Hoe schattig zijn deze koekjes! Ze zijn super cute en echt koekjes waar je de show mee gaat stelen. Organiseer je binnenkort een hightea met je vriendinnen of wil je een keer koekjes bakken en deze als verrassing aan iemand geven, dan zijn deze koekjes daar perfect voor! En het allerleukste is dat je ze heel erg gemakkelijk kan maken. Ik laat het je zien!
Wat heb je nodig
- 250 bloem
- 200 gram suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 200 gram boter (kamertemperatuur)
- Snufje zout
- Eetbare bloemen
Aan de slag!
1. Pak een grote kom en doe daar alle ingrediënten in behalve de eetbare bloemetjes. Het is verstandig om de boter in stukjes te snijden.
2. Kneedt alles goed door elkaar totdat het een egaal deeg is
3. Dek het deeg af en toe het minimaal een half uurtje in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
5. Pak het deeg erbij. Bestuif het aanvechtbaar met bloem en rol het deeg erop uit.
6. Steek rondjes uit met een vormpje of met een glas en leg ze op het bakpapier.
7. Bak de koekje ongeveer 15 minuutjes. Haal ze vervolgens even uit de oven en doe de eetbare bloemen op de koekjes.
8. Doe de koekjes nog een paar minuutjes in de oven en hou ze goed in de gaten.
Wat een heerlijke koekjes lijken mij dit. En ze zien er zo leuk uit. Bijna zonde om op te eten 🙂
Wat leuk met die bloemetjes! Goeie tip 🙂