Super lekkere & simpele Banoffee Pie! (banaan-karamel taart)

 

Zoals de meeste vrouwen ben ik dol op chocolade. Ik eet het iedere dag en ik kan er geen genoeg van krijgen. Naast chocolade vind ik karamel ook echt heerlijk! Karamel Paareitjes, chocoladerepen met karamel, karamelsaus over je toetje, karamelijs… Maar wat mij ook echt super lekker leek is een echte Banoffee Pie!

Banoffee Pie staat voor de woorden: Banana en Toffee. Deze taart bevat natuurlijk lekker veel karamel en banaan. En laat ik dit nu ook een hemelse combinatie vinden. Ik ging daarom op zoek naar een perfect recept om deze taart te maken en als snel kwam ik een heel simpel recept tegen op de blog Betty’s Kitchen. Ik vloog naar de supermarkt om de ingrediënten om te halen en ik ging aan de slag!

 


🕘 Voorbereiding:

🌡 Baktijd: 90 minuten

👪 Aantal personen: 8-10 personen


🍌 Ingrediënten 🍌

  • 200 gram digestive biscuits
  • 175 gram boter
  • 2 blikjes gecondenseerde melk (á 400 ml)
  • 3 grote bananen
  • 350 ml slagroom
  • 40 gram suiker

Extra:

  • ovenschaal 15×20 cm
  • ovenschaal 20×30 cm
  • springvorm 24 cm
  • bakpapier

 

🎂 Zo maak je deze lekkere Banoffee Pie! 🎂

1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. 

2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg vervolgens de koekkruimels toe. Roer het goed door elkaar en maak er een bodem van in de springvorm.

4. Bak de bodem 5-8 minuten in de voorverwarmde oven en laat het in de vorm afkoelen.

Nu is het tijd voor het magische ingrediënt, namelijk de gecondenseerde melk.

5. Verlaag de oventemperatuur nu naar 160 graden/145 hete lucht voor de karamelvulling. Giet de gecondenseerde melk in een glazen ovenschaal (minimaal 15x20cm) en dek de schaal af met zilverfolie. Plaats vervolgens de schaal in een grotere schaal. Giet in de grotere schaal heet water, zodat de kleine schaal voor minstens de helft onder water staat.

6. Verwarm de gecondenseerde melk 90 minuten in de oven en laat hierna een  beetje afkoelen.

7. Verdeel de helft van de karamelpudding over de taartbodem, en strijk glad met een spatel.

8. Snijd de bananen in dikke plakken en verdeel over de vulling.

9. Verdeel de overgebleven helft van de karamel over de bananen en strijk het weer glad met een spatel. Laat nu goed afkoelen (dit kan ook eventueel een dag van te voren in de koelkast).

10. Vlak voor het serveren klop je de slagroom op met de suiker en spatel je dit over de bovenkant van de taart. Mmm! 

😋

 

Share:

3 Reacties

  1. 17 mei 2017 / 5:26 PM

    Het ziet er super heerlijk uit.
    Het is maar goed dat ik net een wrap gegeten had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *