Home » Zeezout karamel choco stokjes

Zeezout karamel choco stokjes


DSC_0687 copy

 

Ik ben dol op chocolade! Ik eet het iedere dag en ik ben daarom ook een groot liefhebber van warme chocolademelk. Op internet en Social Media zie je de laatste tijd alweer wat mokken met warme chocolademelk voorbij komen en ik verwacht dat dit alleen maar meer gaat worden. Daarom heb ik weer een DIY bedacht die jullie waarschijnlijk ook heel lekker gaan vinden.

We gaan namelijk Choco stokjes maken! En dan niet die gewone die je nu ook in de supermarkt kan vinden. Maar choco stokjes met een uniek smaakje. Ik heb me namelijk laten inspireren door de populaire Zeezout/karamel chocoladereep van Tony Chocolonely. Dus ben je ook zo’n fan van deze combi of juist heel nieuwsgierig. Lees dan mee!

 

DSC_0567 copy

 

Wat heb je nodig:

– Chocolade (Puur, melk of wit)
– Marshmallows
Zeezout
Koffiesiroop in de smaak karamel
– Stokjes (Ik heb gekozen voor Cake Pop-stokjes)
– 2
 pannetjes
Een ijsblokjesvorm

(Eventueel zakjes & lintjes)

Tip: Deze chocolademelk sticks zijn ook leuk als cadeautje of voor een hightea!

 

21

 

 

Oke, daar gaan we dan!

1. Je pakt de twee pannetjes. Zorg er wel voor dat de pannetjes van verschillende grootte zijn. Het grootste pannetjes zet je namelijk met wat water op het vuur en het kleinere pannetje zet je in het water van het grotere pannetje. Dit wordt Au Bain Marie genoemd.

2. Vervolgens doe je alle chocolade in het kleine pannetje en laat je het langzaam smelten. Pas alleen wel op dat je water niet gaat koken. Hoe langzamer je de chocolade gaat smelten, hoe beter.

3. Ondertussen kun je aan de gang met het zout/karamel mengseltje. Doe ongeveer 1 eetlepel zeezout in een kommetje en voeg daar twee theelepeltjes karamelsiroop aan toe. Deze heb ik bij de Albert Heijn gekocht. Roer het kort door en zet het vervolgens even aan de kant.

 

DSC_0617 copyDSC_0625 copy

 

4. Zodra de chocolade gesmolten is schenk je het in het kommetje van het zeezout/karamel mengsel. Roer dit alles nog even goed door, zodat het zoutmengsel niet meer op de bodem ligt.

5. Giet vervolgens de ijsblokjesvormpjes voor de helft vol met de gesmolten chocolade.

6. Prik een marshmallow aan een Cake pop stokje en dompel de marshmallow iets in de chocolade, zoals op bovenstaande foto.

Nu kan alles even in de koelkast, zodat de chocolade gaat stollen.

 

DSC_0630 copy  DSC_0665 copy

 

Na een tijdje is de chocolade iets harder geworden en kunnen de choco stokjes uit de ijsblokjesvorm gehaald worden. Nog eventjes af laten koelen en ta-da! Je hebt een voorraadje chocolademelk sticks mét de smaak van zout/karamel à la Tony Chocolonely!

 

DSC_0667 copyDSC_0687 copy

 

Ging het allemaal iets te snel? Bekijk dan deze video!

 

Delen:

11 Reacties

  1. 19 oktober 2015 / 4:41 AM

    Leuk dat je zo een lekkernij zelf had gemaakt.
    Briljant idee 😉

    • Iris
      Auteur
      19 oktober 2015 / 5:18 AM

      Haha, wat leuk! Dankjewel! 😀

  2. 19 oktober 2015 / 4:41 AM

    Wat een leuk idee is dit :-)! Dit ga ik zeker een keer proberen!

  3. 19 oktober 2015 / 6:13 AM

    Wat een leuke en lekkere DIY! Deze ga ik zeker eventjes onthouden!

  4. 19 oktober 2015 / 6:32 AM

    Dit ziet er weer té lekker uit! Ik heb al een aantal recepten van je zelf geprobeerd, misschien komt deze daar nog wel bij haha

  5. 19 oktober 2015 / 7:47 AM

    Aaaah ze zien er echt te schattig en lekker uit <3

  6. 19 oktober 2015 / 7:54 AM

    Wat een geweldig idee! Dat moet ik gaan proberen.

  7. 19 oktober 2015 / 8:46 AM

    Mmmh, hier word ik vrolijk van! Ik ga dit zeker eens proberen, ben er enthousiast van haha.
    XOXO esmee

  8. 19 oktober 2015 / 2:24 PM

    Dit ziet er zo lekker uit. Ik vind die foto van de mok ook echt heel erg mooi. Echt een perfecte foto!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.