Een tijdje geleden kon je op The Beauty Magazine zien dat ik koekjes van Nutella maakte (Klik hier voor het artikel). Deze koekjes waren zo goed bevallen, dat ik zo nog een aantal keren gemaakt heb. Toen ik gisteren vertelde over de nieuwe Duo Penotti Caramel bedacht ik mij dat het ook wel erg leuk is om hier koekjes van te maken. Ik ben gek op chocola en caramel en wie wil hier nou geen koekjes van!
Ik besloot de keuken in te gaan en hetzelfde recept te gebruiken als bij de Nutella koekjes. Dit recept was zo gemakkelijk! Echt iedereen kan deze koekjes maken en volgens mij zou het ook met pindakaas kunnen, als je dat lekker vindt.
Wat heb je nodig:
- 135 gram Duo Penotti Caramel
- 50 gram suiker (De helft minder dan de Nutella koekjes)
- 160 gram zelfrijzend bakmeel (Iets meer dan de Nutella koekjes)
- 1 ei
Hoe nu verder:
- Verwarmen van je oven voor op 175 graden.
- Meng alle ingredienten door elkaar en vorm er kleine balletjes van.
- Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en leg de bolletjes erop.
- Druk de bolletjes plat met een glas.
- En zet vervolgens de koekjes voor circa 7 tot 8 minuten in de oven.
De Duo Penotti zorgt er voor dat het deeg wat vettiger is. Daarom heb ik er iets meer zelfrijzend bakmeel bij in gedaan en ook heb ik wat minder suiker gebruik, gewoon om te testen.
Zodra ze klaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze nog even afkoelen, zodat ze hard worden. Wil je er ook een leuke afdruk op, dan kun je dat het beste doen als je de koekjes net uit de oven gehaald hebt.
Paar minuutjes wachten en je kunt genieten van je eigen Duo Penotto Caramel Cookies!!