Home » Hoe kun je je ogen groter laten lijken met make-up?

Hoe kun je je ogen groter laten lijken met make-up?

Grote ogen worden gezien als één van de beauty kenmerken. Het zijn ware opvallende blikvangers. De een heeft ze van nature, de ander moet wat trucjes toepassen om de ogen groter te laten lijken. En dat is simpeler dan je waarschijnlijk denkt! Lees gauw verder voor tips en tricks.

Diepte creëren met oogschaduw

Je ogen lijken optisch groter als je diepte creëert met je make-up. Klinkt ingewikkeld, is het niet. Het zit ‘m met name in het gebruik van de juiste oogschaduw. Je hebt een oogschaduwkleur nodig die iets donkerder is dan je huidskleur. Deze breng je aan in je arcadeboog (de oogplooi boven je oog). Met een kwast smeer je het laagje oogschaduw goed uit, zodat het net lijkt alsof je huidskleur natuurlijk overloopt in deze wat donkerdere kleur.

Perfecte wenkbrauwvorm

Ook je wenkbrauwen spelen een rol in de creatie van grote ogen. Het vormt namelijk een geheel in je gezicht. Voor grote ogen is het slim om je wenkbrauwen strak te stylen, met goede wenkbrauwgel. De look van je wenkbrauwen mag op die manier best expressief zijn, want dit laat ook je ogen meer opvallen. Breng je wenkbrauwen in model en zet ze optioneel wat aan met wenkbrauwpotlood.

Highlighter in je ooghoek

Highlighter doe je op je jukbeenderen en wenkbrauwbot. Maar ook bij je oog look kun je highlighter goed gebruiken! Breng namelijk een beetje aan op je binnenste ooghoeken, voor sprekende ogen. Breng dit aan met je vinger of een klein kwastje: je hebt maar weinig nodig. De highlighter mag glanzend zijn, voor extra shine. Kies verder voor een kleur die lichter is dan je huidskleur. Je ziet er nu ook meteen minder moe uit: het is een ideale manier om vermoeidheid te verbergen.

Lichtkleurig oogpotlood

Je kunt je ogen ook groter maken met lichtkleurig oogpotlood. Meestal gebruiken we zwart of bruin bij oogpotlood, maar dit maakt de ogen juist kleiner. Kies daarom voor een lichte kleur: dit kan zelfs wit zijn, of anders lichtbruin of beige. Zet een lijntje op je onderste en bovenste ooglid, voor een frisse blik. Oogpotlood verdwijnt natuurlijk wel weer gauw, dus je kunt het potloodje meenemen om de make-up af en toe bij te werken.

Vermijd donkere kleuren

Het is je misschien al duidelijk geworden in de bovenstaande tips, maar toch willen we het nog even extra benadrukken: het is belangrijk om zoveel mogelijk lichte kleuren te gebruiken in je look. Donkere kleuren maken je ogen namelijk kleiner. Kies liever voor tinten zoals taupe, beige en bruin. Mascara vormt trouwens een uitzondering: opvallende, aangezette wimpers laten je ogen juist weer groter lijken.

Wimpers krullen

Je kunt dus gewoon donkere mascara gebruiken, zoals we hierboven al benoemden. Maar breng de laag mascara niet direct aan. Het is zaak om eerst je wimpers te krullen. Zo vallen je wimpers en daarmee je ogen namelijk nog meer op – je laat je ogen hier absoluut mee spreken. Ga voor de oogopslag van je dromen! Wil je dat je wimpers er op hun best uitzien? Dan komt de beste mascara zeker van pas.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.