Sinterklaas is weer in ons landje, dus kunnen we met z’n allen weer naar de feestmaand toe leven! Na de herfst kijk ik altijd enorm uit naar deze gezellige maand, omdat het zo veel sfeer er gezelligheid met zich meebrengt. Straks zie je iedereen weer cadeautjes kopen en lekkere feestelijke gerechten bedenken. Maar ook nu gaan we al weer bedenken wat we op ons verlanglijstje zetten en wie we met lootjes getrokken hebben. Super leuk!
Om alvast helemaal in de sfeer van de decembermaand te komen, heb ik vandaag een super simpel receptje dat heel goed bij Sinterklaas past, namelijk filodeeg gevelhuisjes met kaneelsuiker. Mmm..!!
Wat heb je nodig
Filodeeg
Kaneel
Suiker
Beetje olie
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pak het filodeeg en snijdt er huisjes uit. Zorg er voor dat je huisje een leuk trapgeveltje heeft en dat het raampjes en deurtjes krijgt.
Besprenkel je gevelhuisjes met wat olie en doe ze heel even in de oven, totdat ze goudbruin van kleur zijn.
Lang de suiker met de kaneel, zodat je een lekker kaneelsuiker mengseltje hebt. Jammie!
Haal de huisjes uit de oven en doe er voorzichtig wat kaneelsuiker over heen.
Laat de gevelhuisjes afkoelen en klaar zijn ze!
Zo mooi dat het bijna te zonde is om op te eten….
Xoxo
Wat ontzettend leuk!
Echt superleuk gedaan! Het klinkt als best wel een makkelijk gerecht, maar ziet er wel heel leuk en lekker uit.
Wat super leuk! Weer eens wat anders dan pepernoten.
Wat leuk bedacht! 🙂
Oh, wat is dit mega leuk gedaan!
Wat leuk zien ze eruit, en ze lijken me ook heerlijk!