Home » Kinderkamer inrichten | Deel 2

Kinderkamer inrichten | Deel 2

Alweer een paar maanden geleden deelde ik een artikel waarin ik liet zien hoe ik de “Kinderkamer” ingericht had. Dit was het enige kamertje in huis dat nog niet gezellig was, dus werd het de hoogste tijd om hier verandering in te brengen. Inmiddels wordt het kamertje steeds vaker gebruikt als gezellig speelkamertje, dus besloot ik om het nog wat gezelliger te maken.

Nora is nog niet eens 1 jaar en wat heeft ze al een speelgoed. Ik vind het zelf niet fijn om alle speelgoed in de woonkamer te hebben, dus is dit kamertje een perfecte oplossing.

Muurverf en behang

Waarschijnlijk hebben jullie de vorige keer al gezien dat de muur een mooie lichtgroen kleurtje heeft gekregen. Heel rustgevend, vrolijk en een perfecte kleur om decoratie en meubelen mee te combineren. Het schilderen van muren vind ik trouwens best wel leuk om te doen. Het afplakken van de randen is even een werkje, maar zodra dat gedaan is, kun je aan de slag!

Op een andere muur heb ik heel schattig hartjes behang gehangen. Nu kan ik niet zeggen dat ik goed ben ik het behangen van muren, maar het is gelukt! Het ziet er zo schattig uit!

Ik twijfel nu nog een beetje of ik de andere muur ook ga verven. Het behang is namelijk een beetje geel van kleur en de andere muur, die er tegenaan grenst, is wit. Het contrast is hierdoor te groot. Misschien dat ik het ga verven in één van de kleuren van Sikkens. Licht grijs of juist een beetje de gele kleur die het behang ook heeft. Dat is de volgende stap.

Meubels

In het kamertje staat een mooie kledingkast waar ik nu wat jurkjes van mij in heb hangen in verband met ruimte gebrek in mijn eigen kledingkast. Ook staat er een Billy boekenkast van Ikea. Deze is ideaal op vol te zetten met leuke speelgoedjes, knuffels en boekjes. Het kamertje ziet er hierdoor gelijk kleurrijk uit. Het roze houten kasteeltje kocht ik trouwens bij de Action. Ze hebben daar nu heel leuk houten speelgoed.

Ook heb ik er een houten bankje neergezet en een roze krukje. Het staat heel leuk met de kussentjes en de knuffels er op. En aangezien de gordijnen toch niet dicht hoeven, kan het bankje heel goed voor het raam staan. Schattig kussen hè? Die met die diertjes. Deze heb ik van mijn moeder gekregen en heeft ze gekocht bij Zara.


Natuurlijk moet het nog wel iets gezelliger worden en daarom heb ik nog wat lieve dingen op mijn wishlist staan. Zo ben ik helemaal weg van de knuffels van Jellycat en Zara. Want hoe schattig is deze eend! Ik ben helemaal verliefd! Maar aan het citroentje en het croissantje zijn zo leuk! Daarnaast lijkt het me geweldig om ook een tipi tent op deze kamer neer te zetten. Ik vond het vroeger ook heel leuk om een tent te bouwen en zo heeft ze gelijk een heel lief verstopplekje voor haar en al haar knuffeltjes. 🙂

Delen:

4 Reacties

 1. chucky1012
  27 februari 2020 / 4:55 AM

  Zo een prachtig ingerichte kamer voor jullie dochter

 2. 27 februari 2020 / 8:37 AM

  Wauw, wat een leuk kamertje en prachtige kleuren! Zo lief en zoet ziet er het eruit! Ik vind de kapstokhaakjes aan de kast ook heel erg leuk. Zo schattig!

 3. 27 februari 2020 / 1:08 PM

  Wat een gezellig en vooral lief kamertje. Ik vind het bankje voor de verwarming ook zo leuk!

 4. 27 februari 2020 / 2:24 PM

  Oh die tipi, hoe leuk! wat is het een prachtige kamer zeg.. daar mogen papa en mama trots op zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.