Home » Maak je eigen Christmas Crackers!

Maak je eigen Christmas Crackers!

Morgen is het al Kerstavond. Jeetje wat gaat dat snel! Voordat we het weten gaan we al weer een gloed nieuw jaar in en zijn alle feestdagen weer voorbij. Hebben jullie al leuke plannen voor de Kerst? En hoe zit het met de Kerstcadeautjes? Ik ben er helemaal klaar voor. De cadeautjes zijn ingepakt en ik heb er erg veel zin in!

Ik heb nog net op de valreep een leuke DIY voor jullie. Deze DIY is bedacht door mijn zusje en het is zo leuk om te maken! We gaan namelijk Christmas Partycrackers maken! Ze zijn super leuk om aan iedereen uit te delen of om alvast op de borden van het kerstdiner neer te leggen.


Wat heb je nodig voor deze Christmas Crackers

 • Inpakpapier dat niet te dik is
 • Schaar
 • Plakband
 • WC rolletjes of een rol waar het inpakpapier omheen zat
 • Touw of lintjes
 • Cadeautjes voor in de cracker
 • Leuke quote of tekst voor in de cracker
 • Trektouwtjes

Zo maak je de Christmas Crackers

Stap 1: Pak de kartonnen rollentjes en knip ze door de midden. Het is misschien even een lastig werkje maar we gaan de helften weer aan elkaar vastmaken met wat stukjes plakband en de trektouwtjes. We gebruiken één trektouwtje per Partycracker. Het trektouwtje met aan beide helften van het rolletje was zitten, anders krijg je niet dat knal effect.

Stap 2: Doe het cadeautje, een lieve boodschap of een leuke opdracht in het rolletje.

Stap 3: Leg de rollentjes in het inpakpapier en rol het rolletje er helemaal in. Plak het vervolgens vast met een plakbandje of met wat lijm.

Stap 4: Knoop of strik nu aan beide uiteinde een lintje of touwtje vast. De Partycracker krijgt nu de juiste vorm en lijkt een beetje op een snoepje. Let er op dat de uiteinden van de Partycracker goed dicht zitten, zodat het cadeautje er niet uit kan vallen.

Eventueel kun je je Partycracker nog extra versieren met leuke lintjes, stickers, kerstbelletjes. Met kerst mag tenslotte alles!

Fijne Kerstdagen!

Delen:

1 Reactie

 1. 28 december 2019 / 8:04 AM

  Wat een goed idee om dit met een wc-rol te doen zeg! Het is zo simpel, maar ik was daar zelf serieus nooit opgekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.