Home » Aardbeien Marshmallow Cheesecake

Aardbeien Marshmallow Cheesecake

Vandaag is mijn lieve man jarig. Yay! Helaas is hij de hele dag aan het werk, maar vanavond gaan we zeker even een taartje eten. En daarom ging ik de keuken in om aan de slag te gaan met het maken van deze Aardbeien Marshmallow Cheesecake.

Deze verrukkelijke taart is niet alleen onweerstaanbaar lekker, hij is ook nog eens erg leuk om te maken.  Want hebben jullie ooit een keer een taart gegeten op basis van marshmallows? Daarnaast is het ook super leuk om de marshmallows in een pannetje te verwarmen tot een heerlijke marshmallow fluff. Benieuwd hoe je deze cheesecake maakt? Hier komt het recept!

Wat heb je nodig

100 gram boter
275 gram (volkoren) biscuits
250 – 350 gram marshmallows
100 ml slagroom
450 – 500 gram roomkaas
Wat aardbeien
Aardbeienjam
15 gram poedersuiker

Zo maak je de Aardbeien Marshmallow Cheesecake!

1. Smelt de boter in de pan en maal ondertussen de biscuits in de keukenmachine. Zodra de boter gesmolten is, kun je het bij de koekkruimels doen en met elkaar mengen.

2. Bekleed een springvorm met bakpapier. Doe hier het koekkruimelmengsel in en duw het wat aan, zodat het een bodem wordt.

3. Pak een pannetje en verwarm hierin 80 ml slagroom en de marshallows. Blijf goed roeren en laat het op een laag vuurtje staan.

Heb ik zelf gebruikt gemaakt van roze en witte marshmallows. Het leuke aan roze marshmallows is namelijk dat het beslag ook een beetje roze van kleur wordt. 

4. Snijd de aardbeien in stukjes. Pak nog een pannetje en verwarm hierin de poedersuiker, de aardbeien en de aardbeienjam. Je kan de jam eventueel ook weglaten als je genoeg aardbeien hebt. Zodra het mengsel kookt, kun je het vuur uitzetten.

5. Doe de roomkaas in een kom en roer het een beetje glad. Voeg er vervolgens 20 ml slagroom aan toe en doe er het marshmallowmengsel bij. Ik vind het zelf fijn om het vervolgens even te mixen met een mixer, zodat alles goed met elkaar vermengt wordt.

6. Giet de helft van het mengsel in de springvorm en doe er de helft van het aardbeien mengsel en alle aardbeien boven op.

7. Over het aardbeienmengsel doe je de rest van het marshmallow mengsel en ten slotte doe je de rest van het aardbeien mengsel er nog even overheen voor een “marmer-effect”.

8. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast en klaar is je taart!

Delen:

4 Reacties

  1. 14 maart 2019 / 7:21 PM

    Wat ziet het er héérlijk uit! En extra leuk dat de cheesecake door de marshmallows ook roze is geworden 🙂

  2. Marjanne
    14 maart 2019 / 8:27 PM

    Heerlijk. Die ga ik ook een keer maken! Gefeliciteerd met je man!

  3. 15 maart 2019 / 6:43 AM

    Gefeliciteerd met je man. Wat een heerlijke taart, geniet ervan 🙂

  4. 16 maart 2019 / 9:54 AM

    Deze ziet er zó lekker uit! Gefeliciteerd overigens 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.