Home » 5X Taarten die je wilt maken!

5X Taarten die je wilt maken!

Salted Caramel Brownie Taart

Een Salted Caramel Brownie Taart. Hoe lekker! Ten eerst ben ik dol op salted caramel en ten tweede is brownie natuurlijk ook onweerstaandbaar. Ik zeg; dit is een perfecte combinatie! Ik kwam het recept tegen op Mindyourfeed.nl en daar vind je nog veel meer van dit soort recepten. Je kijkt je ogen uit.

Wat heb je nodig

Voor 1 taartje van 16 cm, zo’n 8 – 10 stukjes

140 gr Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout
100 gr roomboter
100 gr suiker
3 eieren
50 gram speltbloem
3 el cacaopoeder
mespuntje vanillepoeder

Voor de topping

40 gr Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout
50 gr suiker
3 el water
50 ml (plantaardige) room
zeezout

Nodig:

pan + grote schaal, mengkom, springvorm 16 cm, bakpapier, extra boter om in te vetten, mixer, steelpan

Zo maak je de taart

Zorg ervoor dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier en vet de zijkanten in met wat boter.

Smelt 140 gr van de Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout au bain marie. Dit doe je door een schaal in een pan met een laagje water te plaatsen. Zet dan de pan met schaal op het vuur. De chocola gaat in de schaal en door de warmte smelt de chocola.

Doe de boter samen met de suiker en de eieren in de mengkom en klop met de mixer luchtig. Er mogen nog kleine klontjes boter in zitten. Voeg nu de speltbloem, vanillepoeder en de cacaopoeder toe. Mix voorzichtig tot een glad beslag.

Schenk daarna de gesmolten chocola in de mengkom en mix nog 1 keer goed door. Schenk het beslag voor de salted caramel brownie taart in de springvorm en schuif voor zo’n 35-40 minuten in de warme oven. Controleer met een satéprikker de gaarheid, elke oven is anders en een brownie mag nog wat vochtig zijn.

Maak ondertussen de topping van de taart klaar. Doe 50 gr suiker in een steelpannetje en voeg hier 2 a 3 el water aan toe. Schenk de room erbij en breng aan de kook. Laat even zachtjes pruttelen zodat de suiker kan smelten en de karamelsaus kan indikken. Voeg nog wat grof zeezout toe, maar zeker niet te veel. Zet het pannetje even in de koelkast weg.

Snij de overgebleven chocola grof.

Haal de salted caramel brownie taart uit de oven en laat zo’n 10 minuten afkoelen. Schenk daarna de karamelsaus over de taart en maak af met de grofgehakte chocola. En cheers, op mijn verjaardag! Of op die van jou!


Ferrero Rocher Taart

De tweede taart lijkt me ook echt geweldig! En het leuke aan deze taart is dat hij heel gemakkelijk om te maken is, omdat hij voornamelijk aan chocolademousse bestaat. Jammie! Ik kwam het recept tegen op Foodiefeest.nl waar nog veel meer lekkere én mooie recepten op te vinden zijn.

Wat heb je nodig

Voor 8 personen.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Wachttijd: 8 – 24 uur. Maak hem bij voorkeur de dag van tevoren.

Gemaakt met een springvorm met diameter van 20 centimeter. Een grotere springvorm kan ook gewoon, maar dan wordt de taart natuurlijk minder hoog.

  • 150 gram froufrou vanille wafel koekjes
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 350 gram melkchocolade
  • 350 gram slagroom
  • 150 gram fijngehakte blanke hazelnoten + extra als topping*
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 theelepel vanille extract
  • 8 Ferrero Rocher bonbons

*Je hebt witte hazelnoten nodig, zonder vliesje.

Zo maak je de Ferrero Rocher taart

  1. Vermaal de koekjes in je foodprocessor tot kruimels. Smelt de boter in een pannetje met anti-aanbaklaag, tot deze lichtbruin kleurt. Laat 1 minuut afkoelen en roer het door de kruimels.
  2. Bekleed de bodem en de randen van je springvorm met bakpapier. Om het papier goed vast te zetten kun je de randen met wat boter of bakspray invetten.
  3. Stort het kruimelmengsel in de springvorm en druk het aan tot een goed verdeelde laag, met behulp van de platte kant van een lepel of een vlak glas.
  4. Klop de slagroom stijf in een ruime beslagkom.
  5. Smelt de chocolade au-bain marie (in een pan of vuurvaste kom geplaatst op een pan met een laagje water). Haal het van het vuur en roer de cacao en het vanille extract erdoor.
  6. Laat de chocolade ongeveer 2 minuutjes licht afkoelen en roer het door de slagroom tot een egale massa ontstaat. Wees niet bang als het mengsel vrij vloeibaar wordt; in de koelkast stijft hij gewoon op! Roer als laatste de gehakte noten erdoor.
  7. Giet het chocolademengsel in de taartvorm en plaats hem in de koelkast. Laat hem hier minimaal 8 uur opstijven, maar het liefst de gehele nacht/dag.
  8. Maak de springvorm los, verwijder voorzichtig het bakpapier en verdeel de extra hazelnoten erover. Druk als laatste de ferrero rocher bonbons lichtjes in de taart.

