Verrukkelijke herfst koekjes! In het najaar krijg ik altijd spontaan weer zin om te gaan bakken. We zitten toch allemaal wat meer binnen en wat is er lekkerder dan een huis dat naar verse koekjes, taart of cake ruikt?! Mmmm…. Ik kan daar zo van genieten! Daarom besloot ik vandaag koekjes te gaan bakken. En aangezien ik niet van complexe recepten hou, maakte ik gewone simpele koekjes met zelfgemaakte glazuur.
In mijn keukenlade vond ik namelijk een koekjes uitsteekvormpje van een appel. Deze deed mij enorm denken aan een pompoen. Nog even wat oranje en groene glazuur er over en het zijn net echte pompoentjes. Perfect voor de herfst!
Helaas zijn ze iets minder mooi geworden dan dat ik in mijn hoofd had, maar ach, ze zijn wel schattig. Oh, en het glazuurlaagje in combinatie met de koekjes smaakt ook erg lekker! 😀
Recept simpele herfst koekjes
Ingrediënten
125 gram boter
180 gram suiker
1 eitje
8 gram vanillesuiker
200 gram bloem
Een snufje bakpoeder
Een snufje zout
Uitsteekvormpjes
En voor het glazuur heb ik kleurstof (rood en geel wordt oranje en blauw en geel wordt groen) nodig, poedersuiker (ongeveer 100 gram) en een piepklein beetje water.
Zo maak je deze pompoen koekjes
1. Om de koekjes zo lekker mogelijk te maken is het handig dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Pak vervolgens een kom en doe hier de boter, de suiker en de vanillesuiker in. Klopt doet goed doorelkaar, waardoor er een romig mengsel ontstaat.
2. Pak het ei en meng dit er doorheen. Zeef de bloem, het bakpoeder en de zout en voeg dit ook toe aan het mengsel, totdat je een stevig deeg hebt.
3. Zet het beslag een uurtje koelen in de koelkast.
Tip: Hoe kouder het deeg de oven in gaat, hoe beter het zijn vorm behoudt tijdens het bakken.
4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het deeg weer uit de koelkast en steek nu de koekjes uit in de gewenste vorm. Ik gebruik hiervoor een appeltje. Deze lijkt heel erg op pompoen en deze kocht ik bij de Blokker.
5. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten, totdat ze mooi lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
6. Maak het glazuur door 100 gram poedersuiker te mengen met een piepklein beetje water. Doe er wat kleurstof (meer geel dan rood/blauw) bij en meng het door elkaar totdat het een plakkerig mengseltje is. Doe het tenslotte op de koekjes (dit kunnen jullie netter dan ik!) en laat het even opdrogen.
Vinden jullie het ook leuk om te bakken?
Bekijk ook mijn andere recepten!
koekjes recept simpel, koekjes bakken kind, supersnelle koekjes, koekjes bakken zonder ei, chocolade koekjes bakken, koekjes bakken met bloem, bakken zelfrijzend bakmeel, koekjes bakken koopmans, herfst koekjes kopen, koekjes bakken, herfstkoekjes maken
Heel schattig! 🙂
Lekkerrr <3 en ziet er ook leuk uit! Ik hou van bakken, heb afgelopen donderdag nog een speculaas/appel cake gebakken 🙂
Oh die zijn wel heel erg leuk! Ik ga het onthouden. Ik verzamel leuke koekvormpjes, deze is ook eentje om te onthouden.
Die zien er heerlijk uit! En wat grappig dat je het gemaakt hebt met een appel-uitsteekvorm. Dat had ik niet gedacht, dacht dat het ‘echte’ pompoentjes waren, totdat ik las dat je een appelvormpje gebruikt hebt. 🙂 Zo leuk om te gebruiken wat je in huis hebt en er dan door decoratie iets anders van te maken.
Oooh hoe leuk! Ik heb meteen zin om koekjes te gaan bakken (yes, zelfs nu het bijna 12 uur ’s nachts is)
Wat super cute! Deze zijn echt heel erg leuk om in de koektrommel te hebben. Inderdaad ook heel makkelijk te maken.
Ze zien er mega leuk uit zeg, heerlijk ! ik heb gisteren ook koekjes gemaakt met mijn nichtje, alleen die hadden een iets andere vorm haha.
Ah, wat zien ze er leuk uit! Eigenlijk maak je elk koekje gewoon leuker door ze in een vormpje te maken;-)
Wat super leuk!