Home » Is jouw auto niet passend verzekerd? 

Is jouw auto niet passend verzekerd? 

Ben je het gevoel kwijt dat je autoverzekering perfect past bij je behoeften? Voel je je misschien oververzekerd en betaal je te veel voor de dekking die je eigenlijk niet nodig hebt? Dan is het tijd om een kritische blik te werpen op je huidige autoverzekering en te overwegen om over te stappen naar een beter passende optie. Het is begrijpelijk dat je je financiële zekerheid wilt waarborgen, maar het is net zo belangrijk om niet onnodig geld uit te geven aan dekkingen die je niet gebruikt. In dit artikel zullen we je helpen om de juiste stappen te zetten om je autoverzekering aan te passen aan je specifieke behoeften, zodat je precies de juiste mate van bescherming hebt zonder onnodige kosten. 

Verzeker niet meer dan je nodig hebt

Als je je auto verzekeren gaat, kun je kiezen uit meerdere opties. Wanneer je een oude auto bezit, is het vaak verstandig om niet te kiezen voor een all-risk autoverzekering. Een all-risk verzekering biedt namelijk een uitgebreide dekking, inclusief schade aan je eigen voertuig. Echter, bij een oudere auto kan de dagwaarde vaak lager liggen en wegen de reparatiekosten mogelijk niet op tegen de premie die je betaalt voor een all-risk verzekering. In plaats daarvan kun je beter overwegen om te kiezen voor een meer passende en voordelige optie, zoals een WA-verzekering of een beperkt casco verzekering. Hiermee ben je nog steeds beschermd tegen aansprakelijkheid voor schade aan anderen, maar hoef je niet onnodig veel te betalen voor dekkingen die je mogelijk niet nodig hebt voor een oudere auto. Op die manier bespaar je dus kosten. Je kunt dit geld weer gebruiken om een interessante aanvulling op je verzekering te nemen: je kunt pechhulp afsluiten.

Kies voor pechhulp

Wanneer je een oudere auto bezit, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een pechhulp verzekering. Oudere auto’s hebben over het algemeen een grotere kans op mechanische problemen of storingen onderweg. Met een pechhulp verzekering ben je verzekerd van professionele hulp bij pech, waar je ook bent. Of het nu gaat om een lege accu, een lekke band of een motorstoring, je kunt rekenen op snelle en betrouwbare assistentie. Deze verzekering biedt gemoedsrust en zekerheid, zodat je met een gerust hart de weg op kunt gaan, wetende dat je bij eventuele pech snel en efficiënt geholpen wordt. Het is een waardevolle investering die ervoor zorgt dat je niet gestrand raakt en snel weer kunt genieten van je rit, zelfs met een oudere auto.

Gelijk je verzekering afsluiten? 

Als jij graag wilt overstappen naar een beter passende verzekering, dan kun je even naar de site van Univé gaan. Hier kun je op je gemak alle opties bekijken. Heb je eenmaal de juiste basisverzekering voor jouw wagen gevonden, dan kun je daarna gelijk de pechhulp toevoegen. Met een paar klikken op de muis kun je je polis aanvragen. Je betaalt vervolgens een vast bedrag per maand en in ruil daarvoor kun jij altijd met een goed gevoel de weg op. Regel het vandaag nog!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.