Chocoladetaart met Salted Caramel

Ja sorry, weer een taart met Salted Caramel. Ik ben er dol op en aangezien ook deze taart er zo onweerstaanbaar lekker uitziet, kan het niet anders dan dat hij in dit lijstje moest! Ik kwam hem tegen op Brendakookt.nl en vooral de karamelsaus zorgde voor water in mijn mond en een rammelend buikje.

Wat heb je nodig

  • 300 ml water
  • 90 g cacaopoeder
  • 250 g bloem
  • 500 g suiker
  • 3 g zout
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 350 ml karnemelk
  • 130 g zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 35 gram ongezouten boter
  • 85 gram pure chocolade
  • 0,6 dl zure room
  • 1/2 theelepel puur vanille-extract (5 ml)
  • 150 gram poedersuiker
  • blikje gecondenseerde melk
  • grof zeezout
  • blokjes karamelfudge
  • reep Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout

Zo maak je de taart

  1. Doe het water in een pannetje en breng het aan de kook. Roer de cacao er door en laat dit mengsel even afkoelen.
  2. Meng de bloem met suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Voeg de vanille-extract, karnemelk, zonnebloemolie en eieren toe en mix dit goed door elkaar. Roer het cacaomengsel er door en laat dit mengsel een half uurtje rusten.
  3. Vet de springvorm(en) in met boter of olie en bekleed de het met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen en bak ze 50 minuten in de oven. (als je 1 vorm hebt dan bak je de taarten na elkaar)
  4. Stort de taarten op een vel bakpapier, haal het velletje bakpapier dat mee is gebakken van de taart af. Laat de bodems helemaal afkoelen.
  5. Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook. Leg hier het blikje gecondenseerde melk in. Zorg er voor dat het blikje ten alle tijden helemaal onder water staat. (is dit niet het geval dan is er kant op ontploffingsgevaar). Laat het water 2,5 uur zachtjes koken met de deksel op de pan. Controleer tussentijds een paar keer of het blikje nog helemaal onder water staat.
  6. Laat het blikje even afkoelen op het aanrecht en trek het hierna open. Je hebt nu lekkere dulche de leche. Breng de dulche de leche op smaak met grof zeezout.
  7. Laat de boter en chocolade in een pannetje smelten. Roer de zure room en vanille door de gesmolten chocolade. Klop met een garde de poedersuiker er door.
  8. Is het mengsel te stevig? Voeg dan een beetje kokend water toe. Is het mengsel te vloeibaar? Voeg dan wat meer poedersuiker toe. Het moet zo vloeibaar zijn dat je de taart er gemakkelijk mee kunt bedekken, maar ook zo dik dat het er niet afdruipt.
  9. Leg de twee chocolade taarten op elkaar en snijd de zijkanten eventueel bij. Haal de taarten va elkaar en besmeer de bovenkant van een van de taarten met een laagje gezouten dulce de leche.
  10. Leg de andere taart er op.
  11. Besmeer de zijkant van de taart met de chocolade ganache. En besmeer de bovenkant van de taart met gezouten dulce de leche.
  12. Verdeel blokjes van de reep Tony’s over de taart en wissen dit af met blokjes karamelfudge.

Snickers Monchou Taart

Monchou taart vind ik heel erg lekker. Vaak krijg je ze op verjaardagen en dan springt mijn hartje in de lucht van blijdschap. Maar deze variant heb ik nog niet eerder geproefd. Ik ben zo benieuwd en ik kan echt niet wachten! Het recept is trouwens afkomstig van Keukenliefde.nl, ook weer zo’n leuke blog vol heerlijke recepten!

Wat heb je nodig

  • 225 g chocolate chip cookies (koekjes met stukjes chocolade)
  • 60 g ongezouten roomboter
  • 1 el pindakaas met stukjes pinda
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 zakje Klop-Fix
  • 300 g Monchou (de 100 gram wikkels)
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 6 mini Snickers, grof gehakt
  • 2 handjes gezouten pinda’s, grof gehakt
  • 50 g melkchocolade, in stukjes gehakt
  • Paar eetlepels karamelsaus, zelfgemaakt of gekocht (bijv. flesje Jumbo)

Verder nodig

  • Ronde springvorm 18,5 cm
  • Vel bakpapier
  • Elektrische handmixer
  • Keukenmachine met hakmes

Zo maak je de monchou taart

Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier.

