Home » De leukste tips om je interieur te personaliseren

De leukste tips om je interieur te personaliseren

Ben je recent in een nieuw huis komen wonen? Of woon je al langer in je huidige woning? In beide gevallen is het belangrijk om je interieur te personaliseren. Daarmee maak je van je huis namelijk echt je thuis.

Het personaliseren van je interieur is niet gemakkelijk. Je hebt wellicht ook nog met je partner te maken. Of je kunt geen afscheid nemen van bepaalde items in je interieur. Of je hebt geen al te groot budget om je interieur te personaliseren.

Al deze ‘problemen’ zijn gelukkig op te lossen. Met onderstaande tips creëer je namelijk vrij eenvoudig een gepersonaliseerd interieur.

Maak een prachtige fotocollage

Wat hoort nou echt in een gepersonaliseerd interieur thuis? Juist; foto’s van jou, van je dierbaren en eventueel foto’s samen met je partner. Maak van de mooiste foto’s een fotocollage en hang deze prominent aan de wand op.

Elke keer als je langs de collage loopt, geniet je weer van de foto’s. Grote kans dat de foto’s ook nog herinneringen oproepen. Superleuk dus om zo’n fotocollage in je woning op te hangen.

Zet kaarsen in je interieur

Weet je wat het voordeel van bijvoorbeeld de Yankee Candle kaarsen is? Dat is uiteraard de geur. De geur van dergelijke kaarsen is heerlijk en roept mogelijk ook bepaalde herinneringen op. Maar geur doet nog meer. Wist je dat geur van invloed is op je gemoedstoestand? Ook is geur van invloed op hetgeen dat je voelt en ervaart.

Het is daarom te allen tijde aan te raden om kaarsen in je interieur te verwerken. Je kunt bovendien uit heel veel kaarsen kiezen; dit stelt je in staat om je interieur des te meer te personaliseren. Wil je liever geen brandende kaarsen in je woning zetten? Kies dan voor een heerlijke geurkaars.

Maak een moodboard

Wat vind je nou echt belangrijk in je interieur? Om het antwoord op deze vraag te vinden, is het verstandig om een moodboard te maken. Gebruik hier bijvoorbeeld Pinterest voor. Struin Pinterest af op zoek naar prachtige interieurs. Pin die foto’s vast en doe daarmee veel inspiratie op.

Heb je dit moodboard klaar? Dan kun je hier je eigen draai aan geven. Daarmee weet je je nieuwe interieur volledig te personaliseren.  

Maak zelf producten

Ben je enigszins handig? Dan is het superleuk om je handjes uit de mouwen te steken. Je kunt namelijk allerlei producten voor in je woning zelf maken. Dat is nou echt het toppunt van een gepersonaliseerd interieur.

Zo is het mogelijk om houten meubelen zelf te maken. Of maak je zelf kunst. Of je breidt zelf kussens. De mogelijkheden wat betreft de DIY-projecten zijn onwijs divers.

Bij het maken van producten bepaal je alles zelf. Je bepaalt zelf hoe het product er uit komt te zien. Ook bepaal je zelf de afmetingen en dergelijke. Hiermee maak je elk product volledig op maat voor in je woning. Dat past ook perfect bij een gepersonaliseerd interieur!

Delen: