Home » Droge huid alert! Waarom je huid zo droog is en de belangrijkste tips

Droge huid alert! Waarom je huid zo droog is en de belangrijkste tips

Kou in de lucht én dit merkt je huid gelijk! Je huid is vaak het droogst in de winter, wanneer de luchtvochtigheid lager is en het koud(er) is buiten. Ook het contrast tussen de lage temperaturen en gure wind buiten en warmte binnen kan voor een droog en trekkerig gevoel zorgen. Dit ervaar je vooral na een lange dag buiten ’s avonds goed.  

Versnelde huidveroudering en beschadiging
Een droge huid verliest het vermogen om goed te functioneren. De kans op beschadigingen door de zon en vroegtijdige veroudering wordt dan groter. Ook neemt het risico op infecties toe. Voor de huid is het dan bijna onmogelijk om werkstoffen te binden en wordt daardoor heel gevoelig voor tal van ongemakken.

Dagelijkse verzorging nodig die de natuurlijke huidbarrière en het vochtvasthoudende vermogen herstelt is een must. Wij geven je graag enkele tips en ingrediënten waar je op moet letten bij het kiezen van je skin care producten in de winter.

De belangrijkste tips voor een droge (winter) huid

 1. Gebruik wekelijks een exfoliant en boek een peelingkuur
  Door een peeling te gebruiken verwijder je dode huidcellen waardoor de verzorgingsproducten optimaal hun werk kunnen doen. Ook stimuleert een exfoliant de doorbloeding, waardoor de zuurstof toevoer naar het huidoppervlak wordt bevorderd, dit leidt ertoe dat de huid sneller hersteld. Ook is de winter het ideale moment om een dieper gaande peeling(kuur) bij je schoonheidsspecialist te boeken.
 2. Douche niet te lang en te warm
  De verleiding om lekker lang in een warm bad te liggen of te douchen is in de winter extra groot. En af en toe mag dit ook wel. Helaas als je dit te vaak doet, werkt het voor de huid niet bevorderend. Lang douchen lost het vette beschermlaagje dat van nature op de huid ligt namelijk op. Daarnaast veroorzaakt het hete water een warme huid waar het vocht makkelijk uit verdampt.
 3. Voeg een serum met hyaluronzuur toe aan je skin care routine

Door het gebruik van een serum voor je dag- of nachtcrème zorg je ervoor dat je huid extra gevoed is en hierdoor beter bestand tegen de gure kou. Een serum is een zeer geconcentreerd extract, rijk aan huid verbeterende ingrediënten. Door de kleine moleculen wordt een serum efficiënt en snel opgenomen door de huid en creëert een extra rijke basis. Een goed voorbeeld van een mooi serum is het Ultra Rich Hyularonic Serum. Dit serum bevat alleen natuurlijke ingrediënten en maar liefst 4% hyaluronzuur, Aloe Vera en vitamine C en zorgt zo voor een mooie basis.

4. Kies voor een rijke(re) crème
In de winter heeft je huid meer vocht nodig. Kies voor een vollere crème in de winter met voldoende hydraterende en herstellende ingrediënten en antioxidanten. Deze kan je desgewenst ook als nachtmasker inzetten in de avond voor een extra boost.

Ingrediënten voor een droge huid

Twijfel je welke producten geschikt zijn voor je huid? Wij geven je graag een lijstje van enkele topingrediënten en welke ingrediënten je beter kan vermijden als je opzoek gaat naar een geschikt product voor de droge huid.

Topingrediënten

 • Hyaluronzuur; een krachtige hydratatiebooster die vocht aantrekt en vasthoudt, waardoor de huid gehydrateerd blijft. Onze topkeuze met hyaluronzuur.
 • Aloë Vera: staat bekend om zijn verzachtende en hydraterende eigenschappen en kan droogheid en irritatie helpen verlichten.
 • Plantenoliën als glycerin, kokosolie, teunisbloemolie, bernagiezaadolie; hiervoor kan je kiezen voor een natuurlijke skin oil. Deze kan je tijdelijke onder/ in plaats van je dag- of nachtcrème aanbrengen.
 • Plantenboters als shea butter & cacaoboter
 • Antioxidanten als vitamine C & E die de huid helpen beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf
 • AHA´s en in het bijzonder melkzuur. AHAs helpen de huid te exfoliëren waarna de huid beter in staat is om vocht op te nemen. Melkzuur is daarnaast een natuurlijke moisturizer en stimuleert de opname van NMFs (natuurlijk vochtinbrengende factoren). Probeer hiervoor eens een crème met een hoog percentage melkzuur.
 • Ceramiden – Dit zijn lipidemoleculen die van nature in de huid voorkomen en helpen de barrièrefunctie ervan te behouden.

Welke ingrediënten je beter kan vermijden

Natuurlijk zijn er ook producten en ingrediënten die je beter kan vermijden omdat ze het risico meebrengen dat je huid verder uitdroogt. Dit geldt in elk geval voor:

 • Uitdrogende alcohol. Vermijdt producten waarin alcohol denat, ethanol, ethyl alcohol, benzyl alcohol en isopropyl alcohol hoog in de inci-lijst staan.
 • Producten met zeep
 • Synthetische geurstoffen
 • SLS & SLES (stoffen die je vaak vindt in reinigingsproducten en voor de schuimende werking zorgen)

Een extreem droge huid?

Heb je last van een extreem droge huid en wil je een 24-uurs crème die dit tegengaat? Dan is de rijke Intense Cold Cream geschikt. Deze crème creëert een verzachtende en beschermende laag op de huid. Dit gebeurt door een uniek complex van vocht inbrengende ingrediënten, algenextracten, melkzuur en glycolzuur. Door middel van een peptideverbinding wordt deze langzaam afgegeven in de huid, wat zorgt voor een langdurend vochtreservoir. Daarnaast wordt het verlies van natuurlijk vocht voorkomen (TEWL).

Deze crème is speciaal tegen de blootstelling aan koude temperaturen en is dus ideaal voor de wintermaanden. Heb je last van een rode, trekkerige of extreem droge huid? Dan is dit de crème voor jou, nu tijdelijk met 15% korting.

Delen: