Kaaskoekjes
Ik ben dol op kaas. Blokjes kaas als borrelhapje, kaas op de pasta, kaas op de pizza, een gezellige kaas-fondue. Ja, van kaas word ik echt blij! En ik word eigenlijk nog blijer van lekkere kaashapjes die ook nog eens heel gemakkelijk om te maken zijn. Daarom deel ik vandaag een super snel en verrukkelijk borrelhapje dat je binnen 10 minuten kan maken. We gaan namelijk vandaag krokante kaaskoekjes maken.
Iedereen kan dit maken. En het enige dat je hiervoor nodig hebt is kaas. Je mag zelf weten welke kaas je het liefst wil gebruiken. Hierbij kun je denken aan Parmezaanse kaas, jonge kaas of een lekkere oude kaas. Het recept blijft bij iedere kaas hetzelfde. Daarnaast zou je er eventueel nog kruiden over heen kunnen doen of er nog een dipsausje bij kunnen maken. Ik kies er voor om de krokante kaaskoekjes van oude kaas te maken. Dit vind ik zelf erg lekker. Dus laten we aan de slag gaan!
Wat heb je nodig
Kaas naar keuze
Bakpapier
Eventueel een lekker dipsausje of kruiden
Zo maak je deze lekkere kaaskoekjes!
- Doe een vel bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak op het bakpapier een aantal hoopjes van de geraspte kaas. Ik heb zelf ruimte voor 9 hoopjes. Het is hierbij belangrijk dat je de hoopjes niet tegen elkaar legt, anders wordt het één groot kaaskoekje. (Ook wel lekker trouwens…)
- Bak de kaaskoekjes ongeveer 5 tot 7 minuten, totdat ze een beetje bruin geworden zijn.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen en hard worden.
Als dipsausje is het erg lekker om een beetje crème fraiche te mengen met wat geprakte avocado. Mmmm….!
Kaas all day, eeevery day! ♥ Het water loopt me in de mond, haha!
Jammie, echt een recept voor mij!
Ik hou van diverse soorten kaas het is heerlijk.
Dus ook kaaskoekjes
Oh wat een lekker en simpel recept! Ze zien er heerlijk uit en wat heb je ze ook weer prachtig op de foto gezet 🙂