Home » Verrukkelijke najaarsrecepten!

Verrukkelijke najaarsrecepten!

najaarsrecepten

Najaarsrecepten. Via Pinterest kom ik altijd de lekkerste recepten tegen. Het is zo gemakkelijk. Helemaal als je geen inspiratie hebt. Of juist iets lekker wil maken, maar niet zo goed weet waar je moet beginnen. Lekkere gebakjes, ontbijtje, borrelhapjes. En vaak zien de resultaten er ook nog eens prachtig uit.

Vier van deze recepten heb ik opgeslagen en wil ik graag een keertje maken. Maar om ze niet uit het oog te verliezen en ook om jullie op inspiratie te brengen heb ik ze onder elkaar gezet. Hier komen ze!

Najaarsrecept: Baked Figs with Goat Cheese

najaarsrecepten

Ingrediënten

6 middelgrote vijgen
80 gram zachte geitenkaas
2 eetlepels gehakte walnoten
1 eetlepel gehakte salie
2 eetlepels honing
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak  

Bereidingswijze  

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Knip de stelen van de vijgen af en snij er een X in tot halverwege de bijna.

2. Vul de vijgen met zachte geitenkaas met behulp van een theelepel. Strooi wat gehakte walnoten en salie over de gevulde vijgen en besprenkel ze met honing. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

3. Pak een ovenschaaltje en doe daar de gevulde vijgen in. Verwarm ze ongeveer 5 minuten in de oven. Enjoy!  

Najaarsrecepten


Najaarsrecept: Salted Caramel Apple Pie

najaarsrecepten

Ingrediënten
Voor het deeg
350g bloem
4 eetlepels poedersuiker
225g zuivel-vrij boter
80ml koud water  

Voor de vulling van de appeltaart
1kg gekookte appels
2 theelepels gemalen kaneel
1 theelepel gemengd spice (of pompoen pie spice mix)
1 eetlepel maizena   Karamelsaus  

Bereidingswijze Het deeg
1. Voeg de bloem, poedersuiker en zuivel-vrij boter aan een keukenmachine en meng het tot goed gemengd is. Voeg langzaam het water toe totdat er een goed deeg ontstaat. (Voeg meer toe indien nodig)  

Voorbereiden van de appeltaart vulling 2. Verwarm de oven op 170C en smeer de springvorm in met een beetje boter.

3. Schil de appels en snijd ze in plakjes van ongeveer  een ½ cm. Pak een pan en doe hier de plakjes appel, de specerijen en maiszetmeel aan toe. Roer er af entre door heen en laat het een paar minuten op een matig vuur stoven.

4. Haal het mengesel van het vuur en roer de helft van de karamel saus er door heen.  

Het maken van de taart
5. Haal het deeg uit de koelkast en verdelen het in 2 delen.
Rol het ene deel van het deeg uit en leg het in de springvorm.

6. Vul de springvorm vervolgens met de appel en het karamel mengsel. 8. Rol het ander deel van het deeg uit en snijd het in reepjes van 1 cm. Leg ze bovenop de taart in een rooster ontwerp.  

7. Doe nu de rest van de karamel saus over de taart en bak gedurende 35 minuten goudbruin.  

Najaarsrecepten


Najaarsrecept: Caramel Apple Slices


Ingrediënten

Appels
Witte of houten lolly stokjes
Chocolade smelten (* 1)
Karamel
Toppings – optioneel    

Bereidingswijze  

1. Snijd de appels in dunne plakken. Niet te dun, want er moet een stokje in. Laat de plakken appel even drogen.

2. Doe er een stokje in. Een stokje van bijvoorbeeld cake pops zijn hier ideaal voor.

3. Versier de plakken appel met gesmolten chocolade en besprenkel ze met karamel of andere toppings.
Even hard laten worden & genieten maar!