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de roomboter in een pannetje. Roer het koekkruim en de pindakaas door de gesmolten roomboter. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan. Zet zolang in de koelkast.

Klop de slagroom stijf met de Klop-Fix. Klop in een andere kom de Monchou en suiker glad. Spatel in drie porties de slagroom door de Monchou. Voeg de helft van de snickers, helft van de pinda’s en alle chocolade toe en spatel door het monchoumengsel. Schep dit mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 2 uur tot maximaal een nacht in de koelkast om op te stijven.

Vlak voor serveren:

Haal de monchoutaart uit de springvorm en garneer met de overige snickers, pinda’s en drizzle er wat karamelsaus overheen.


Twix Cheesecake met Oreo bodem

De laatste taart, oftewel een cheesecake, heb ik gevonden op Uitpaulineskeuken.nl. Deze blog bezoek ik wel vaker en ik heb zelfs een kookbboek van haar. Zo leuk! En ook deze taart ziet er weer waanzinnig lekker uit! Krijgen jullie er ook al trek in?

Wat heb je nodig

Ingrediënten voor 8 personen
Cheesecake

150 gr OREO koekjes
50 gr gesmolten boter
600 gr naturel roomkaas
175 gr suiker
3 eieren maat L
125 gr zure room
2 tl maïzena

Toppings
30 gr gesmolten pure chocolade
1 x recept caramelsaus
5 mini Twixen

Materialen
Springvorm 20 cm

Zo maak je de cheesecake

Verwarm de oven voor op 140 graden (hetelucht).

Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.

Maal de OREO koekjes fijn in je hakmolen van de staafmixer. Voeg de gesmolten roomboter toe en meng het nog even kort. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk dit aan met een glas. Laat de OREO koekjesbodem opstijven in de koelkast.

Meng de roomkaas, de zure room en de suiker glad in een keukenmachine. Voeg één voor één de eieren toe en mix kort. Voeg tot slot de maïzena toe. Mix het beslag niet te lang. Zodra het een egaal mengsel is, is het klaar.

Giet de cheesecakevulling op de bodem.

Bak de cheesecake in ongeveer 60 – 65 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is.

Zet de oven uit en laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven afkoelen, met de ovendeur op een kier.

Laat de cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.

Maak de karamelsaus volgens het recept. Het is wel beetje teveel saus, maar wat overblijft is lekker over een bolletje ijs bijvoorbeeld. Zet de karamelsaus in de koelkast. Als hij te dik is geworden, kan je hem even kort verwarmen, dan wordt hij weer wat vloeibaarder.

De volgende dag kan je de Twix cheesecake afmaken. Hak de Twixen in kleine stukjes. Smelt de pure chocolade in de magnetron.

Verdeel de stukjes Twix over de cheesecake. Garneer de Twix cheesecake royaal met de gesmolten chocolade en de karamelsaus.

Je kunt de Twix cheesecake ongeveer 2 – 3 dagen bewaren in de koelkast.

Welke lijkt jou het lekkerste?

Delen:

5 Reacties

  1. 16 januari 2020 / 6:16 PM

    Ik vind al die chocolate on chocolate taarten dus nooit lekker, volgens mij ben ik echt een van de weinigen haha! Die ferrero rocher ziet er wel erg lekker uit. 🙂

  2. 17 januari 2020 / 6:37 AM

    De ferrero rocher taart zou ik wel een keer willen maken. Ziet er heerlijk uit.

  3. 17 januari 2020 / 10:02 AM

    Ze zien er allemaal echt ZOOO lekker uit! thanks voor het delen, morgen krijg ik visite en ik kan dan ook wat meenemen naar mijn schoonouders.

  4. 18 januari 2020 / 7:37 AM

    Haha, als ik jouw artikelen lees, gaat het altijd zo bij; ‘Ohh, lekker!’ Dan scroll ik naar beneden; ‘Ohh, OOK lekker’. Scroll ik nog verder naar beneden…’Ohh, NOG lekkerder!’ Chocoladetaart, in welke vorm dan ook, is altijd mijn favoriete taart, dus ze lijken me allemaal verrukkelijk;-)

  5. 18 januari 2020 / 4:40 PM

    O, wat een heerlijke en bijzondere taarten! Ik zou niet kunnen kiezen welke ik als eerste wil maken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.