Oh, lieve hemel! Dit moeten jullie echt proeven! Deze choco zoenentaart is echt zo lekker. Hij is lekker luchtig, fris, niet te zoet en vooral echt hemels! Moeilijk om te maken? Totaal niet! Met maar 6 ingrediënten maak je heel gemakkelijk en snel deze geweldige taart, zonder dat hij in de oven moet.
Wat heb je nodig?
200 gram Bastogne koekjes
75 gram boter
400 ml slagroom
500 gram dikke kwark (bijv. Griekse kwark)
12 negerzoenen
vanille suiker
Bereidingswijze
1. We beginnen met het meest lastige van de hele bereiding, namelijk het verkruimelen van de Bastogne koekjes. Hier moet je even een manier op verzinnen, maar zorg er wel voor dat het echt kruimeltjes worden, anders krijg je geen goede bodem.
2. Zodra het allemaal kruimeltjes zijn geworden, kun de boter even verwarmen in de magnetron of in een pannetje. Giet de gesmolten boter bij de koekkruimels en roer het goed door.
3. Nu kun je het koekkruimel-mengsel in de springvorm doen en de bodem mee bedekken. Ik heb zelf de bodem van de springvorm bedekt met bakpapier, maar eerlijk gezegd zou ik dat de volgende keer niet meer doen, want doordat de bodem van de taart een beetje zacht was, kon ik het papier er niet onder weg halen.
4. Pak de negerzoenen en haal het wafeltje onder de negerzoenen vandaan. Deze gaan we verder niet gebruiken, maar zou je de taart mee kunnen decoreren.
5. We gaan een nieuwe kom gebruiken. Hierin kloppen we de slagroom en de vanille suiker helemaal stijf. Pak de kwark en de negerzoenen erbij en mix het voorzichtig door de slagroom.
6. Zodra het door elkaar gemengd is, kun je het in de springvorm, over de koekkruimels heen gieten. Tik nog even tegen de springvorm aan, zodat de taart egaal wordt en ze het een paar uurtjes in de koelkast om het stijf te laten worden.
Mijn taart was helaas iets te soppig. Om dit te voorkomen zou je de kwark even uit kunnen laten lekken of gelatine gebruiken.
Mmm, ziet er lekker uit! Maar klink ik raar als ik nog nooit, maar dan ook écht nooit kwarktaart heb gegeten? Haha! Voor alles is er een eerste keer.
Oh mijn god!! Klinkt su-per goed!
Stond er ‘negerzoen’ op de doos? Nee he? Goh misschien moet je geen racistische termen gebruiken
Sorry, het was totaal niet de bedoeling om je te kwetsen. Ik bedoel niets met deze term, vandaar ook dat ik het tussen haakjes gezet heb.
Omg, heaveen! Ik wil vanmiddag iets gaan bakken.
OMG dit is te lekker 😀
Dat klinkt echt super goed en ziet er echt nog lekkerdere uit 🙂
Oh dit ziet er wel heel erg lekker uit
Mmmmm dat ziet er zo heerlijk uit 😉
Jum, dit ziet er echt onwijs lekker uit Iris. Wat kom je toch altijd met toffe en originele recepten! <3
Die vorkjes zijn echt te leuk, haha!