Home » Extra leuke inspiratie voor de feestdagen!

Extra leuke inspiratie voor de feestdagen!

Zijn jullie al een beetje in de kerststemming aan het komen? Ik wel! Wij hebben voor morgen een heel lekker kerstmenu samengesteld en bij de gedachten loopt het water al in mijn mond. Mmmm!! Ook hebben we een paar cadeautjes gehaald met deze feestdagen voor onze familie. Persoonlijk vind ik het niet nodig om elkaar cadeautjes te geven, maar een paar cadeautjes is natuurlijk wel gezellig.

Heb je nog wat inspiratie nodig om een perfecte kerst te organiseren of wil je het jaar ‘heerlijk’ af te sluiten met lekkere hapjes en drankjes? Kijk dan nog even snel verder, want ik heb voor je de lekkerste en hapjes/drankjes voor de feestdagen op een rijtje gezet. Kijk mee!


Champagne Bar

Het hoort misschien niet helemaal bij kerst, maar zeker wel bij Oud & Nieuw. Een lekker glaasje bubbbels. Dit kan echte champagne zijn, maar het kan natuurlijk ook heel goed een glaasje prosecco zijn. Scheelt weer wat centjes. En om dit drankje nog feestelijk te maken, kan je er ook een gezellige champagne bar van maken. Lekkere siroopjes, eetbare glitters, fruit, leuke roerstaafjes, verse kruiden. Je kan helemaal los gaan. Je zou er zelfs een drankje als Malibu rum door heen kunnen doen. Dit is echt een heerlijke combinatie! En ook perfect voor de feestdagen. Sla die flessen maar in!

Cocktails

Naast een glaasje bubbels is het ook heel gezellig om een cocktail te maken. Je kan voor zomerse cocktails gaan, maar je kan er ook voor kiezen om cocktails te gaan met bijvoorbeeld Bailey’s, cranberries of chocolade.


Cheese board

Een schaal met hapjes doet het altijd goed op feestjes. Maar toch vind ik een Cheese Board er vaak nog leuker uitzien. Om het te maken is het belangrijk dat je met de kaas begint en minimaal 3 verschillende kaassoorten op je plank hebt liggen. Verdeel Verdeel iedere kaarssoort in twee groepjes over het bord. Dit staat voller en zo kan iedereen er goed bij. Snijd de kaasjes ook op verschillende manieren voor een speels effect en ga voor kazen met schillende texturen, als brie, Old Amsterdam en een kruidenkaasje.

Zodra de kazen goed liggen kan je de vleeswaren neergaan liggen. Denk hierbij aan salami, prosciutto en seranoham. Je kan het ook om een stukje peer heen wikkelen. Vervolgens leg je de toastjes en crackertjes met tapenade, boter of jam her en der op je plank. En vul je het op met nootjes, olijven fruit, tomaatjes, stukjes paprika en bijvoorbeeld takjes rozemarijn.


Gebakken camembert

Oh my! Hebben jullie ooit camembert in de oven gedaan? Dit is namelijk zó lekker! De kaas onder het witte korstje smelt en vervolgens kun je er heerlijk met een stokbroodje in dippen. Mmm…. Ik krijg er gelijk zin in! Het is dan ook een perfect idee om te serveren tijdens de feestdagen. Je kan er voor kiezen om de camembert gewoon, neutraal, in de oven te doen, maar je kan hem ook nog extra smaak geven met bijvoorbeeld wat knoflook of rozemarijn. Serveer er wat stokbroodjes bij en het is gegarandeerd een succes!


Champagne Cupcakes

Houd je meer van zoetig, ga dan lekkere verse champagne cupcakes. Deze zien er niet alleen heel feestelijk uit, maar ze zijn ook heel erg lekker. En maak je niet druk, want dronken wordt je er niet van. Deze vier lekkere champagne cupcakes recepten ben ik tegen gekomen. Door op de bron te klikken ga je naar de recepten toe.


Fijne Kerstdagen!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.