Home » Alles wat je moet weten over beautybehandelingen & de zorgverzekering

Alles wat je moet weten over beautybehandelingen & de zorgverzekering

Overweeg je om fillers te laten plaatsen? Of overweeg je vanwege een andere reden naar een schoonheidskliniek te gaan? Voordat je dit daadwerkelijk doet, kijk je ongetwijfeld naar de kosten. Daarbij is het ook interessant om naar de zorgverzekering te kijken.

Vallen bepaalde beautybehandelingen bijvoorbeeld in de basisverzekering? Of is het mogelijk om voor een aanvullende zorgverzekering te gaan? Zo ja, wat is dan de beste aanvullende verzekering voor dergelijke behandelingen?

Welke beautybehandelingen vallen in de basisverzekering?

Het begrip beautybehandelingen is uiteraard een breed begrip. Graag zoomen we daarom in op de behandelingen die in de basisverzekering vallen.

Spijtig genoeg vallen weinig tot geen beautybehandelingen in de basisverzekering. Je hebt al snel een aanvullende verzekering nodig, bijvoorbeeld voor een camouflagebehandeling. Of voor het behandelen van acne.

Voor welke beautybehandeling kun je een aanvullende verzekering afsluiten?

Het is belangrijk om je zorgverzekering af te stemmen op je situatie. Daarbij is het ook belangrijk om goed naar de aanvullende verzekeringen te kijken. Voor meerdere beautybehandelingen kun je namelijk een aanvullende verzekeringen afsluiten.

Onder meer huidverzorging wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Maar, hiervoor kun je wel een aanvullende verzekering afsluiten. Je kunt hierbij denken aan een behandeling voor acne, littekens, pigmentatie of overbeharing.

Daarmee komen we bij de volgende behandeling uit: een ontharingsbehandeling. Voor zo’n behandeling is het ook, bij meerdere zorgverzekeraars, mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Wil je weten of je voor een bepaalde beautybehandeling een aanvullende verzekering af kunt sluiten? Dan komt het aan op vergelijken en nog eens vergelijken. Je moet simpelweg per zorgverzekeraar kijken welke beautybehandelingen binnen een aanvullende zorgverzekering vallen.  

Hoe werkt het eigen risico bij een beautybehandeling precies?

Als je een zorgverzekering afsluit, doe je dit met een bepaald eigen risico. Standaard staat het eigen risico op €385, maar je kunt ook voor een eigen risico van €885 kiezen.

Onderga je een beautybehandeling? Dan moet je in eerste instantie je eigen risico betalen. Het resterende bedrag wordt door de zorgverzekeraar aangevuld. Bij een verhoogd eigen risico betekent dit dus dat je €885 aan eigen risico moet betalen.

Onderga je het komende jaar een beautybehandeling? Dan kan het dus slim zijn om je eigen risico op €385 te zetten. Daarmee ‘bespaar’ je immers €500 ten opzichte van een hoger eigen risico.

Maak een goede afweging & vergelijking

Onder aan de streep moet je vooral een goede afweging maken. Wat voor beautybehandeling wil je ondergaan? Heeft deze behandeling mogelijk een medische reden? Of is er sprake van een ander soort probleem? Breng je probleem duidelijk in beeld en ga vervolgens op zoek naar een geschikte zorgverzekering.

Let hierbij dus vooral op de aanvullende verzekering. In de meeste gevallen wordt de behandeling niet vanuit de basisverzekering vergoed. Om toch recht op de vergoeding te hebben, zou je dus een aanvullende verzekering moeten afsluiten.

Bepaal hierbij of dit uit kan qua kosten. Wellicht is het zelfs verstandiger voor je om de eenmalige behandeling zelf te betalen. 

Delen: