Home » Zo maak je een huisje van klei van de Action

Zo maak je een huisje van klei van de Action

Eén van de winkels die ik graag bezoek is de Action. Ik koop er echt van alles. Schoonmaakspullen, knutselspullen, leuke decoratie en ik heb er zelfs een keer een heel leuk juten vloerkleedje gekocht. Dit keer kocht ik witte klei bij de Action. De klei van de Action is al best wel lang in het assortiment te vinden, dus wellicht heb je het al eens zien liggen. Dit keer nam ik het mee en maakte ik er een heel leuk huisje van. Dit huisje van klei staat momenteel te pronken in mijn kast en ik krijg er enorm veel complimenten over. Vandaar dan ik vandaag vertel hoe je zelf heel gemakkelijk ook zo’n schattig klei huisje kan maken!

Wat heb je nodig

  • Klei (van bijvoorbeeld Das of van de Action) Ik ben zelf voor de Do & Dry boetseerklei van Creall gegaan
  • Water
  • Een mesje en eventueel een ander voorwerp om afdrukken in de klei te maken
  • Waterverf
  • Eventueel wat zand of koffiedik

Zo maak je een huisje van klei van de Action

Dit huisje ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar dat is het totaal niet! Wel kan het lastig zijn om dit huisje precies na te maken en daarom raad ik je aan om gewoon aan de slag te gaan en je eigen creatie te maken.

Stap 1. Snijd een stuk van de klei af. Dit wordt het huisje. Snijd vervolgens nog een dunne plak van de overgebleven klei af. Dit wordt het dakje. De overgebleven klei zou je kunnen gebruiken om houdertjes voor “bomen” te maken.

Stap 2. Maak je grote blok klei een beetje “lelijk” door het wat te beschadigen met bijvoorbeeld een mesje of je vingers. Dit zorgt ervoor dat het huisje een minder egale muur krijgt.

Stap 3. Maak de ramen en een deurtje door de achterkant van het mes in de klei te drukken. Dit hoeft niet heel netjes. Ik heb onder de raampjes ook nog een klein streepje met het mes gemaakt.

Stap 4. We gaan nu aan de slag met het dak. Hiervoor heb ik ook weer de achterkant van het mes gebruikt en heb ik allemaal deukjes naast elkaar gemaakt, zodat het op dakpannen zou gaan lijken. Ook dit hoeft niet heel netjes.

Stap 5. Bevestig het dak aan het huisje door middel van wat water.

Stap 6. Zodra de klei droog is, kun je het gaan verven met waterverf. Meng een kleurtje dat je mooi vindt en breng het aan op het huisje en het dak. Je kan ook meerdere kleuren mengen en gebruiken. Voor de ramen en het deurtje zou je een iets donkerder kleurtje kunnen gebruiken. Daarnaast heb ik een heel klein beetje koffiedik in de bovenhoek van het huisje aangebracht voor een speels effect. Dit plakt gewoon aan de natte waterverf.

Heb jij al ervaring met klei van de Action?

Delen:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.