Home » De 8 ultieme tips voor mooi haar!

De 8 ultieme tips voor mooi haar!

Lang haar

 

Het is tijd om weer eens wat extra aan ons haar te denken. Want vooral in de winter kan je haar wel wat meer aandacht gebruiken. Tijdens de wintermaanden is het namelijk een stuk kouder buiten, waardoor je haar sneller uitdroogt. Maar dat is niet het enige. Want ook in huis heeft je haar het zwaarder. We zetten namelijk massaal de kachel een stukje hoger en ook dit heeft effect op ons kapsel.

Om er toch voor te zorgen dat je haar er gezond en mooi uitzien, deel ik vandaag de 8 ultieme tips voor prachtige glanzend en gezond haar. En ik kan je vertellen dat deze tips niet ingewikkeld zijn en bijna geen geld of moeite kosten. Hier komen ze!

 

1. Goede shampoo

De eerste tip is een beetje misleidend. Want wat ik nu een goede shampoo? Eigenlijk zijn de meeste shampoos wel goed voor je haar. Ze maken je haar schoon, geven het meer glans en maken het vaak lekker zacht. Maar zijn ze wel echt lief voor je haar en je hoofdhuid? De meesten niet. Kijk daarom eerst even op de verpakking om te kijken of ze geen SLS, parabenen of andere irriterende stofjes bevatten.

 

2. Shampoo niet te lang

Deze tip vind ik zelf echt een goudentip. Ik masseer de shampoo een paar tellen in mijn haar en vervolgens spoel ik het weer grondig uit. Hierdoor merk ik echt dat mijn haar toch nog licht vettig blijft en er dus veel mooier en gezonder uitziet. Het maakt je haar dus niet alleen mooier, maar het scheelt ook nog heel veel tijd.

 

3. Zachtjes borstelen

Je haar doorborstelen is belagrijk om knopen en klitten te voorkomen. Maar wees wel voorzichtig. Wanneer je te ruig door je haar borstelt kan je haar ook beschadigen en kunnen je punten splijten. Neem er daarom liever wat meer tijd voor.

 

4. Geen knopen en klitten

Bij lang haar heb je vaak sneller last van klitten en knopen in je haar. Zodra je er eentje ontdekt is het eigenlijk belangrijk dat je hem er zo snel mogelijk uit haalt. De nare eigenschap van een knoop is dat hij steeds groter wordt.

 

5. Regelmatig naar de kapper

Wil je graag lang haar, dan is een bezoekje aan een kapsalon vaak niet iets dat je graag doet. Toch is het goed voor je haar om regelmatig even de puntjes te laten knippen. Je haar ziet er niet alleen een stuk gezonder uit, maar je hebt ook minder snel last van gespleten haarpunten.

 

6. Olie voor of na het douchen

Olie is goed voor huid en haar. Je haar zou het daarom erg leuk vinden als je het af en toe in zou smeren met bijvoorbeeld een beetje arganolie. Dit kan voordat je je haar gaat wassen, maar ook na het douchen. Het voordeel van het gebruik van olie voor het wassen is dat het even goed in kan trekken en er nog een beetje in je haar achterblijft. Maar gebruik je liever een olie na het douchen, dan zal je zien dat je haar er ook veel meer glans door krijgt en minder gaat pluizen. Een olie die ikzelf nu wel vaak gebruik is Arganolie (na het douchen) en deze 100% pure amandelolie (voor het douchen).

 

7. Vastbinden

Ben je een wilde slaper, dan is het handig om je haar ’s nachts vast te hebben. Doe het gewoon in een staart of in een vlecht (voor een mooie slag) en je haar wordt minder pluizig en zal minder snel beschadigen.

 

8. Invisibobble

Invisi-wat? Je weet wel! Die spiraal-vormige haarelastiekjes die je nu bij heel veel winkels in het schap ziet liggen (Action, ICI Paris XL, Kruidvat). Deze elastiekjes vind ikzelf echt heel erg fijn en blijven een stuk beter zitten. Daarnaast zijn ze ook nog eens goed voor je haar, want ze zorgen ervoor dat je haar niet “knikt” zoals gewone haarelkastiekjes dat wel doen. Binnenkort zal ik hier meer over vertellen.

 

DSC_0725 copy

 

 

Delen:

13 Reacties

 1. 21 februari 2016 / 8:20 AM

  Olie voor mijn haren gebruik ik niet zo snel. De invisibobble vind ik een top uitvinding!

 2. 21 februari 2016 / 8:47 AM

  Oja, ik moet weer naar de kapper! Olie in het haar werkt echt heel fijn vind ik.

 3. 21 februari 2016 / 9:59 AM

  Goed tips ik ga het zeker in de praktijk brengen. Invisibobble die ga ik proberen.

 4. 21 februari 2016 / 10:07 AM

  Leuke tips! Ik was mijn haren maar twee keer in de week en daarom was ik ze dus grondig als ik dat doe. Olie doe ik er ook in, maar ik moet daar mee oppassen omdat mijn haar zo dun is!

 5. 21 februari 2016 / 11:46 AM

  Ik probeer goed te zorgen voor mijn haar en er niet te agressief mee om te springen, goeie tips!

 6. 21 februari 2016 / 5:45 PM

  Handige tips! Vooral tip 5 en 6 moet ik vaker toepassen 😀 Ik ga veel te weinig naar de kapper en ik vergeet het echt heel vaak om eens olie in m’n haar te gebruiken! Moet ik toch echt vaker doen want ik merk zoveel verschil als ik het dan wel doe! ^^

 7. 21 februari 2016 / 5:52 PM

  Ik gebruik inderdaad ook olie en was mijn haar max 2x per week. Ik hoor juist dat het hartstikke slecht is om je haren in de nacht vast te maken. Dan worden ze juist breekbaarder! Dat hoor ik bij meerdere kappers. Nu slaap ik dus met losse haren omdat ik altijd met haren in een staart sliep.

 8. 21 februari 2016 / 6:01 PM

  Ik heb toevallig afgelopen week shampoo en conditioner van Dr. Organic gekocht bij De Tuinen. Echt een fijn idee dat er niet van die troep als parabenen in zitten. 😉 Invisibobble zijn inderdaad hele fijne elastiekjes! Een jaar geleden heb ik ze gekocht op de Huishoudbeurs en er is er nog maar eentje kapot geknapt (door mijn eigen fout, haha).

 9. 21 februari 2016 / 8:10 PM

  Gelukkig doe/heb ik de meeste dingen al, nu wil ik alleen nog dat mijn haar sneller gaat groeien haha.

 10. 23 februari 2016 / 9:16 PM

  Goede tips! Al ben ik het niet helemaal met je eens wat betreft naar de kapper gaan en je haar vastbinden. Je haar vastbinden is juist helemaal niet goed voor je haar! Het breekt daardoor sneller af. En uit ervaring weet ik dat je helemaal niet vaak naar de kapper hoeft hoor. Het hangt juist veeeeel meer van de andere factoren af. Ik ga zelf 1 á 2 keer per jaar naar de kapper en heb zelden gespleten haarpunten!

  Mijn ultieme tip? Dat gaat over het douchen. Allereerst zo min mogelijk je haar wassen. 1 á 2 keer per week is meer dan genoeg! En niet te heet douchen en met koud water naspoelen. Daar gaat je haar heel mooi van glanzen! 🙂

 11. Gul
  26 februari 2016 / 8:05 PM

  Wel de orginale invisibobble gebruiken van de action zijn namaak en niet te vergelijken met de echt?.
  Haal de orginale invisibobble op Lindseys.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.