Home » Pompoen uithollen voor de eerste keer

Pompoen uithollen voor de eerste keer

Pompoen uithollen. Vorige week kwamen wij spontaan langs een super leuke pompoen boerderij in Zeeland. De pompoenen waren al van ver zichtbaar en natuurlijk kon ik het niet laten om er een bezoekje aan te brengen. Op één of andere manier ben ik gek op die oranje dingen. Maar dat hebben jullie vast al op mijn Instagram gezien. 🙈

Uiteindelijk besloot ik om een grote oranje pompoen te kopen. Eentje die niet helemaal rond is, maar wat meer de hoogte in gaat. Ik wilde deze pompoen namelijk gebruiken om uit te hollen.

Ik had nog nooit eerder een pompoen uitgehold en zoals jullie in mijn To do list konden lezen wilde ik daar deze herfst toch verandering in brengen. Eenmaal thuis ging ik gelijk aan de slag en dit is het resultaat geworden!

Pompoen uithollen

pompoen uithollen

Pompoen uithollen

 1. Snij voorzichtig het “dekseltje” van de pompoen af.
 2. Ga vervolgens met een lang mee in de pompoen en snij hem rondom los.
 3. Haal alle puree en pitten uit de pompoen.
 4. Teken met een stift de figuren die je weg wilt snijden.

Ik heb er voor gekozen om een maan te maken. Deze heb ik eerst getekend en toen met een klein mesje uit gesneden. Het sterretje heb ik gemaakt met een koekjes uitsteekvormpje. Het uitsteekvormpje heb ik op de juiste plek in de pompoen gedrukt. Hierdoor ontstond er een afdruk die ik vervolgens gemakkelijk uit kon snijden.


De pompoenboederij heet De Zoete Kers en is te vinden in Serooskerke. Naast dat je er onwijs veel pompoenen en paperassen kan kopen, is er ook een klein winkeltje waar je groente en fruit kan kopen. Zo schattig!

Volg mij ook op Instagram!

pompoen uitbewaren, pompoen uithollen voor bloemstuk, pompoen soep, uithollen gereedschap, pompoen uithollen kinderfeestje, pompoen schimmel, pompoen halloween tekening, halloween pompoen kopen

Delen:

9 Reacties

 1. chucky1012
  24 oktober 2019 / 7:24 PM

  Mooie grote pompoen.
  Dit is een hele goede DIY.

  Xoxo

 2. 25 oktober 2019 / 2:50 AM

  Ohh, dit is zo tof! Wij zijn nu door Amerika aan het reizen en we zien alle huizen al helemaal versierd in Halloweenstijl inclusief pompoenen, zo leuk! Ik heb me voorgenomen om vanaf volgend jaar ook iedere herfst een pompoen uit te hollen haha 🙂

 3. 25 oktober 2019 / 7:17 AM

  Wat leuk gedaan zeg! En sowieso echt een leuk idee, zo’n pompoenboerderij. Zoiets staat ook nog op de to do list van mij en mijn vriend. Lijkt me zo leuk om eens naartoe te gaan en ook een mooie pompoen uit te hollen.

 4. 25 oktober 2019 / 8:33 AM

  Ik heb hier ooit een column van Sylvia Witteman over gelezen. Ze beschrijft hoe je een pompoen schoonmaakt, en het eindigt ermee dat ze schrijft gooi hem weg, en koop kant en klare pompoensoep bij de supermarkt : )

 5. 29 oktober 2019 / 9:39 AM

  Weet je dat ik zoiets nu nog nooit gedaan heb? Maar zoals jij het omschrijft, moet het niet al te lastig zijn;-) Hij is heel erg leuk geworden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.