Home » DIY | Tony Chocolonely Zeezout Karamel chocolaatjes

DIY | Tony Chocolonely Zeezout Karamel chocolaatjes

DSC_1684 copy

 

Ik ben dol op chocolade! Ik vind het daarom ook het lekkerste dat er is. Maar wat nog veel lekkerder is, is de combinatie chocolade, karamel en zeezout. Toen ik voor de eerste keer de Zeezout karamel van Tony Chocolonely proefde, was ik verkocht!  Deze combinatie is zó lekker! Ik moest mij echt inhouden om niet de hele reep in één keer op te eten.

Aangezien de chocolade van Tony Chocolonely niet zo heel goedkoop is, kwam ik op het idee om het zelf te gaan maken. Want eigenlijk is het natuurlijk heel erg gemakkelijk om zoiets zelf te maken. Dus ben je ook zo’n fan van deze chocolade combinatie? Kijk dan mee!

 

DSC_0004 copy

Wat heb je nodig

  • Chocoladereep, bijvoorbeeld Butterscotch of met stukjes harde karamel. Ik vind de Daim variant van Milka ideaal voor dit receptje.
  • Zeezout
  • Vormpjes

Aan de slag!

  1. Smelt de chocolade. Ik vind het zelf erg handig om twee pannetjes te gebruiken. In het ene pannetje doe je warm water. En in het andere (wat kleinere) pannetje de je de chocolade. Het kleine pannetje zet je vervolgens in het grote pannetje, waardoor de chocolade langzaam gaat smelten.
  2. Zodra de chocolade gesmolten is doe je er een paar zoutkorreltjes bij. Dit is naar eigen inzicht/smaak.
  3. Doe de gesmolten chocolade in de vormpjes en laat het stijf worden in de koelkast.

 

DSC_0009 copy

 

Ondertussen kun je lekker even je nagels lakken of genieten van een kopje thee. Het duurt namelijk wel ongeveer een uurtje voordat ze chocolaatjes klaar zijn. Deze nagellak is momenteel mijn favoriete nagellak. Eigenlijk bestaat deze nagellak uit 3 stappen, maar die sla ik voor vandaag even over. De eerste stap is een basis lakje, de tweede stap is het kleurtje en de derde stap is een glossy finish. Dit kleurtje heet “The Beige of Reason”

 

DSC_0012 copy

 

Bij mij zijn ze niet zo mooi geworden als ik gehoopt had, maar ze zijn wel super lekker! Ze smelten in je mond en de subtiele smaak van zeezout maakt het helemaal compleet. Mmmm…!!

 

DSC_0014 copy

 

Oh, wat is dit een aanrader! En het is ook nog leuk om ze te gaan verpakken en cadeau te geven. Wil je het trouwens helemaal zelf maken. Dan zou je ook een pannetje kunnen pakken en daar wat karamel in kunnen maken. Vervolgens doe je er de zoutkorreltjes bij en meng je het met de gesmolten chocolade.

 

Delen:

11 Reacties

  1. 15 januari 2016 / 5:50 AM

    Ze kunnen dan wel niet zo mooi zijn geworden als je zelf had gehoopt, toch zijn ze leuk! Als ze da ook nog eens lekker zijn is dat toch een schot in de roos :-)!

  2. 15 januari 2016 / 6:24 AM

    Wel ik vind ze mooi en leuk! Ze zien er ook nog eens lekker uit (:

  3. 15 januari 2016 / 7:24 AM

    Dat lijkt mij lekker en wat een schattige eendjes zeg. Goed idee om zelf te maken. Tony Chocolonely is zeker niet goedkoop.

  4. 15 januari 2016 / 7:28 AM

    ah wat zien ze er schattig uit! zeezout karamel chocolade is zo lekker 🙂

  5. 15 januari 2016 / 7:52 AM

    Oehlala, de zeezout caramel variant is echt mijn favoriet! Super leuk en origineel dat je het zelf bent gaan maken. Het resultaat van de chocolaatjes ziet er echt te schattig én lekker uit <3

  6. 16 januari 2016 / 6:49 PM

    Oef, dit recept had ik niet moeten zien. Heerlijk zeg!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.