Najaarsrecepten


Homemade Ferrero Rocher

najaarsrecepten

Ingrediënten

150 g vegan pure chocolade (70% cacao)
150 ml + 2 eetlepels volledige dikke kokosmelk
60 ml ahornsiroop
1-2 theelepel oploskoffie
180 ml natuurlijke vloeibare hazelnoot boter
150 g geroosterde hazelnoten
Een paar druppels van de hazelnoot extract of vanille-extract (optioneel)  

Bereidingswijze  

1. Hak de chocolade in kleine stukken.

2. Laat de stukken chocolade au bain Marie smelten in een glazen kom boven een pan met water.

3. Zodra de chocolade gesmolten is, haal het van het vuur, maar houden de kom over het hete water.

4. Doe de kokosmelk in een klein potje en het opwarmen van een beetje. Los vervolgens de oploskoffie op in de opgewarmde melk.

5. Voeg langzaam de warm kokosmelk aan de gesmolten chocolade toe. De chocolade wordt korrelig en hard. Maak je geen zorgen, dit is geen probleem. Op een gegeven moment zal de chocolade terugkeren naar een glanzend mengsel.

6. Klop de ahornsiroo  er door heen. Plaats het mengsel een nacht in de koelkast.

7. Pak de hazelnoten en hak ze fijn. Rol ze wat door je handpalmen, zodat de gehakte hazelnoot blijft plakken.   Bewaren ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Najaarsrecepten


Pear Tart with Goat Cheese, Rosemary & Honey


Ingrediënten

Bladerdeeg, ontdooid
1 peer
1/4 kop citroensap
Geitenkaas
Suiker
Honing
Verse peper
Gehakte rozemarijn  

Bereidingswijze  

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Haal de bladerdeeg uit de verpakking en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

3. Vouw de randen van het bladerdeeg in en druk de randen een beetje in met de tanden van een vork.

4. Haal het klokhuis uit de peer en snijd de peer in dunne plakjes. Besprenkel het met citroensap, zodat de peer niet verkleurd.

5. Brokkel de geitenkaas af en bestrooi het bovenop het bladerdeeg en leg de plakjes van de peren netjes op het bladerdeeg. Sprenkel er nog een beetje suiker overheen en bak het gedurende 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg goudbruin is. 6. Laat het ongeveer 5 minuten afkoelen en doe er dan nog een beetje honing op en bestrooi het bladerdeeg met de gehakte rozemarijn en gebarsten peper.

Welke najaarsrecepten vind jij het lekkerste er uit zien?

Klik hier voor alle informatie over samenwerken via mijn blog of social media!

herfstrecepten, culinaire herfstgerechten, herfstgerechten vis, luxe herfstgerechten, lidl herfstrecepten, koude voorgerechten herfst, herfstrecepten 2019, tussengerecht herfst

Delen:

7 Reacties

  1. chucky1012
    14 oktober 2019 / 5:15 AM

    Leuke en aparte recepten…..
    Waar kan men zuivel vrrije boter kopen en natuurlijke vloeibare hazelnoot boter?
    Deze recepten bewaar ik….

    Xoxo

  2. 14 oktober 2019 / 6:20 AM

    Dit zijn té lekkere recepten. Ik ga ze bewaren..

  3. 14 oktober 2019 / 7:49 AM

    Oeh dit lijkt me te lekker! Ik ga voor de salted caramel apple pie, want alles met salted caramel vind ik lekker haha.

  4. 14 oktober 2019 / 10:25 AM

    Wat een lekkere recepten! Vooral de salted caramal apple slices en de hommage ferrero’s, Jammie!!

  5. 14 oktober 2019 / 10:51 AM

    Wat origineel allemaal, ik zou dat zelf echt nooit kunnen bedenken haha;-) Die homemade Ferrero Rocher lijkt me vooral super lekker.

  6. 15 oktober 2019 / 4:53 PM

    oh die karamel.. daar wil ik nu direct mijn tanden in vastzetten.. JAM!

  7. 16 oktober 2019 / 10:38 AM

    Wat een prachtige foto’s van de recepten! Ze zien er altijd zo mooi uit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.