Home » Valentijn DIY | I Love You Emoij

Valentijn DIY | I Love You Emoij

IMAG0672 copy

 

We worden overspoeld door de Emoij’s. Je weet wel, die poppetjes bij Facebook, What’s app en Instagram. Ik vind ze zelf echt heel erg leuk en ik gebruik ze daarom ook best wel vaak. Het is ideaal als je bijvoorbeeld wilt laten zien dat je blij bent of juist verbaasd bent. Maar ook om iemand te laten weten dat je iemand lief vind. En dit laatste bracht mij juist op deze leuke DIY!

We gaan vandaag namelijk een echter Emoij maken in de vorm van een kussen. Ik ben er erg enthousiast over en ik hoop dat jullie hem ook leuk vinden. Daarnaast is deze DIY niet alleen leuk om aan je vriendje te geven, maar ook om je stille liefde mee te verrassen.

 

DSC_1551 copy

 

DSC_1557 copy

 

Wat heb je nodig

 • Verschillende kleuren stof (Geel, rood en zwart)
 • Vulmateriaal (bijv. watten)
 • Naald en draad (of naaimachine)
 • Textiel lijm
 • Schaar

 

DSC_0002 copy

Hoe werkt het

1. Pak een goede schaar en knip de stoffen in de juiste vormen. Twee rode hartjes, een zwarte (of bruine) mond en twee grote gele ronde vlakken. De hartjes en de mond moet je uit de losse pols knippen. Tenzij je natuurlijk een vormpje ervoor hebt. (Bijvoorbeeld een bak vormpje?). Maar voor de gele vlaken kun je misschien iets van een pan of een deksel gebruiken. Zo weet je zeker dat beide vlakken even groot zijn. Ik raad je wel aan om eerst met pen de vormen op de stof te tekenen. Dit maakt het uitknippen een stuk gemakkelijker.

2. Zodra je de vormen uitgeknipt hebt, kunnen we gaan beginnen met “het hoofd”. Je pakt van beide vlakken de mooie kant van het stof en legt deze op elkaar. Hierdoor zie je nu de minst mooiste vlakken aan de buitenkant. (Snappen jullie het nog?)

3. Nu is het de bedoeling om deze twee vlakken aan elkaar te gaan maken door middel van naald en draad of met de naaimachine. Het beste kun je hiervoor gele garen gebruiken, want deze valt straks het minste op. Let er alleen wel op dat je de vlaken niet helemaal aan elkaar valt maak. Er moet namelijk nog kussenvulling in.

 

DSC_0198 copy

 

4. Zitten de vlakken (bijna) goed aan elkaar, dan kun je je kussenhoes binnenstebuiten keren. Hierdoor komen de mooie vlakken aan de buitenkant te zitten.

5. Gebruik nu kussenvulling om je kussenhoes op te vullen. Deze kocht ik bij de Kwantum. Maak hem zo dik als jezelf wilt.

6. En als laatste plak je de hartjes ogen en de mond op het gele hoofdje met textiellijm (verkrijgbaar bij de Action).

 

 

 

 

 

 

Delen:

8 Reacties

 1. 13 februari 2016 / 2:36 PM

  Super leuke DIY! Echt super mooi geworden!

 2. 13 februari 2016 / 4:32 PM

  Dit is zo schattig! En makkelijk om te maken zeg. Ben dol op dit soort diy’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.