Home » De Baby Pure verzorgingslijn van Louis Widmer

De Baby Pure verzorgingslijn van Louis Widmer

Een van de leukste dingen om met mijn baby te doen is haar in bad te doen. Ik doe dit om de dag en dan maken we er echt even een baby wellness momentje van. Ik doe dan wat babyolie in het badwater, vervolgens ga ik haar lekker wassen en daarna kan ze genieten in het warme water. Gelukkig vindt ze dit net zo leuk als ik, waardoor we dit allebei een heel fijn momentje vinden.

Aangezien het huidje van een baby heel gevoelig is, is het verstandig om zo min mogelijk producten te gebruiken met ingrediënten die de huid kunnen irriteren. Dit bracht mij bij de Baby Pure lijn van Louis Widmer. De Louis Widmer Baby Pure verzorgingslijn bevat alleen ingrediënten die de babyhuid heel goed kan verdragen. Je vindt dus ook géén parfum, alcohol, kleurstoffen en minerale oliën in de producten en de grondstoffen die zijn gekozen zijn uiterst mild en bedoeld om de tere babyhuid te reinigen en te verzorgen. Ik heb het inmiddels uitgeprobeerd en ik vertel jullie er graag meer over. Het is ook de moeite waard om te lezen over: Zo maak je een “10 dagen” kraamcadeau.

Baby Pure Shampoo en waslotion

Zoals ik al zei was ik eerst mijn baby voordat ik haar in bad doe. Ik doe daarom een beetje van deze shampoo en waslotion om een washandje en was haar haartje en haar lichaampje ermee. De lotion voelt heerlijk zacht en voedend. Het is een rijke lotion die de haartjes en het huidje op een milde, maar voedende manier, reinigt. Dit kan ook niet anders, want het bevat onder andere Betaïne, jojoba olie, panthenol, vitamine E en is zeepvrij. En ondanks dat dit product crème-achtig is, is het goed af te spoelen. Ik zou het haast zelf willen gebruiken.

Baby Pure Verzorgende lotion

Na het wassen smeer ik het huidje in met de Verzorgende lotion. Door het badwater kan het huidje uitdrogen en is het goed om een lotion of een olie te gebruiken. De verzorgende lotion van Baby Pure bevat natuurlijke amandelolie, karitéboter, panthenol, ceramiden en vitamine E. Daarnaast hydrateert en versterkt het de barrièrefunctie van de huid en verzacht het irritaties. Het valt me gelijk op dat je maar heel weinig van deze lotion hoeft te gebruiken. Je smeert het gemakkelijk uit en het trekt snel in. Daarnaast vind k het heel prettig dat het niet plakt, waardoor je vrijwel gelijk de kleertjes weer aan kan trekken. Wel zo handig als je babytje een beetje een koukleumpje is.

Baby Pure luiercrème

Luiercrème is onmisbaar. Het is een voedende crème die de tere babyhuid heel snel weer hersteld. Ik gebruik het daarom ook iedere dag. Gewoon als voorzorg. Ik moet er namelijk niet aan denken dat ze last van haar huidje krijgt.

De luiercrème bevat zinkoxide, panthenol en defensil (een plantaardige mix van actieve bestanddelen die irritanties en roodheden verzacht). De crème is vrij dik van structuur. Aan de ene kant is het fijn, omdat het hierdoor een erg voedende crème is. Maar aan de andere kant is dit wel lastiger uit te smeren. Gelukkig plakt het niet en laat het een verzorgend laagje achter op de huid.

Baby Pure Verzorgings- en massageolie

In plaats van de Verzorgende lotion heb ik ook een keer de Verzorgings- en massageolie na het badje gebruikt. De olie bevat natuurlijke jojoba-, amandel- en zonnebloemolieën die irritaties verzachten en het huidje enorm verzorgen. Door de handige verstuivers kun je de olie goed doseren en loop je minder snel het risico te veel olie op je handen te krijgen. De olie is heel gemakkelijk uit te smeren, plakt niet en ook dit vindt ze heerlijk!

Behalve als het koud is. Dan kan ze zo bibberen en wil ze eigenlijk zo snel mogelijk weer haar kleertjes aan.

Baby Pure Weer en wind crème

Als allerlaatste doe ik een beetje Weer en windcreme op het gezichtje. De crème evat jojoba olie, karitéboter, panthenol en vitamine E. Momenteel heeft ze wat last van krasjes van haar nageltjes, dus kan ze wel wat extra verzorging gebruiken. Ze vindt het altijd wel een beetje wennen als ik iets op haar gezichtje smeer, maar al snel merkt ze dat het toch wel fijn is. De crème is lekker zacht en smeert goed uit. Ook trekt het snel in de huid, maar laat het toch een heel fijn dun laagje achter op het gezichtje.

Mijn ervaring

Ik ben fan van de baby verzorgingslijn Baby Pure van Louis Widmer. Stuk voor stuk zijn de producten een goede aanwinst als het om het verzorging van de babyhuid gaat. De producten zijn voedend, trekken snel in, plakken niet en zijn lief voor het tere babyhuidje. Ik merk dat mijn baby er blij van wordt en dan ben ik natuurlijk ook helemaal blij.

De Baby Pure verzorgingslijn bevat geen:

  • Parfum
  • Kleurstoffen
  • Minerale oliën
  • Siliconen
  • Alcohol
  • Parabenen
  • PEG-emulgatoren
  • Nanomateriaal
  • Microplastics

Prijzen

– Shampoo en waslotion: €12,90 (200 ml)
– Verzorgende lotion: €15,90 (200 ml)
– Luiercrème: €19,50 (150 ml)
– Verzorgings- en massageolie: €16,90 (150 ml)
– Weer & wind crème: €12,90 (50 ml)

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.