen:

17 Reacties

 1. 27 februari 2016 / 5:24 AM

  Wat een heerlijke, vrolijke DIY. Ja zeker heb ik zin in de lente, kom maar op!

 2. 27 februari 2016 / 6:21 AM

  Zo’n vrolijke en mooie DIY, Iris! Ik heb zo’n zin in de lente!

 3. 27 februari 2016 / 7:27 AM

  Wat onwijs leuk! Ook supergoede diy voor als je gaat trouwen net zoals deze lucky girl 🙂 lijkt wel dat het niet superlang mooi blijft, of valt dat wel mee?

 4. 27 februari 2016 / 8:59 AM

  Aaaah dit is leuk!! Hier word je toch vrolijk van !? Echt heel tof!

 5. 27 februari 2016 / 9:33 AM

  Wat een ontzettend leuke en creatieve DIY! Ik krijg hierdoor extra lentekriebels, naast het zonnetje dat regelmatig doorbreekt de laatste week.

 6. 27 februari 2016 / 12:00 PM

  Wow dit vind ik echt leuk DIY zeg. Ik zal zelf niet kunnen verzinnen. Lijkt me ook niet te moeilijk. Je hebt prachtig foto’s gemaakt.

 7. 27 februari 2016 / 1:50 PM

  Wat een toffe DIY! Ik krijg helemaal zin in de lente nu

 8. 27 februari 2016 / 10:40 PM

  Wat ziet dit er ontzettend fleurig uit

 9. 28 februari 2016 / 4:55 PM

  ahhh dit ziet er zó leuk uit! Echt een mooie en originele DIY. Ik vroeg me alleen wel af waarom je die oase nat moet maken? Kan me niet herinneren dat ik dat vroeger deed haha!

 10. 28 februari 2016 / 6:46 PM

  Wauw deze is echt super leuk.
  Echt mooie gedaan meid.

 11. 6 maart 2016 / 2:37 PM

  wat super creatief gedaan zeg! Heel mooi ziet het eruit! -x-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.