Romige pasta met broccoli en spekjes (Lekker en simpel)
Recept voor 2 personen
Tijd: 25 min.
Benodigdheden:
- 150 gr pasta
- 100 gr spekreepjes
- 250 gr broccoliroosjes
- half bakje roomkaas met kruiden/boursin
- 1 kleine ui
- 1 rode peper (kun je evt. ook weglaten)
- 1 teen knoflook
- 150 gr prei
- snufje zout en peper
- handje pijnboompitten
- handje cherrytomaatjes
Bereidingswijze:
Zelf vind ik het lekker om de pijnboompitten te roosteren in een pan zonder olie. Doe dit een paar minuten. Let wel op dat ze niet aanbranden, dit kan namelijk ineens super snel gaan.
Vul een pan met water, breng aan de kook en kook de pasta volgende de bereidingswijze op het pak. Kook ook de broccoli in circa 5-10 minuten gaar.
Snijd de ui, rode peper, knoflook en prei in stukjes. Bak de spekjes in een pan zonder olie gaar. Voeg vervolgens de ui, prei, knoflook en rode peper toe en bak dit een paar minuutjes mee.
Voeg daarna de roomkaas toe, zet het vuur zacht en laat dit smelten.
Voeg de gekookte pasta en de broccoli toe en meng alles door elkaar. Breng het geheel op smaak met een snufje zout en peper en serveer met pijnboompitten en cherrytomaatjes (die je in tweeën hebt gesneden).
Romige knoflook Pasta (Yellowblissroad)
Ingrediënten
Penne pasta, gekookt en beetgaar
2 eetlepels olijfolie
Stukjes kip
5-6 teentjes knoflook, gehakt
4 eetlepels bloem
3 eetlepels boter
2 kopjes melk
1 kopje kippenbouillon
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 kopje Parmezaanse kaas, verdeeld
1/4 kop verse gehakte peterselie, plus enkele voor garnering
Olijfolie
Zout en peper
Bereidingswijze:
Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking. Uitlekken en zet opzij tot klaar om te gebruiken.
Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekepan en breng de kip op smaak met een snuifje zout en peper.
Kook de kip ongeveer 5 minuten. Leg het op een bord en zet het opzij.
Voeg 3 eetlepels boter in de koekepan en voeg er de knoflook aan toe. Roer de bloem en de Italiaanse kruiden er door heen en laat het ongeveer 1 minuut bakken.
Klop in melk en de kippenbouillon door elkaar en laat het enkele minuten borrelen totdat het dikker wordt.
Verwijder de pan van het vuur en roer de helft van de Parmezaanse kaas er door heen tot het gesmolten is.
Meng de gekookte pasta en de kip met de saus.
Nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas en vers gehakte peterselie erover heen en klaar!
Carpaccio pastasalade (Brendakookt)
Ingrediënten:
- 1 pakje carpaccio vlees (circa 100 gram vlees)
- 150 gram pasta
- 1 eetlepel zongedroogde tomaatjes
- 2 handjes rucola
- halve eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels snippers oude kaas
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel honing
- peper en zout
Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Meng de witte wijn azijn met olijfolie en honing en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de zongedroogde tomaatjes en kappertjes in stukjes. Snijd (of scheur) het carpacciovlees in grove stukken.
Meng de gekookte pasta met de dressing, roer dit goed door elkaar zodat de dressing mooi verdeeld is.
Voeg vervolgens de rucola, het carpaccio vlees, zongedroogde tomaatjes, kappertjes en oude kaas toe. Meng dit door elkaar en bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.
De carpaccio pastasalade ga ik zeker eens maken. Ziet er heerlijk uit!
Ik ben niet zo’n pasta eter, maar zo af en toe is het toch wel erg lekker! Deze receptjes houd ik zeker in gedachte. 🙂
De romige knoflookpasta maakt mij wel nieuwsgierig! Ik ben eigenlijk net weer sinds een maand into de pasta; daarvoor heb ik het maandenlang niet gemaakt omdat ik er geen zin in had haha.
Klinkt allemaal lekker, die onderste ga ik zeker onthouden om eens te maken. Bij ons is knoflook pasta met parmezaanse kaas favoriet 🙂
Oeh, die met broccoli en spekjes lijkt me super lekker. Die ga ik even opslaan. Ik zou hem dan alleen zonder kaas doen, want ik grrrrrrrrrruwel daar echt van;-)
ze klinken stuk voor stuk echt lekker, dus ik heb ze alle 3 opgeslagen!
Oh ze zien er allemaal heerlijk uit!
Oeh dit ziet er veels te lekker uit! Ik ben echt een pasta-lover. Mijn favoriete varianten zijn aglio e olio (vooral bij de Vapiano is die echt mega lekker!) en thuis maak ik meestal een pasta met rode saus, courgette, prei, gehakt en wat kruiden.
Zo dit ziet er heertlijk uit