Good morning! Vandaag heb ik een echt een hemels receptje voor jullie. Vooral als je dol bent op chocolade en toetjes. Want vandaag ga ik namelijk chocolademousse maken. En dan bedoel ik niet zo maar een chocolade mousse, maar chocolade mousse van Toblerone!
Dit is zó lekker en het is ook nog eens super easy om te maken. Want met maar 3 ingrediënten en een uurtje geduld heb je deze heerlijke chocolademousse. Ik vertel je hoe je het maakt!
Wat heb je nodig
2 eiwitten
Kant-en-klare Slagroom (of 1 bekertje slagroom om zelf op te kloppen)
Een reep Toblerone (100 gram)
Aan de slag!
- Laat de chocolade in een kom boven een pan kokend water (au bain marie) smelten. Zet apart.
- Klop ondertussen de eiwitten in een vetvrije kom met een vetvrije mixer helemaal stijf. Voeg de suiker na ongeveer een minuut mixen toe.
- Schep de stijfgeslagen slagroom en eiwit voorzichtig door de chocolade.
- Zodra de mousse klaar zet je het minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
dit lijkt me zo lekker 😀
Dat klinkt zo heerlijk 😉
Och jeetje. Ik heb een verslavind gehad aan Toblerone. Niet goed dit om te lezen, haha.
Mm ziet er heerlijk uit! In het recept zelf staat alleen iets over suiker toevoegen, hoeveel suiker moet dit zijn? 🙂
Lekker cheattoetje voor komend weekend!
Auteur
Ik heb iets van 3 eetlepels gebruikt. Dit was niet heel zoet. Het is maar net hoe zoet je het wilt hebben.
Mmm klinkt erg goed en niet al te moeilijk, ook fijn 😀
Hmmm, dat klinkt heerlijk zeg!! Heb je weer lekker gemaakt. XXX
Mmm deze ziet der echt lekker uit.
Ga ik zelf ook zeker eens uit proberen…