Home » Matte en glanzende gel: welke gel past bij jouw haarstijl?

Matte en glanzende gel: welke gel past bij jouw haarstijl?

Iedereen wil er goed bij lopen. Als het gaat om het beheersen van je lokken en het creëren van die perfecte haarstijl, sta je waarschijnlijk voor een schap vol met allerlei haarproducten. Soms weet je niet waar je het zoeken moet, maar één ding is zeker, er moet gel in je haren.

Laten we het daarom hebben over twee soorten gels in de mannen haarwereld: matte en glanzende gels. Ze zien er misschien hetzelfde uit in die kleurrijke potjes, maar geloof me, er zit een wereld van verschil in. Dus lees snel verder en laten we eens duiken in de wereld van haarstijlen en afwerkingen!

Wat is matte gel?

Laten we beginnen met de matte gel. Als je op zoek bent naar die “net uit bed” look zonder eruit te zien alsof je dagen geen kam hebt aangeraakt, dan is matte gel jouw nieuwe beste vriend. Matte gel heeft namelijk een natuurlijke afwerking zonder dat er een glans of glinstering in zit. Het zorgt voor een relaxte uitstraling, ideaal voor dagelijkse stijlen.

Wat is glanzende gel?

Oké, we weten nu wat matte gel is, dus tijd om het te hebben over de glanzende gel. Deze gel staat voor een verzorgd uiterlijk dat je misschien wilt bereiken voor een speciale gelegenheid. Glanzende gel zoals Dapper dan pomade biedt, je raadt het al, glans en een gepolijst uiterlijk. Het geeft je haar een gezonde gloed en een meer gestructureerde stijl. Dus als je graag die verzorgde uitstraling wilt, is glanzende gel je go-to product.

Maar waar ga je nu voor?

Nu komt het moeilijke deel, welke haargel voor mannen moet je kiezen? Nou, dat hangt af van wat je wilt uitstralen. Matte gel is meer laid-back en past bij die, ik ben cool zonder er moeite voor te doen, uitstraling. Het is geweldig voor dagelijks gebruik, vooral als je gewoon een beetje structuur en stijl aan je haar wilt toevoegen zonder te overdrijven!

Aan de andere kant, als je indruk wilt maken en je haar wilt laten schitteren als een diamant, dan is glanzende gel jouw keuze. Het is de ideale gel voor situaties waarin je haar een beetje meer aandacht en finesse nodig heeft.

Experimenteer met beide

Maar wacht, er is meer! Je hoeft niet per se trouw te zijn aan één soort gel. In feite kunnen deze twee tegenhangers samenwerken als een duo. Gebruik bijvoorbeeld matte gel voor de textuur en vorm en voeg dan een beetje glanzende gel toe om een vleugje klasse en flair toe te voegen. Het draait allemaal om experimenteren en ontdekken wat het beste werkt voor jouw stijl en haartype!

Delen: