Ik ben dol op chocolade! Ik vind het daarom ook het lekkerste dat er is. Maar wat nog veel lekkerder is, is de combinatie chocolade, karamel en zeezout. Toen ik voor de eerste keer de Zeezout karamel van Tony Chocolonely proefde, was ik verkocht! Deze combinatie is zó lekker! Ik moest mij echt inhouden om niet de hele reep in één keer op te eten.
Aangezien de chocolade van Tony Chocolonely niet zo heel goedkoop is, kwam ik op het idee om het zelf te gaan maken. Want eigenlijk is het natuurlijk heel erg gemakkelijk om zoiets zelf te maken. Dus ben je ook zo’n fan van deze chocolade combinatie? Kijk dan mee!
Wat heb je nodig
- Chocoladereep, bijvoorbeeld Butterscotch of met stukjes harde karamel. Ik vind de Daim variant van Milka ideaal voor dit receptje.
- Zeezout
- Vormpjes
Aan de slag!
- Smelt de chocolade. Ik vind het zelf erg handig om twee pannetjes te gebruiken. In het ene pannetje doe je warm water. En in het andere (wat kleinere) pannetje de je de chocolade. Het kleine pannetje zet je vervolgens in het grote pannetje, waardoor de chocolade langzaam gaat smelten.
- Zodra de chocolade gesmolten is doe je er een paar zoutkorreltjes bij. Dit is naar eigen inzicht/smaak.
- Doe de gesmolten chocolade in de vormpjes en laat het stijf worden in de koelkast.
Ondertussen kun je lekker even je nagels lakken of genieten van een kopje thee. Het duurt namelijk wel ongeveer een uurtje voordat ze chocolaatjes klaar zijn. Deze nagellak is momenteel mijn favoriete nagellak. Eigenlijk bestaat deze nagellak uit 3 stappen, maar die sla ik voor vandaag even over. De eerste stap is een basis lakje, de tweede stap is het kleurtje en de derde stap is een glossy finish. Dit kleurtje heet “The Beige of Reason”
Bij mij zijn ze niet zo mooi geworden als ik gehoopt had, maar ze zijn wel super lekker! Ze smelten in je mond en de subtiele smaak van zeezout maakt het helemaal compleet. Mmmm…!!
Oh, wat is dit een aanrader! En het is ook nog leuk om ze te gaan verpakken en cadeau te geven. Wil je het trouwens helemaal zelf maken. Dan zou je ook een pannetje kunnen pakken en daar wat karamel in kunnen maken. Vervolgens doe je er de zoutkorreltjes bij en meng je het met de gesmolten chocolade.
Ze kunnen dan wel niet zo mooi zijn geworden als je zelf had gehoopt, toch zijn ze leuk! Als ze da ook nog eens lekker zijn is dat toch een schot in de roos :-)!
Wel ik vind ze mooi en leuk! Ze zien er ook nog eens lekker uit (:
Dat lijkt mij lekker en wat een schattige eendjes zeg. Goed idee om zelf te maken. Tony Chocolonely is zeker niet goedkoop.
ah wat zien ze er schattig uit! zeezout karamel chocolade is zo lekker 🙂
Misschien niet zo mooi, als ze maar lekker smaken toch!!
Oehlala, de zeezout caramel variant is echt mijn favoriet! Super leuk en origineel dat je het zelf bent gaan maken. Het resultaat van de chocolaatjes ziet er echt te schattig én lekker uit <3
Oh klinkt heerlijk en wat een schattige vormpjes, hihi!
Lekker hoor!
ik vind ze wel erg cute gelukt 😀
Hmmm wat een goed idee!
Oef, dit recept had ik niet moeten zien. Heerlijk zeg!